Jimny'de LPG Kullanan Var Mı? (Acil)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msenol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,207
Ynt: Jimny'de LPG Kullanan Var Mı? (Acil)

Çapak kaçması sorununun çözümü mevcut idi, ama taktırmadan önce acele etmeyip biraz daha araştırmanız gerekliydi. Yapılması gereken tek şey lpg enjektörlerini takmadan önce manifoldu söktürmek. Ben öyle yaptırdım hiçbir sorun çıkmadı.

Etiketler

serkan35' Alıntı:
arızayı ışığı siliniyo ama belli bir hızda bir süre yol gidince tekrar yanıyo ben bıraktım sildirmeyi ,bu arada 14 lt gaz yaktı benim araç 100 km de ,,,kesin ayar lazım kontağı kapattığımda ikaz sesi geliyo tüp göstergesinden zaten,filtreleri falan doldu sanırım,,

Herkeze iyi günlerdilerim. Benim de 2004 model Jimny' im var. Üzerinde Atiker marka tüp takılı rölantide herhangi bir titreme yapmıyor.
Opet'in Katkılı gazını kullanmanızı tavsiye ediyorum. 3 veya 4.üncü depodan sonra arabanın performansı ve rölantide çalışması daha düzgün oluyor.
Opet dışında başka piyasa gazı aldığımda arıza lambası yanıyor. Bilgisayardan arıza koduna baktığımda Oksijen sensöründe hata vermiti. Resetleme yaptırmadan sonraki gazlarımı Opet gazı alınca 1 veya 2. depodan sonra arıza lambası kendiliğinden sönüyor. Bunu bikaçkere denedim. Artık ya benim arabamda böyle oluyor yada gerçekten diğer gazlar Jimnye yaramıyor.
Ayrıca en uygun yakıtı 5. Vitesde 80 Km hızla giderken yakıyor. Uzun yolda deneyemedim ama Ankara da Fatih Mh. den Tandoğana işe gidip gelirken kullanımda; sabit giderken 80 Km hız yaptığımda 165krş/km birazdaha süratli 90-110km hız yaptığımda 180krş/km yakıyor. (bunlar klima çalışmadığındaki ölçümlerimdir) (Opert gaz 1,78TL/Lt)

burakoruc' Alıntı:
Herkeze iyi günlerdilerim. Benim de 2004 model Jimny' im var. Üzerinde Atiker marka tüp takılı rölantide herhangi bir titreme yapmıyor.
Opet'in Katkılı gazını kullanmanızı tavsiye ediyorum. 3 veya 4.üncü depodan sonra arabanın performansı ve rölantide çalışması daha düzgün oluyor.
Opet dışında başka piyasa gazı aldığımda arıza lambası yanıyor. Bilgisayardan arıza koduna baktığımda Oksijen sensöründe hata vermiti. Resetleme yaptırmadan sonraki gazlarımı Opet gazı alınca 1 veya 2. depodan sonra arıza lambası kendiliğinden sönüyor. Bunu bikaçkere denedim. Artık ya benim arabamda böyle oluyor yada gerçekten diğer gazlar Jimnye yaramıyor.
Ayrıca en uygun yakıtı 5. Vitesde 80 Km hızla giderken yakıyor. Uzun yolda deneyemedim ama Ankara da Fatih Mh. den Tandoğana işe gidip gelirken kullanımda; sabit giderken 80 Km hız yaptığımda 165krş/km birazdaha süratli 90-110km hız yaptığımda 180krş/km yakıyor. (bunlar klima çalışmadığındaki ölçümlerimdir) (Opert gaz 1,78TL/Lt)

Katkılı LPG alırsak sürekli katkılı almamız gerikor çünkü katkılı gaz enjektörleri tıkıyo(temizlediği için)yaptırıp katkılıyla devam edersek mesele yok ama opet yok mesela yolda gittik shelden aldık ,bunu bir kaç kez yapınca bu sefer enjektörden arıza veriyor araç ben yaşadığım için biliyorum ,

serkan35' Alıntı:
Katkılı LPG alırsak sürekli katkılı almamız gerikor çünkü katkılı gaz enjektörleri tıkıyo(temizlediği için)yaptırıp katkılıyla devam edersek mesele yok ama opet yok mesela yolda gittik shelden aldık ,bunu bir kaç kez yapınca bu sefer enjektörden arıza veriyor araç ben yaşadığım için biliyorum ,

Enjektörlerin temizlendiği için tıkandığını söylemişsiniz. Konuyu açarmısınız?

atiker bayileri ve lpg forumlarında kullanıcılar katkılı lpg kullanılmamasını tavsiye ediyor.
Enjektör ve filtreleri tıkıyormuş.
Aşağıdaki filtre için yorumu aynen aktarıyorum;

Henüz 5000 km yapmış bir BRC MY07'li Ford Focus'un filtre görüntüsü.
Normalde 10.000 km'de bile bu kadar kirli olmazdı.
Vatandaş sadece katkılı otogaz kullandı, zira kendisi bile katkılı otogaz çalışanı :smiley:, ama hangi birimde onu demiyeceğim.

filtre.jpg

Ozaman Serkan beyin dediğine gelmiş olduk. Sürekli katkılı gaz kullanımında filtrelerdeki bu görüntü olmamalı. Bahsettiğiniz ilk 5000 km kullanımda böyle olmş çünkü zamanla benzin artıklarından iç cidarlara yapışan tortular yerinden oynamış filtreleri tıkamış. Sigara içen ve içmeyen adam misali. yıllarca sigara içen birisi sigarayı bırakınca sağında solunda ağrımalar sızlanmalar balgam sökmeler olur. ama içmeye devam ederse bu etkiyi aynen görmez ama uzun süreçte arklı hastalıklara sebebiyet verir. ömrünün kısalmasına sebep olur (Katkısız normal gaz), hiç sigara içmeyen ama zaman zaman sigara içilen ortamda bulunan bir adamda bu etkiler olmaz ve sigara içenlere göre daha uzun ömürlü olur (Katkılı gaz + ara ara benzinde kullanım). Hiç sigara içmeyen ve sigara içilen ortamlarda bulunmayan (Sadece temiz benzin kullanma)

Araç mekaniği ve Lpg konusunda baya bir cahilim sorularım saçma gelirse kusuruma bakmayın
1- bu sorunlar her Lpg takılan araçta yaşanıyor mu ?
2- bu sorunlar yaşanıyorsa araca Lpg takmaya gerek var mı ?
(yakıt , performans , tamir , bakım giderleri açısından )

burakoruc' Alıntı:
Enjektörlerin temizlendiği için tıkandığını söylemişsiniz. Konuyu açarmısınız?
Murat bey fotoğraflarla gayet güzel açmış konuyu,sürekli kullanmında gerçekten güzel ama her an her yolda bulamıyosunuz ve buda sıkıntı yaratıyo,

areklim' Alıntı:
Araç mekaniği ve Lpg konusunda baya bir cahilim sorularım saçma gelirse kusuruma bakmayın
1- bu sorunlar her Lpg takılan araçta yaşanıyor mu ?
2- bu sorunlar yaşanıyorsa araca Lpg takmaya gerek var mı ?
(yakıt , performans , tamir , bakım giderleri açısından )
1.evet bu sorunlar yüksek ihtimalle yaşanır her araçta
2.kaç kilometre yol yapıyosunuz bir yılda (eğer çoksa taktırın sıkıntı kara geçersiniz gibi)bide gelir durumu önemli V8 lere benzinle binen insanlar var,

yıllık ortalamam 25000 km civarında ve bunun çoğu yoğun trafikte (şehiriçi ) aracım at olduğu için 1 depo benzin 350 km anca gidiyor ve lpg yi ekonomik olduğu kadar çevre dostu gördüğüm içinde düşünüyorum ... Ama bu sorunları okuyunca kararsız kaldım su ana kadar düzenli 10000 bakımlarını yaptırmanın dışında pek ustayla servisle içim olmadı . Bir de merak ettiğim konu Lpg aracın motor ömrünü kısaltıyor mu ?

Bence yaşanan sorunlar büyük ölçüde hatalı (daha doğrusu ihmalkar) montajdan kaynaklanıyor. Bir arabada düzgün çalışırken aynı marka aynı model başka bir arabada düzgün çalışmayan lpg kitine başka bir açıklama bulmak zor. Arabanın kendisinde benzinle çalışırken ortaya çıkmayan ufak tefek arızalar da olabilir. Katkılı lpg yüzünden çıkabilen sorunlar ayrı konu o her araçta olur.

areklim' Alıntı:
yıllık ortalamam 25000 km civarında ve bunun çoğu yoğun trafikte (şehiriçi ) aracım at olduğu için 1 depo benzin 350 km anca gidiyor ve lpg yi ekonomik olduğu kadar çevre dostu gördüğüm içinde düşünüyorum ... Ama bu sorunları okuyunca kararsız kaldım su ana kadar düzenli 10000 bakımlarını yaptırmanın dışında pek ustayla servisle içim olmadı . Bir de merak ettiğim konu Lpg aracın motor ömrünü kısaltıyor mu ?
Burda tartıştıklarımız çok elzem problemler değil yani ben bu şekilde 5 yıldır LPG li araç kullanıyorum,sıralı sistem motor ömrünü kısıltmaz diye biliyorum ,trafikte biniyosanız bene taktırın 25.000/350( 1 depo 350 gidiyosa)71 depo benzin ortalama alımız olur yıllık LPG ile sanırım 1 yılda LPG ye yaptığınız masrafı çıkarırsınız,

Merhabalar atiker sıralı otogaz sistemini ben de 2001 Golf aracımda kullanıyorum.Geçen yıl temmuz ayında taktırmıştım.Uzun süre rolantide sarsıntı devirde düşme gibi problemler yaşadım.bu süre zarfında montajı yapan servise gittiğimde yazılım yüklediler vs. bir türlü sorunumu çözemediler.Taki alt komşumun başka bir atiker servisinde çalıştığını öğreninceye kadar.Kendisi bana bu sorunu çözene kadar uğraşacağını söyledi ve araşatırmalar sonucu sorunların tamamen hatalı montajdan kaynaklandığını buldular.Anladığım kadarıyla Manifold üzerinde gaz girişini yanlış yerden yapmışlar.6 aydır hiç sorun yaşamadan aracımı kullanıyorum yakıt konusunda da farketti doğrusu.şehir içi 26-27 krş şehir dışı 13 krş yakıyor en güzeli de sorunsuz kullanmak, zira hergün aynı problemi yaşamak çok sinir bozucu oluyor.

Arkadaşlar, 1000 km tamamladık.
Daha önce de bahsettiğim gibi arazide yüksek devir çevirdikten sonra sarsıntı falan kalmadı.
Muhtemelen çapaklardan bu sayede kurtulduk. Saat gibi şu anda.
İlk çalışması da tek seferde alıyor.
Araçta portbagaj da takılı ve 100 km 13 lt gaz tüketiyor. Benzinde zaten 11 lt tüketiyordu.

Ynt: Jimny'de Lpg Kullanan Var Mı? (acil)

msenol' Alıntı:
Görüşmeye gitmişken taktırıverdik :smiley:
Artık Atiker kullanan var. Gözlemlerimi aktarırım.

Selamlar, bende bu aksam servıse bıraktım aracı atıker sıralı sıstem ıcın, sız bayadır kullanıyorsunuz nedır durum hocam detaylı anlatabılırsenız sevınırım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR