Jimny'de LPG Kullanan Var Mı? (Acil)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msenol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,434

msenol

Kamp II
Yer
Ankara / İstanbul
Selam arkadaşlar,
Dizel araca alışkın biri olarak benim ufaklığın yakıt gözüme batmaya başladı.
Akşam Atiker servisi ille görüşmeye gidiyorum. Muhtemelen yarın taktıracağım.
Özellikle Jimny'de atiker kullananlar tavsiye eder mi?

Etiketler
Ynt: Jimny'de LPG Kullanan Var Mı? (Acil)

Tartarini var ben bende bi türlü ayar tutmadı istediğim gibi değil yani ama genede taktırılabilr hani çokta kötü değil ,,,

Merhaba Murat bey, benimde 2005 otomatik Jimny'm var ve ben de sizin gibi binek dizel kullandığım için Jimny'nin yakıtı çok geliyor gözüme. O yüzden ben de LPG taktırmayı planlıyorum. Siz taktırdığınızı yazmışsınız, acaba taktırdığınız Atiker markasından memnun kaldınız mı ? LPG dönüşüm sonrası yakıt, performans, maliyet vs. konularda gözlemlerinizi paylaşır mısınız lütfen? Teşekkürler.

45 lt depo takıldı. Şu an tüketim 12lt/100km şehiriçi/arazi karışık.
Montaj sonrası rölantide titreme oluştu. Manifoldları delerken içeri kaçan parçaları atıyor. Zamanla geçecek dediler.
450 kmdir hala rölanti düzensiz. Benzinde titreme yokken benzinde de başladı. 1000 km ayarında çözebilecekler mi bakalım.
1000 km'den sonra daha sağlıklı bilgileri paylaşırım.
Ama arazide yüksek devirlerde ve seyir halinde lpgden kaynaklı sıkıntı şu an yok.

Cevabınız için çok teşekkürler Murat bey.
Manifoldan içeri giren parçalardan kastettiğiniz matkabın çapakları olsa gerek. Pek anlayamadığım ve de bana biraz garip gelen şey acaba manifoldu sökmeden mi deliyorlar? Gerçi pek oto mekaniğinden anlamam ama tahmin ettiğim kadarı ile bu çapaklar motora az veya çok biraz zarar verebilirler. Bu konuda bilginiz var mı ?

Teşekkürler.

Ben de o çapaklar içeri girmesin diye üfledim, temizledim elimden geldiğince. Ama matkap içeri girdiğinde illaki içeri düşenler oluyordur.
Motor bloğuna zarar vermeyeceğini egsozdan atılacağını iddaa ettiler.
Manifold sökmekle hiç bir lpg montajcının uğraşacağını sanmıyorum. Sökmesi, yerine takması işlem süresini oldukça uzatacaktır.

Murat bey bildiğim kadar Jimny 1.3 motor. Yakıtı çok fazla geldi bana. Bende de 1.3 Terios AT var. Dün yakıt hesabı yaptım. 675 km yol gittikten sonra üzerine önceki seferde fullediğim gibi depoyu fulledim, 38.19 lt benzin aldı. Hesaplarsak 100 km ' de 5.65 lt yapar ki araç hem AT, hem de sürekli 4x4. Bu bahsettiğim hesabın içinde 75 km şehirdışı var, geri kalan 600 km ' si sürekli şehir içi ve havanın durumuna göre zaman zaman klimayı da kullandım.

Litre bazinda yakitin azalmasi soz konusu degil diye biliyorum ben. Sonucta arabanin gitmesi icin su kadar benzin, bu kadar hava gerekiyor ve lpg de ayni karisimi yollamak zorunda degil mi? Lpg takilinca elde edilen tasarruf lpg'nin ucuzlugundan kaynaklaniyor diye biliyorum.

Bende jımny kullanıyorum 215/75/15 lastikler var üzerinde lpg markası tartarini ,Lpg de bir araç benzin tüketiminin %30 fazlasını tüketir litre bazında yani 10 lt benzin yakıyosa 12,5-13 lt lpg yakar lpg ucuz olduğu için fiyat olarak düşük gelir,
Benim araca gelince 25 kuruş rahat yakıyo kmde ş.içi trafikte geçiyo bile ş.arası düşüyo 2 -22 ykr ye kadar.
eğer benzinde 5,6 litre yakıyosa aracınız şehir içinde hemde klımalı bence ya yanlış ölçtünüz yada müthiş ekonomik bir araç,170 kuruş falan yapar kaba bi hesapla bu çook iyi bir rakam çünkü bizde dızel araçlar var sıfır alındı 15 gün evvel ve 170 kuruş yakıyolar mazotla (1500 motor ş.arası yolda hemde)

5,65 lt benim dizel araç tüketiyor. Rakam doğruysa tüketiminiz çok iyi.
Jimny şu anda 25 kr/km yakıyor. Benzinde 40 kr olduğu için lpg taktırdım zaten :smiley:

çapak işi sinir bozucu. Subabın bastığı yüzeyden zor geçer.Eğer geçmez ise bir müddet sonra erir pistonun üstüne yada yada bujiye yapışır. Zararlı bir durum.
Yirmi sene önce 1957 model bir chevrolet'im vardı. Birgün karbüratörü kurcalarken içine kuru yaprağı cuk diye çekti. O zamanlarda günlerce takmıştım kafayı. Yanmış gitmiştir muhakkak yaprak ,ama talaş zor yanar.

Kusura bakmayın ama jimny bu söylediklerinize göre binilecek bir araç değil. hem tek kapı motor ufak ama yakıt benzinde 300 felan yakıyo deniyor. Bence o araç için çok fazla...

tameray' Alıntı:
Murat bey bildiğim kadar Jimny 1.3 motor. Yakıtı çok fazla geldi bana. Bende de 1.3 Terios AT var. Dün yakıt hesabı yaptım. 675 km yol gittikten sonra üzerine önceki seferde fullediğim gibi depoyu fulledim, 38.19 lt benzin aldı. Hesaplarsak 100 km ' de 5.65 lt yapar ki araç hem AT, hem de sürekli 4x4. Bu bahsettiğim hesabın içinde 75 km şehirdışı var, geri kalan 600 km ' si sürekli şehir içi ve havanın durumuna göre zaman zaman klimayı da kullandım.
bu bana biraz zor gibi geldi 2005 terios düz vites çok sakin kullanılmasına rağmen şehir içi dışı karışık bennzin tüketimi 28 kuruşun altına düşmedi araç 23.000 km de ve gayet bakımlı 5.65 iddalı bir ölçüm

Panzerci' Alıntı:
Kusura bakmayın ama jimny bu söylediklerinize göre binilecek bir araç değil. hem tek kapı motor ufak ama yakıt benzinde 300 felan yakıyo deniyor. Bence o araç için çok fazla...

Binilecek araç olması için kaç para yakmalı?
15-17 bin TL paraya arazi kabiliyeti yüksek, sağlam ve yaşı küçük başka bir araç bulamadım. Varsa bildiğiniz değerlendirelim.

msenol' Alıntı:
5,65 lt benim dizel araç tüketiyor. Rakam doğruysa tüketiminiz çok iyi.
Jimny şu anda 25 kr/km yakıyor. Benzinde 40 kr olduğu için lpg taktırdım zaten :smiley:
Hesabımın doğru olduğunu düşünüyorum. Otomatik vites deyince hep fazla yakacağını düşünürüz. Fakat otomatik vitesli araçların manuel vitesli araçlara göre 100 km ' de 1 lt daha az tükettiğini biliyormusunuz ? Google ' da otomatik vites sürüş teknikleri ile ilgili siteler var. Şu an için adını hatırlayamıyorum. Girdiğiniz zaman zaten göreceksiniz. Orada yazılı bilgileri okuduktan sonra aracı otomatik vites olan arkadaşlar bilgileri araçlarına uygulasınlar. O zaman aradaki farkı göreceksiniz.
Yalana gerek yok 6 lt yakıyodur, 10 lt yakıyodur neyse. Aracımın yakıt sarfiyatını az göstermek ne bana, ne de aracıma bir katkı sağlamaz. Sadece kendi kendimi kandırmış olurdum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR