Kaçkar Dağı Büyük Buzul Rotası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,862
Ynt: Kaçkar Dağı Büyük Buzul Rotası

bu arada king of kackar yani mehmet ali amca eger birini severse kendi evine davet edip cadir kurmasına da pek izin vermiyor...bende de karti var bu arada, daha once bolgeye giden bukla falan gibi firmalardan gelen arkadaslar da kucuk, eski sirt cantasi falan hediye etmisler. Bu arada "sahin kafe-pansiyon" un sahibi yalcinla falan arasi birazcik aciktir cogu zaman...
VitaEsMorte' Alıntı:
Vay Mehmet Ali amcam vay :smiley: Muhabbetini çok özledim vallah. Bir de sevdiği adama harika bir bal getiriyor. Hafif acımsı ama harika bir bal. Kendi de bal gibidir zaten :smiley:

Etiketler

a) Amatör telsiz sınavı
b) Karadeniz turu
c) Gezenbilir logo

Bunlar sitenin olmazsa olmazları zaten ;D

Ben bu efsane King of Kackar Mehmet Ali Amca'yı tanımadım ama, Çaymakçur'da bir Osman abi tanıdım, Allah ondan razı olsun.

Efendim, hikaye şöyle:

Bi arkadaşla arabamızı Ayder'de bıraktık ve Yukarı Kavron, Naletleme Geçidi, Olgunlar üzerinden zirve yaptık. Epey amatörüz tabii, sırtımızdaki çantalar nereden baksanız 40'ar kilo. Zirve'den indik ve akşam Olgunlar'a vardık, kendimizi bir pansiyona attık. Ertesi sabah Ayder'e dönmemiz lazım ama bütün o yolu geri yürümek aklımızın ucundan dahi geçmiyor. Yusufeli'ne inip oradan dolmuşlarla Ayder'e geçmemiz lazım ama dağda parayı ne yapcaz deyip küçük bir miktar dışında hepsini arabada bırakmış durumdayız. Akılsız başın ceremesini ayaklar çeker sözü gerçek oldu ve ben ayağı da sakatlanmış olan arkadaşı orada bırakıp geri dönüş yoluna çıktım. Naletleme geçidinden aşağıya, Büyükdeniz Gölü'ne inince, Kavron'a yürüyüp orada araç bekleyeceğime, Çaymakçur üzerinden Ayder'e yürürüm dedim. Kaybolma tehlikesi altında Çaymakçur'u buldum ve araç yoluna çıktım. Lakin ayaklarım artık bedenimi taşımaz bir hale geldi.

Uzunca bir yürüyüşün ardından nihayet arkadan bir araba geldi. El kaldırdım, durdu, bindim. Tabii sürücü ve yanındaki arkadaşı başladılar dalga geçmeye, "hem yürüyüşe çıkmışsın, hem de otostop çekiyosun" filan gibi. Zirveden geldiğimi söyledim ama hiç acımadılar. Nerelisin, ne iş yaparsın filan derken, Ankara'da yaptığım işi öğrendi ve tavrı tamamen değişti. Ye kürküm ye dünyası. O civarda ailecek piknik yapıyorlarmış. Önce beni piknik yerine götürdü, açlıktan geberiyorum tabii. Önüme bir tepsi baklava ve kola koydular. Tepsinin tamamını yiyebilirdim ama utandığım için bir kaç dilimle yetindim. Sağolsunlar, beni Ayder'e kadar bırakmak konusunda da son derece ısrarcı oldular. İyi ki olmuşlar, belki 10 kilometre daha yürümek zorunda kalacaktım, o da dayanabilirsem. Yol boyunca enteresan kolleksiyon hikayeleri dinledim. Mesela bölgedeki çiçeklerin envanterini çıkarıyormuş, şimdilik yanlızca iki çiçek toplamış. Kelebeklerin de envanterini çıkaracakmış vs. Ayder'e kadar getirdiler beni. Telefonlarımı filan aldılar ama ne yazık ki sonradan aramadılar. Hakkında tek bildiğim Çaymakçurlu Osman Abi olduğu. O baklavayı unutmam mümkün değil.

Sabah 7'de Olgunlardan çıkmıştım, akşam 5 gibi Ayder'e vardım. Girişteki kahvede arka arkaya 5 bardak filan çay içtim. Haşimoğlu'na bıraktığım arabayı aldım ve aynı gün, tüm o yorgunluğun üzerine Artvin Yusufeli yolundan Olgunlar'a çıktım. Yaylaya vardığımda saat gece 12'ydi ve arkadaşım tüm yayla sakinleriyle muhabbet kurmuş durumdaydı. (Ayağı gerçekten sakatlanmış mıydı, hala şüphelerim var)

Bu arada Ayder'de Haşimoğlu tesislerinin sahipleri Osman Haşimoğlu ve kardeşleri de güzel insanlar. Özellikle Yusufeli'nin en güzel otelinde bize ayarladıkları oda jestini asla unutamam.

Bir efsane de Ayder'in Kaçkar tarafındaki girişindeki Kemal Sunal'dır. On yıl kadar önce yol kenarında mıhlama ve alabalık satarak işe başlamıştı. Şimdi kocaman bir tesis sahibi olmuş. Hiç ama hiç benzemiyor ama, Kemal Sunal'a benzediğini iddia ediyor ve tesisin adı da bu ismi taşıyor. Hayattaysa ve karşılaşırsanız Kemal Sunal'a benzediğini söyleyip gönlünü alın lütfen...

Gülmeyin lütfen. Valla amatördük...

manowargs' Alıntı:
aranızda bu yaz tekrar gitmeyi düşünen ve arkadaş arayan varmı?

Kaz Değil Ama Nisan Gibi Gitmeyi Planlıyoruz Rızelı Bir Arkadaşla Beraber

Herkese selam,

Yeni kayıt olduğumdan bilmiyorum bu forum etkin mi? okunuyor mu? bu soruyu sormak için doğru yer mi?

Ben yine de sorayım dursun burada. 2008 ağustos ayında Kaçkar buzul tırmanışı yapacak bir ekip arıyorum. Bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim

Beorthric' Alıntı:
Herkese selam,

Yeni kayıt olduğumdan bilmiyorum bu forum etkin mi? okunuyor mu? bu soruyu sormak için doğru yer mi?

Ben yine de sorayım dursun burada. 2008 ağustos ayında Kaçkar buzul tırmanışı yapacak bir ekip arıyorum. Bilginiz varsa yanıtlarsanız sevinirim

Ana sayfada istatistiklerimize bakar mısınız Forumumuzun okunup okunmadığı konusunda :smiley:

Bu linki açma imkanınız var mı bir bakın bakalım.?
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=stats

Sorunuza dönecek olursak ;
Kendinizi tanıtmadan size nasıl bir tavsiyede bulunabiliriz ki.?
Hangi kenttensiniz mesela .??
Bulunduğunuz kente göre sizi dağcılık kulüplerine yönlendirebilecek arkadaşlarımız var lakin dağcılık tecrübeniz hakkında hiç bir bilgimiz yok iken tanıdğımız dağcılık kulüpleri ve/veya arkadaşlara " Boerthric arkadaşımız sizinle Kaçkar Büyük Buzul rotasına gelmek istiyor " diye nasıl bir söyleme girebiliriz.??

TezzMertek' Alıntı:
Ana sayfada istatistiklerimize bakar mısınız Forumumuzun okunup okunmadığı konusunda :smiley:

Bu linki açma imkanınız var mı bir bakın bakalım.?
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=stats

Sorunuza dönecek olursak ;
Kendinizi tanıtmadan size nasıl bir tavsiyede bulunabiliriz ki.?
Hangi kenttensiniz mesela .??
Bulunduğunuz kente göre sizi dağcılık kulüplerine yönlendirebilecek arkadaşlarımız var lakin dağcılık tecrübeniz hakkında hiç bir bilgimiz yok iken tanıdğımız dağcılık kulüpleri ve/veya arkadaşlara " Boerthric arkadaşımız sizinle Kaçkar Büyük Buzul rotasına gelmek istiyor " diye nasıl bir söyleme girebiliriz.??

Yeni kullanıcılar için istatistik kısmı açılmıyor. İma yollu, "evet okunuyor siz ne sanıyorsunuz" serzenişi haklı ve hoştu. Yeni gelenlere ayar vermek adet galiba. O girizgahı yazarken hiç bu şekilde karşılanacağını düşünmemiştim.

Sorduğunuz sorular haklı ve yanıtlayınca ne dersiniz bilmiyorum;

Dağcılık konusunda amatör bile değilim. İzmir'deyim.

Kaçkar ile ilgili yaptığım araştırmaların sonucunda o buzulu yakından görmek istediğimi anladım. İlk önce bir ön keşif yapmak için bu sene ağustos'da bir Kaçkar dağ yürüyüşüne katılmak istedim. Bunun saçma olduğunu gördükten sonra, buzula tırmanan ekiplerle iletişime geçmek gerektiğini düşündüm. İşte buradayım, sizi buldum, sağolun yanıtladınız.

Etrafımda bu konu ile ilgili danışabileceğim bir yer yok. O yüzden nereden başlamalı konusu biraz bulanıktı.

Halen de bulanık.

Merhaba yeni üyemiz ,
Dağcılık konusunda amatör bile değilseniz Kaçkar Büyük Buzul da işiniz ne.?
;D

Üst düzey dağcıların bile zorlandığı bir rota.
Buzul sabit ve stabil görünse de güneşin doğması ile üzerinde ki donmuş taşlar aşağıya yuvarlanmakta ve tırmanışları için büyük tehlike arz etmekte.
Kaçkar Dağı Rize'de olduğu ve İzmir'e göre daha doğuda olduğu için Güneş çok daha erken doğmakta ve buzul rotasına girmek için gecenin çok erken saatlerini (01-02) kullanmanız gerekmekte.
Yukarı Kavrun - Öküz Çayırı mevkiinde 1-2 gün önceden kamp atmış olmanız lazım.
Yukarı Kavrundan Öküz Çayırına kadar olan mesafe içinde kamp yükü ile hayli bir yol yürümeniz gerekiyor.
Buzul Tırmanışı için gereken malzemeleri saymıyorum bile.
Kendinizi amatör olarak görürken Dağcılık ve Buzul malzemelerine sahip olmadığınızı düşünüyorum.
Ne dersiniz.?

Bu kadar yazıdan sonra sizi Gezenbilir.com Ailesi Tanışma Platformuna yönlendirmem gerekiyor.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.1240

Bu linkte kendinizi tanıtmanız rica olunur.

İyi Çalışmalar.

Öz Murat,

Değerli arkadaşlar.Eğer bu kaçkar gezisini yapmadıysanız (ki tarih biraz eskiyi gösteriyor) ve bu Kaçkarlar gezisine şayet Yusufeli tarafından başlarsanız alın benden size program.(parayla satılmaz)Şirin İlçemiz Yusufeli mize geliyorsunuz.Hemen bana 05383213096- ev-04668244008- dernek-04668244013-birolcivan@mynet.com dan ulaşıyorsunuz.Hep beraber Yusufelinde Yusufeli çağ kebabını yıyıp üzerinede birer ikişertane demli kıtlama çaylarımızı içip abbas yolcu deyip yola çıkıyoruz.(istenirse sy Kaymakam beyimizi ziyarette edebiliriz çünkü bu tür organizasyonları seviyor ve katılabilirde) ilk gidilecek yer işhan kılısesi.Sonra dört kılıseler.Oradan Kaçkarların bulunduğu bölgeye doğru yani Sarıgöl bölgesine Barhal vadısıne doğru; kırmızı benekli Alabalıkların yüzdüğü Barhal deresine doğru yola çıkılacak.(Yusufeli Kaçkarlar 50km)Yol üzerinde çeşitli kaleleri ve Sarıgöl çıkışındaki Ayı hamamınıda gördükten sonra Türkiyenin en yüksek şelalesinin (166mt) ve küçük ve büyük marsis dağlarının bulunduğu köye çıkılacak yani Özgüven ky.(www.ozguvenliyiz.biz dende bakılabilir)Ve aynı zamanda o bölge(büyük avla ilgilelenler için söylüyorum)Şamua ve çengel boynuzda denen av hayvanının vurulup 27.5 cm le Türkiye rekorunu alan bölgedir.Oradan dönüşte ise Barhal köyündeki kılıseye çıkılacak.Oradanda ver elini tekrar aynı vadiden devam edip Barhal vadisi boyunca adının bu köye veren Altıparmak dağlarına çıkılacak.(barhalın yeni adıdır altıparmak)ve dönüşte Kaçkar dağlarının bulunduğu ve son durağımız olan Yaylalar köyüne çıkılacak.(eski adı ermeni hevektir veya heveği kiskimde denir.burda son zamanlara kadar ermeniler yaşamıştır) o köyde 3 tane çok temiz ve güzel pansiyonlar vardır.Burda konakladıktan sonra dağa kendimizi vu-ru-ruuuuuuuuuuz.OKEYMİİİİİİİİİİİİİİ??????????????????????Teklif benden taktir sizden.sevgilerimle birol civan-Yusufeli-Avcilar Derneği Bşk.

Bakınız değerli arkadaşlar bu program vede teklif off-road çılar ve Raft çılar içinde geçerlidir.Bu gidilecek parkur aynı zamandada çok mükemmel off-road ve Raft parkurudurda demedi demeyin sakın.b Civan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR