Jimny Elektrikli Şanzuman Kumanda Motoru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iprahim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,473

iprahim

Yeni Üye
Yeni bir Jimny kullanicisi olarak Forum’dan cok yararlandigimi oncelikle soylemeliyim. Bunun icicn yonetici ve katılımcı arkadaslara icten tesekkurler.
[/img][/img]Jimny ile ilgili ilk yapilmasi gerekenin ; elektrikli sanzıman kumanda motorunun altina koruma koymak oldugunu surekli okudum. Ancak servisten ogrendigim kadariyla, Jimny icin uretilmis orijinal bir karter koruyucu aksesuar olarak bile yok! Dolayisiyla herkes farkli bir cozum uretmeye calismis. Bazi yan sanayi ureticilerinin kendi uretimleride internette mevcut ayrica. Fakat bu konuda detayli Turkce bilgiye ulasmak oldukca zor.

Jimny’de korunmasi gereken elektrikli sanzıman kumanda motorunun neresi oldugunu merak edenler icin, arabamin altina cozum uretilirken fotograflamaya calistim. Arabayi yeni alip hemen araziye cikmak isteyen arkadaslarin nasil bir sorunla karsilasabileceklerini gormeleri acisindan yardimci olacagini saniyorum. Ozelliklle tepe cikis sonlarinda on lastikler bosluga duserse, aracin elektrikli sanziman kumanda motoru uzerine oturabilecegi ve elektrik kablolarinin kesilebilecegi fotograflardan daha iyi anlasilabilir. Umarim fotograflar, yeni Jimny kullanicisi arkadaslarin isine yarayacaktir.

Bu arada, Skoda karter koruyucusundan, buyuk bir emek ve yetenekle Jimny icin mukemmel bir alt koruyucu olusturan ve bunlar yapilirken fotograflamama izin veren Samsun Asal Nissan – Skoda - Suzuki teknik servis ustası Hasan Usta ve arkadaslarina, servis sorumlusu Ferhat Bey’e ve ilk andan itibaren yakin ilgisi ve guleryuzunu esirgemeyen satis mudur yardimcisi Mustafa Sener Bey’e tesekkuru borc biliyorum.
[attachment=1][attachment=1]

IMG_6267a.jpg

IMG_6264b.jpg

IMG_6263c.jpg

IMG_6265d.jpg

IMG_6269e.jpg

Etiketler

Ynt: Jimny Elektrikli Şanzuman Kumanda Motoru

Ben fotograflari dogru yukledigimden eminim. Ancak sayfaya yerlesirken sorun cikiyor. 5-6 kez denememe karsin, ayni foto birden cok kez yukleniyor. Sorun sanki benden degil? Neyse yinede durum anlasilacaktir sanirim. Umarim ise yarar...

IMG_6271f.jpg

IMG_6277g.jpg

IMG_6275h.jpg

IMG_6280i.jpg

Yeri gerçekten kötüymüş. Araziyi bırakın, bu kabloları park yerinde büyük fareler rahatlıkla kemirip (Başıma Geldi) koparabilir . Paylaşım için teşekkürler.

Sevgili İprahim aramıza hoş geldin.. :smiley:
Kendini tanışma köşesinde tanıtırsan bizde sizi tanımış oluruz.. :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.msg603824#new

Ayrıca linki incelersen hazırı forumumuzda var zaten.. ;)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51042.msg570893#msg570893

Bilgi olsun diye yazıyorum forumda silme butonumuz yok sadece Mustafa Bey mesajını değiştirebilir... :smiley:

iprahim' Alıntı:
Mustafad arkadasim, rica etsem aradaki mesajinizi silermisiniz lutfen. Fotograflar arasi bosluk olmamasi acisindan ;) Cok tesekkur ederim.

Mesaj metnini sildim, ancak sistem yeni mesaj istediğinden sadece bir nokta koydum, umarım sakıncası yoktur, kusura bakmayın. Selamlar. :smiley: :smiley:

arwin' Alıntı:
Sevgili İprahim aramıza hoş geldin.. :smiley:
Kendini tanışma köşesinde tanıtırsan bizde sizi tanımış oluruz.. :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15.msg603824#new

Ayrıca linki incelersen hazırı forumumuzda var zaten.. ;)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51042.msg570893#msg570893

Bilgi olsun diye yazıyorum forumda silme butonumuz yok sadece Mustafa Bey mesajını değiştirebilir... :smiley:

Bunu forumda gormemistim gercekten. Kendime gore de formu cok iyi taramistim dogrusu :mad: Hosbulduk, tesekkur ederim.

merhabalar jımnyninz hayırlı olsun
ben bu munsürleri 3 kez kopardım ancak kırmızı oklarla göstermiş olduğunuz münşüre bir şey olmuyor (o munşür 4wd münşürü) asıl onun daha alt kısmındaki sanzıman yağ tıpası var onun üstüne kaynaklı 2 kablo daha var(4wdL) asıl sorun yaratan onlar işte 3 kez ben onları kopardım korumada gayet kullanışlı olmuş saygılar

Koruma güzel olmuş da bizim girdiğimiz yerde kepçe vazifesi görür :smiley:
Parkurdan çıkınca temizlemesi zahmetli olabilir.

msenol' Alıntı:
Koruma güzel olmuş da bizim girdiğimiz yerde kepçe vazifesi görür :smiley:
Parkurdan çıkınca temizlemesi zahmetli olabilir.
muratcım bende koruma taktım 5.5 mm et kalınlığı var bakalım ne olucak bıktım artık münşürlerden :D

eywallah ahmet abi
muratçım bakalım yest edicez ama sağlam duruyor bakalım görücez :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri