Jimny İçin 2cm Yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UtkuBAYRAM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,847

UtkuBAYRAM

Özgürlüğün iki tekeri vardır
Yer
Çanakkale
Bikaç haftadır 2008 Suzuki Jimny aracımı yükseltmek için bu sitede alakalı konuların hepsini okudum. Geçen gün sanayiye gittim ve ustayla gidip 2cm kalınlığında OKS marka helezon üstü kauçuk get aldık. Araca rahat bi biçimde taktık ve gözle görülür ölçüde yükseldi. 1cm ve 5cm lik getlerde vardı ama maksimum 3cm tavsiye edildiğinden 2cm lik yeter diye düşündüm. Aldığım getin markası OKS. internette araştırdığımda Fiat 131 için Oksan Kauçuk tarafından üretilmiş olduğunu gördüm. Satıcıya nekadar dayanacağını, ezilip ezilmeyeceğini sordum. 5 sene götürür dedi. Maliyet açısından ucuz olduğundan (Tanesi 8,5TL) eğer 5 sene götürecekse, teflon get yaptırmaya gerek yok diye düşünüyorum. Teflon geti tornaya yaptırıp takmasına toplam 300TL diye okudum bu sitede. Bana ise get maliyeti 35TL, ustalık 60TL toplam 95TL ye mal oldu. Bu kauçuk getlerden kullanan varmı veya dayanıklılığı hakkında bilgisi olan varmı bilmek isterim. Teşkkürler...

Etiketler

Ynt: Jimny İçin 2cm Yükseltme

Utku bey selamlar..
Öncelikle hayırlı olsun diyeyim, bahsi geçen malzeme incelendiğinde kalıptan çıkmış bir malzeme midir acaba..?
Varsa resim yükleyebilir misiniz? :smiley:

evet kalıptan çıkmış. taktırdım, resim çekemedim ama sitesini buldum. resimleri de mevcut. linkini yollim. sitesinden resmini indirdim onu da yolluyorum.
http://www.oksankaucuk.com.tr/urunara.asp#

ads?z.jpg

Araziye anca yazın sokucam ama son kar yağışlarından sonra memleketimin yolları yaylamın yollarını aratmıyor. heryer delik deşik. Get takınca aracın sertleşeceğine dair yazılar okudum. Amortisörler belkide sertleşmiştir ama hissedilir bişey değil belkide, farkedemedim ben. Gçen akşam aracı test ederken çevirme yapan polisi eziyodum nerdeyse. el fenerini son anda farkettim. Poliste, "çok sert geldin eziyodun" diye şaka yaptı zaten ve ardından trafik sigortasından araç muayenesine kadar her ayrıntısına baktı. Üstüne üstlük GBT bile sorguladı :smiley: ortaokuldan beri ehliyetsiz araba kullanırım memleketimde, ilk defa çevirmeye rastladım :smiley: neyse bi eksik bulamayınca saldı.

Konunun dışına çıktım ama araya sokayim bunu da dedim. Dediğiniz gibi şimdi sıra arabaın lastiklerine geldi. Yine bridgestone nun kenarları yazılı AT lastiğini düşünüyorum yanlız eskileri napıcam onu bilmiyorum. o yüzden irazdaha yıpranmasını beklicem sanırım. Lastikler yıprana dursun 2 adet spot alıp ön plaka vidalama yerine spot vidalıcam. sanırım onlarda 2 türe ayrılıyomuş. sis farlarının yanında boş buton var. ona bağlamayı düşünüyorum. bu işi kendim yapabilirim sanırım. sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Bir anda hepsini yüklenemiyorum, devlet memuruyuz sonuçta ;)

Vallaha da benim aklıma gelmişti ;D
İşin şakası bir yana fikir oldukça güzel.
Ama olurmu olmaz diye düşünmeden edemedim. Neyseki siz yaptınız bir zamana bırakıp sonuçlarını görelim :smiley:
Zamanında Renault 12 Toros ve Tofaş Kartallara bu uygulama yapılır ve bu parçaya Bolu sanayide nal denirdi. Arabayı nallatmak demek 3-4 cm yükseltmek anlamına geliyordu.

Lütfen memurluk acitasyonu yapmayalım heleki polislere. :D Hem memurum diyorsun hemde 4x4 arabaya biniyorsun.
BKZ: Aşağıdaki örnek
Ankara'da trafik ışıklarında kırmızıda geçtiğim iddiasıyla polisler tarafından durduruldum. Yüklü bir miktar ceza keseceğini söyleyen memur beye komiserim o söylediğin miktar benim yarım maaşım yapıyor nasıl öderim dediğimde
Polis ''Ne iş yapıyorsun sen?'' dedi.
Ben '' bende memurum, öğretmenim dediğimde, elindeki ruhsatım ve ehliyetimi bana bir fırlatıki sormayın. S....r Biiiiiiiip dedi :D
Hem memurum diyorsun hemde Yıldızlı arabaya biniyorsun. (araçım o dönem mercedes vito idi) Defol ...... Biiiiip dedi :D
Olayın şoku ile ne diyeceğimi bilemedim, bende bir kaçış bir kaçış. Aklınızda olsun.

:smiley: sizin olay daha enteresanmış. Polise memurum dememe gerek kalmadı, eksik bulamadı çünkü. Hem desem bile geçerliliği olacağını sanmıyorum. Sanırım size söylenenin aynısını bana da söylerlerdi. Hlezon lastiklerin (nalların) ilk aşınma belirtilerinde buraya yazıcam ki geçen süreci hesaplayabilelim. Umarım ekonomik olduğu kadarda dayanıklıdır.

Suzuki Jimny 2008 model yeni aldım memurum görev yaptığım bölge aşırı kar yağışlı bu sebeple 5cm yükseltmeyi düşünüyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

SON KONULAR

Geri