Kaçkar Trans Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BENIMBEN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,704
Ynt: Kaçkar Trans Yardım?

Deep' Alıntı:
aslında yayladan yaylaya jip safari planı vardı o planı uygulamaya koysak Kaçkarlar üzerinden Maçahele kadar gitsek süper olur :smiley: tarih olarak ta Ağustos sonu gibi mükemmel zaman bence

Ağustos sonu eylül başı tam zamanı oluyor paşam, Erdem'in dediği rotalarda yol alınabilir... Şimdiden herkes ayarlamaya başlasa kendini?.

Etiketler

Evet kesinlikle şimdiden Ağustos sonu, Eylül başı diye ayarlayalım kendimizi...Yanlız bu Jip safariye mümkün olduğunca çok yer sığdıralım...En azından tüm Karadeniz sahilini vede Trabzon-Rize yaylalarının çoğu ile tabiki Kaçkarlar'ı...

Ben almıyım arkadaşlar. Olay jeep safariye döndü bi anda. Yahu yürümek varken dağ bayır. Kamp felan şahane olur diye düşünü-yorum.

Bülent hocam yürümek tabiki var...Kaçkarlarda belli bir yere kadar araçla gidebiliyorsunuz...Görülecek güzelliklerin çoğunu ancak yürüyerek keşfedebilme vede görme şansımız var...Benim görüşüm bol bol treking olacağı yönünde...

erthem' Alıntı:
İkinciside Potaş ın Doğal Gaz Boruları İçin Açmış Olduğu Bir Boru Hattı Yolu Var Biz Bu Yolun Bir Kısmından Gecen Yaz Jeeplerle İlerledik Cok Zevkli Ve Kısa Bir Yol Aslında Bu Yola Gırme Amaçımız Yaylada Yanlıslıkla Yola Benzer Bir Şeye Saptık Sonra Bayağı İlerledik Yaylacılardan Öğrendik Sonrasında Oranın Doğal Gaz Boru Hattı Yolu Olduğunu

Erdem bey merhaba,
Botaş'ın servis yoluyla ilgili gps datanız mevcut mu acaba?
Biz de 2. doğu kdz. turumuzu yapmaya niyetliyiz de bu sene, elimden geldiğince data toplamaya çalışıyorum.
Teo bey,
sizin bahsettiğiniz Karadeniz gölünden Ayder'e veya Deniz göllerinden Kavron'a inişin datası var mı acaba sizde?
Bukla'nın 3 veya 4 turu var doğu kdz'e. hele (bana göre) tersten Maçahel'den başlayıp Kaçkar zirve yapılan 9 günlük tur müthiş. Başta aklımı çeldi ama sonra uçak için rezervasyon aşamasında vazgeçtim. Buraya yakın Sabiha Gökçen veya Ankara'dan tur startına yetişebileceğimiz uçuş yoktu, Yeşilköy için ise tüm ağustos ayının ucuz koltuklarını birileri rezerve etmiş. sadece 159YTL lik koltuklar kalmış. Birçoğunun bukla müşterisi olduğunu tahmin ediyorum. Hal böyle olunca kendi aracımızla gitmek düşüncesi hakim oldu. Sizlerin programı da bir netleşsin, belki tarihler çakışabilir.

hocam biz de kamp yapıcaz, yürüyecez ama belli yerlere eşek yada Ford Transit yerine jiple gidicez :smiley:

BENIMBEN' Alıntı:
Ben almıyım arkadaşlar. Olay jeep safariye döndü bi anda. Yahu yürümek varken dağ bayır. Kamp felan şahane olur diye düşünü-yorum.

Yok canlar, en yakın köyden yaylaya işte. Hani filmlerdeki meşhur "Buradan sonrasını ancak katırlarla devam edebiliriz" repliği vardır ya, o hesap. ;D ;D
Bir sonraki aşama da "Yerliler daha fazla ilerlemek istemiyorlar Sahip, ormanın lanetli olduğunu söylüyorlar" şeklinde gelişir. ;D ;D ;D ;D

schweps' Alıntı:
Erdem bey merhaba,
Botaş'ın servis yoluyla ilgili gps datanız mevcut mu acaba?
Biz de 2. doğu kdz. turumuzu yapmaya niyetliyiz de bu sene, elimden geldiğince data toplamaya çalışıyorum.

Şenol Bey Malesef Böyle Bir Kaynak Yok Elimizde

bu iş baya büyüdü...anlayamadığım maksat zirvelerimi tırmanmak yoksa off road tarzı karışımı bişeylermi yapmak..çünkü bende yaz için kaçkarları düşünüyorum..eğer ortak bi noktadaysak bende katılmak isterim..

Arkadaşlar

kaçkarlara nasıl gideceğinize birşey demem ama (ister turla, ister bireysel) eğer vaktiniz varsa ve performansınıza güveniyorsanız, hiç durmayın hemen gidin. Hayatınızdaki en güzel tatili yapmış olacaksınız.

Ben ve eşim 2004 yılında bir tur firması ile kaçkarlara gittik. Güney yamacından gelip önce zirve sonra trans yaptık. Güneyden gelince zirveye kadar yürüyerek çıkma imkanı var. Rehber bize çıkış hızımıza bağlı olarak zirvede 15 dakika ile 1 saat arasında kalabileceğimizi söylemişti. Ben uzun kalmanın ne gereği var diye düşünmüştüm. Bizim grup hızlı çıktı ve zirvede geçirdiğimiz 2 saatin sonunda bile inmek istemniyorduk. Kaçkarlardan sonra yaptığımız hiçbir tatil bizi kesmedi.

Sakın tecrübeli bir rehber olmadan çıkmayın. Çünkü zirvede kamp kurmak için uygun yer yok. son kamp 2900 m de dilber yaylasında kuruluyor. buradan 3937 m ye aynı gün içinde çıkmak ve inmek gerekli. Yolu şaşırmak, vakit kaybetmek zirve için bir risk.

Bu konuda anlatılabilecek o kadar çok şey varki, yazmakla bitmez. En iyisi siz kendiniz yaşayın. Emin olun çok büyük bir keyif alacaksınız.

ilk fırsatta fotoları da ekleyeceğim.

Selamlar
H.Sedat BAŞAR

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR