Ynt: Jimny daha büyük olsaydı nasıl olurdu:
Hocam bu resmin gercek oldugundan supheliyim. Internette sadec 1 yerde var (www.jimny.se). O da uzaktan cekilmis. Eger bu kadar yaygin olsa (ki ben orijinal olarak Japonya'da uretildigini bilmiyorum) daha fazla resmi olurdu. Olsa olsa ayni genislikte olup uzatilmistir. Ama teknik zorluklarini dusununce kimse bu zahmete katlanmaz diye dusunuyorum.
Bir de bence bu sekilde 5 kapi olarak uzatmak arazi kaabiliyetini azaltir. Ben altyapiyi tamamen ayni birakip sadece hem sehirde hem de arazide kullaniciyi daha rahat ettirecek bir arac ongoruyorum. Tabii ki yeni konseptler gibi Juke ya da Range Rover Evoque gibi rahat bir arac olamaz. Ama o zaman da zaten Jimny olmaktan cikmiyor mu? Ozellikle kirmizi olanin Evoque ile benzerligine dikkat cekerim. Suzuki yeni Jimny olarak bu tasarimlardan birini uretmeyi dusunuyorsa bence bir urun kategorisinden cikmayi planliyor demektir ki bu da onlarin stratejik tercihidir.
Benim ongordugum tasarimda sadece aracin boyutlari biraz buyuyecek. Yukseltme icin tasarima ekledigim boyut farkliliklari orijinal tasarimimda sadece lastik ebatini buyutup spacerla disari aldiginizda bile elde edielbilecek bir sey. Dolayisiyla
1. Orijinal saside 20-25 cm, aktarma organlarinda ise ona uygun olacak sekilde uzatma yapilir
2. Motor seceneklerine gore sanziman degisikligine gidilirse (ki bu kasa da manuel M15A ve M16A motorlari kaldirabilir, tam bakmadim ama yurtdisinda uygulayanlar var. bkz https://www.bigjimny.com/index.php/forum/6-jimny-chat/29436-bigger-engine)
sanirim daha buyuk bir Jimny elde etmek mumkun. Piyasadan 4 ceker olmayan bir suru crossoveri siler bu tasarim bu fiyat etiketiyle ve bu guvenlik ozellikleriyle.
Tire Size Comparison
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/Mile Difference
205/70-15 5.6in 13.1in 26.3in 82.6in 767 0.0%
215/70-15 5.9in 13.4in 26.9in 84.4in 751 2.1%
225/70-15 6.2in 13.7in 27.4in 86.1in 736 4.2%
Back to the Calculator
Copyright 1996-2001, Eunos Communications LLC
CKAYA' Alıntı:
Bir Jimny aşığı olarak bu söylediklerinizi çok düşündüm fakat zaten jimny nin 4 kapılı modeli mevcut ama sizin tasarımınız çok güzel arazide ve yolda test etmek gerek.
Suzuki japonya ya mail atın bakarsınız olumlu cevap alırsınız. ;D
http://www.kapsuzuki4x4.co.uk/suzuki/jimny.php