Jimny 1.viteste Rampa Çıkarken Uğultu Şeklinde Ses Yapıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MecHANic© Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,725

MecHANic©

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ben Ufuk .
Jimny başlığı altında bununla alakalı bir mesaj yazdım ama yeni bir konu açmak istedim.

Sıkıntım şöyle : Normalden daha dik denebilecek yollarda 1.vitesle ilerlerken enteresan bir gürültü duyuyorum. Şanzımandan geldiğini düşünüyordum istanbul - okmeydanı yetkili servisine gittim şanzımanı söküp inceledik birinci vites çatal başlarında bulunan ve dişliyi dış çapından tutan hassas yüzeyli başlıklardan birinin aşındığı için kaynakla tamir edilmeye çalışıldığını gördük. Sarı malzemeden kaynak dolgusu yapılmış- sanırım orijinal parçanın yaklaşık 1 ayda geleceğini öğrendiklerinde önceki kullanıcının tercih ettiği yöntem olmuş bu...
Ben öyle yapmadım orijinal parçayı sipariş ettik 1 ay sabırla bekledim parçayı değiştirdik ama dediğim gibi dik denebilecek yollarda ve birinci vitesteyken bu sesi gene alıyorum. Servis de bu işin içinden çıkamadı.2-3 kez serviste saatlerce oturup beklememe rağmen hala aynı sesi duyuyorum ve servis değiştirmeye karar verdim.(bu arada 1.vites, hızımı iyice kesmeden geçmiyor ya da oldukça fazla zorlamak gerekiyor)

Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşların bütün tavsiyelerine açığım.

Şimdiden teşekkürler

Ufuk

Etiketler
Ynt: Jimny 1.viteste Rampa Çıkarken Uğultu Şeklinde Ses Yapıyor

Merhabalar.
Öncelikler geçmiş olsun, şanzuman içinden gelen ses için buradan bir yorum yapmak zor olacaktır. Ayrıca sesin net olarak nereden geldigi konusundada emin olmak lazımdır. Jimny aracınıza normal şanzıman haricinde arazi şanzumanıda bulunmaktadır, zorlanma sırasında ses, aşagıdaki 4 noktadan gelebilir.
a) Normal şanzumandan b) Arazi şanzumanından c) Defransiyel d) Şartf ıstavrozları
İyi bir usta ve nokta atışı tamir hiz. işi çözecektir. Şanzuman sis. birçok dişli ve gurup millerinden oluşmaktadır, işi bilen biri /tamirci bakınca neyin ses yapıp neyin ses yapamayacağını anlayacaktır.
Bahsettiğiniz kaynakla tamir edilen şanzuman içi ay parçalardır, vites dişlilerini kaydırmaya yararlar,ses ile alakaları ?? yoktur diyebiliriz. Şanzumandan gelicek sesi yük altında dişliler,grup milleri veya grup bilyaları yaparlar, hangisinin oldugunu bulmak yine iyibir ustalık isteyecektir.
Bu konuda Maslak Aksiyon ve Bostancı Grandoto yardımcı olacaklardır.
Kolay gelsin,geçmiş olsun.

Bilgiler için çok teşekkürler.

Dediğiniz gibi muhtemelen yüklenmelerde zorlanan parçalardan birinde bir problem var. Suzuki yetkili servisi bu konuda bir çözüm üretemedi. Tavsiye ettiğiniz ustalara en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum. İletişim bilgileri var mıdır sizde ? Telefon ya da web adresi ?

Tekrar teşekkürler

Bugün maslak aksiyona gittim trabzonlu (maçka) servis sorumlusu arkadaşla birkaç tur attık usta yoktu. Haftaiçi gidip tecrübeli ustalarla bir bakacağız... şimdililk kesinleşen bir tanı yok istavrozlarda sıkıntı gözükmüyor dedi sesin şanzımandan geldiği kesin dişli sıyırması olabilir diye tahmin ediyor ama bakalım... gelişmeleri sizlerle paylaşırım

Bu araçların parçaları o kadar geç ve zor mu bulunuyor.Jimny düşünüyorum fakat bu gibi durumlardan dolayı almakta tereddüt ediyorum.Servis ve parça problemi olmayan ve orta halli bir arazş arav,cı olan Niva'yı bu nedenle tercih etmeli miyim bilemiyorum.Servis ağı ve parça bulunurluğu gibi birçok unsuru değerlendirdiğimde niva mı jimny mi karar vermekte tereddüt içindeyim.Ağır arazi şartları değil yalnızxa bir doğa tutkusu olarak tercihlerim bu araçlar üzerinde yoğunlaştı.Bu ko0nuda bilgisi olan değerli arkadaşların deneyimleri ile ilgili açıklamalarını bekliyorum.Selamlar.

« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2009, 23:56:25 »

Merhaba Oğuz Bey,

son 8 yıldır,6 tane 89 ile 99 model aralığında Niva,92 ile 96 arası 3 Suzuki samurai'm oldu.
99 modele kadar olan Niva'ları hep ağır,gürültülü,fazla vergili vs.sebeplerden sattım.
samurai'lere gelince (Jimny için fikir olabilir) süratsiz,yorucu ama yakıt ve arızadan dolayı oldukça sorunsuzlar.
en son elimdeki araca sıfır motor yaptırdım,Niva ile aynı masrafım oldu?
fakat,elektrik vb.yedek parçalarda suzuki biraz problemli.Bir sensöre ihtiyacım oldu,motor masrafımın 1/5'i para..korkunç...Parça kolay bulunmuyor,serviste ise oldukça maliyetli ve en az 1 ay süre istemekteler.Bu arada araç yürümez durumda ise 1 ay uzun bir süre tabi..
Niva'lara gelince hiç bu tür sıkıntılarınız olmayacaktır.Vergileri ve yakıtları sizin için problem olmayacak ise 2004 ve sonrası Niva'lar sizin istediğiniz hem arazi,hemde yol performansını fazlası ile vereceklerdir.
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri