Jeff Hakko'nun Dalgıç Koleksiyonu Sergisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,603

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Vakko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Jeff Hakko’nun “Tarihi Dalgıç Malzemeleri Sergisi” Beşiktaş Deniz Müzesi’nde açıldı. Sergi 30 Kasım 2009 tarihine kadar açık kalacak.

Sergilenen parçalar arasında dalgıç kıyafetleri, 1800’lü yıllardan itibaren günümüze kadar kullanılan çeşitli dalgıç başlıkları, nargile sistemleri, sualtı telefonları, kurşun ayakkabılar bulunuyor.

Jeff Hakko daha çok “işadamı” kimliğiyle ortaya çıkan bir kişi. Oysa onun yüreğinin derinliklerinde olan hobisi de yaşamında en az işi kadar yer tutuyor.

[attachment=1][attachment=2]

SUALTI ARKEOLOJİ KAZILARINA KATILDI

Büyükada’da geçen çocukluğu ile denize sevdalanan Jeff Hakko, 1985 yılında dalış brövesini (BSAC) aldı. Daha sonra dalış derecelerini yükseltti ve hobisini sualtı arkeoloji kazılarına katılarak akademik boyuta taşıdı.

Bugüne kadar kayıtlı 1000’den fazla dalışı olan Jeff Hakko, 1990’lı yılların başında tarihi dalış malzemeleri toplamaya başladı. Bugün bu konuda dünyanın sayılı koleksiyonlarından birine sahip.

Hakko, işte bu koleksiyonunu şimdi Beşiktaş’daki Deniz Müzesi’nde sergileyerek meraklılarının “görüşüne” açtı.

[attachment=3][attachment=4][attachment=5]

1800’LÜ YILLARDAN BAŞLIK BİLE VAR

17 Haziran günü açılan ve 30 Kasım tarihine kadar açık kalacak sergi oldukça etkileyici. Dalgıç giysileri, 1800’lu yılların sonundan kalan dalgıç başlıkları ve bunların günümüze dek izledikleri değişimi sergilenen parçalar arasında izleyebilmek mümkün.

Ses efektleri ve video gösterisi ile renklendirilen sergide tarihi nargilelerden dalgıç bıçaklarına, farklı kullanım tiplerindeki dalgıç başlıklarından kurşun tabanlı ayakkabı çeşitlerine kadar pek çok parça Deniz Müzesi’nde sergilenen malzemeler arasında.

Restorasyon çalışmaları süren Deniz Müzesi Çarşamba-Perşembe ve Cuma günleri ziyarete açık bulunuyor.

Kaynak: TurkSail

dalkgic_sergisi_01.jpg

dalkgic_sergisi_04.jpg

dalkgic_sergisi_05.jpg

dalkgic_sergisi_06.jpg

dalkgic_sergisi_07.jpg

Etiketler

Ynt: Jeff Hakko'nun Dalgıç Koleksiyonu Sergisi

Seval Hn,

Verdiğiniz bilgilerde sadece hafta içi ziyaret edilebilineceği bilgisi yer aldığı ve gidemeyeceğim için üzüldüğüm bu sergi için şansımı deneyip Müzeyi aradım ve pazartesi salı hariç her gün 17:00a kadar serginin ziyaret edilebileceği bilgisini aldım... Benim gibi hafta içi çalışıp sadece haftasonları ziyaret edebilecek tüm ilgililere duyurmak istedim.... ;D :D :D

Ynt: Jeff Hakko'nun Dalgıç Koleksiyonu Sergisi

Benzer bir müze Ankara'da Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'dir ;)

Fotoğrafları aşağıdaki konu içinde inceleyebilirsiniz;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23245

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.