Jimny daha büyük olsaydı nasıl olurdu:

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan earloflondon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,701

earloflondon

Yeni Üye
Küçük ölçülerini kabul ederek 2012 Jimny Evo aldım. Başlarda yakıtta biraz sıkıntı yaşadım. 1-2 bin km sonra motoru biraz da devirli kullandıktan sonra azalıyor tüketim.

Şunu merak ediyorum.

Aranızda Jimny kullananlardan arazi özelliklerinden taviz vermeden

Suzuki

1. aracı 30 cm uzatsa, 10 cm genişletse, 6 cm yerden toplamda da 10 cm yukarıdan yükseltse
2. 1.5 DDIS , 1.6 Grand Vitara (M16A) veya 1.9 DDIS motor taksa
3. 215 veya 225 R16 70 lastik taksa
4. yolcu için arkaya FJ Cruiser'da olduğu gibi yarım kapı taksa
5. yanlara perde hava yastığı, kapı içlerine çelik bar ve içeriye fazladan kaplama altında kalacak şekilde çelik bar eklese

fiyatı da 50.000 TL civarında yapsa kimler almak istemez

;D

NOT: Ekteki jpg dosyasının orijinali ve tüm hakları the-blueprints.com'a aittir. Ben sadece uğraşmamak için orijinal dosya üzerinde basit modifikasyonlar yaptım.

suzuki_jimny_2010 - left.jpg

Ynt: Jimny daha büyük olsaydı nasıl olurdu:

Bir Jimny aşığı olarak bu söylediklerinizi çok düşündüm fakat zaten jimny nin 4 kapılı modeli mevcut ama sizin tasarımınız çok güzel arazide ve yolda test etmek gerek. :smiley: Suzuki japonya ya mail atın bakarsınız olumlu cevap alırsınız. ;D

http://www.kapsuzuki4x4.co.uk/suzuki/jimny.php

jimny4doors.jpg

Hocam bu resmin gercek oldugundan supheliyim. Internette sadec 1 yerde var (www.jimny.se). O da uzaktan cekilmis. Eger bu kadar yaygin olsa (ki ben orijinal olarak Japonya'da uretildigini bilmiyorum) daha fazla resmi olurdu. Olsa olsa ayni genislikte olup uzatilmistir. Ama teknik zorluklarini dusununce kimse bu zahmete katlanmaz diye dusunuyorum.

Bir de bence bu sekilde 5 kapi olarak uzatmak arazi kaabiliyetini azaltir. Ben altyapiyi tamamen ayni birakip sadece hem sehirde hem de arazide kullaniciyi daha rahat ettirecek bir arac ongoruyorum. Tabii ki yeni konseptler gibi Juke ya da Range Rover Evoque gibi rahat bir arac olamaz. Ama o zaman da zaten Jimny olmaktan cikmiyor mu? Ozellikle kirmizi olanin Evoque ile benzerligine dikkat cekerim. Suzuki yeni Jimny olarak bu tasarimlardan birini uretmeyi dusunuyorsa bence bir urun kategorisinden cikmayi planliyor demektir ki bu da onlarin stratejik tercihidir.

Benim ongordugum tasarimda sadece aracin boyutlari biraz buyuyecek. Yukseltme icin tasarima ekledigim boyut farkliliklari orijinal tasarimimda sadece lastik ebatini buyutup spacerla disari aldiginizda bile elde edielbilecek bir sey. Dolayisiyla

1. Orijinal saside 20-25 cm, aktarma organlarinda ise ona uygun olacak sekilde uzatma yapilir
2. Motor seceneklerine gore sanziman degisikligine gidilirse (ki bu kasa da manuel M15A ve M16A motorlari kaldirabilir, tam bakmadim ama yurtdisinda uygulayanlar var. bkz https://www.bigjimny.com/index.php/forum/6-jimny-chat/29436-bigger-engine)

sanirim daha buyuk bir Jimny elde etmek mumkun. Piyasadan 4 ceker olmayan bir suru crossoveri siler bu tasarim bu fiyat etiketiyle ve bu guvenlik ozellikleriyle.

Tire Size Comparison

Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/Mile Difference
205/70-15 5.6in 13.1in 26.3in 82.6in 767 0.0%
215/70-15 5.9in 13.4in 26.9in 84.4in 751 2.1%
225/70-15 6.2in 13.7in 27.4in 86.1in 736 4.2%

Back to the Calculator

Copyright 1996-2001, Eunos Communications LLC

CKAYA' Alıntı:
Bir Jimny aşığı olarak bu söylediklerinizi çok düşündüm fakat zaten jimny nin 4 kapılı modeli mevcut ama sizin tasarımınız çok güzel arazide ve yolda test etmek gerek. :smiley: Suzuki japonya ya mail atın bakarsınız olumlu cevap alırsınız. ;D

http://www.kapsuzuki4x4.co.uk/suzuki/jimny.php

Range Evoque.jpg

Future Jimny 2.jpg

FinallySuzuki-give-the-guide-on-next-generation-Suzuki-Jimny-in-the-XA-Alpha-concept.jpg

Hiçde fena durmuyor , birde FJ cruiser ın renklerinde üretilse harika olur. Zaten yurt dışında suzuki ispanya fabrikasinda üretildi bir süre K9K motoru kullanıldı clio motoru yani 1.5 dCi 90 HP 200 Nm tork ama farklı bir motor tercihim olur madem değiştireceğiz, bir sürü markaya motor sağlayan citroen e bir motor sipariş verebiliriz geliştiririz :smiley: :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.