JEEP servislerinde öpülmek:)))

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan outlaw06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,832

outlaw06

2002 WJ 4.7 ( Düplü )
Yer
ankara''ANOFF''
Web
www.elitemlak.biz
Ankarada malumunuz iki tane tanınmış Jeep servisi var.Acaba aramızda;hakkımı helal etmiyorum, kandırıldığımı biliyorum ama el mahkum birşeyde diyemiyorum diyeniniz varmı?
-Balata değişimine mi gittiniz?Kesin disklerde bitmiş denir.Torna yapalım dersiniz, oooo torna kurtarmaz denir
-Yağ değişimine gidersiniz bir hava filtresini 35-40 tl civarı alırsınız (bugün ben seyyar dağıtım yapan birinden tanesini 7 tl ye aldım:smiley: )yani 5,5-6 katı yüksek rakam:smiley:Kara bak
-Bir dostumdan beyin tamirinin nasıl yapıldığını öğrendiğim kadarı ile; ya bağlantı lehimleri vs den birindeki kopukluk, yada diyotlardan birinin yanması.Maliyeti; 50 krş civarı.Yani bir sakız parası.Beyin tamirine bizden alınan rakam;300 tl
-Haa sakın şanzumana bir baksana demeyin;Daha 200 bin km sorunsuz bineceğiniz şanzumanda maliyeti 150-200 dolar civarı olan selenoid değişir, yağdı vs di işçilikti 2500 tl ye çıkıarsınız.
-Defransiyelde ötmemi var; dağılana kadar yaptırmayın.10 bin km dahi garanti vermiyorlar ve kesinlikle 30-40 bin km sonra aynı ötme başlıyor.
-Almak istediğiniz aracı ekspertize göstermeye gidiyorsanız açıkça şunu söyleyin; iyi dediğin bu araçta yarın arızalar çıkmaya başlarsa sen ücretsiz yapacakmısın?Elbette hayır diyecek.Çünkü sen onun için yeni bir müşterisin ve sana söylenmeyen en az 1,500-2000 tl masraf var araçta.10 gün sonra ya falan yerden ses geliyor diye ayağına gideceksin:smiley:
Aslında aklımda çok enteresan yaşanmışlıklar, örnekler varda nedense sadece bunları hatırlayabildim.Benim yada arkadaşların başına gelenler inanın hastası olduğumuz,sevdamız JEEP lerimizi sattırma aşamasına geliyor bazen.Evet sizi de dinleyelim lütfen.Kim ne tarzda bir hoşgeldin abi, şimdi hallederiz:smiley: e maruz kaldı?
---Bu arada;işten anlasam, 2-3 girişimci arkadaşla bir jeep servisi açma noktasında kafamda birşeylerde yok değil!

Etiketler
Ynt: JEEP servislerinde öpülmek:smiley:))

Benim aracımı götürdüğüm serviste yaşadığım tek sıkıntı,aracı bırakıyorum hazır olduğunda telefon ediyorlar,sonra;
-Burak şunları şunları yaptık masraf şu kadar...

Abi keşke banada haber versen belkide benim yaptırmayacağım şeyler var veya benim o ay limitim var çok harcamam var bekleticem öbür ay yaptırıcam...

Ama işinde bide şöyle bir yanı var bu adamar ağa arabası yapıyorlar ağalara davrandıkları gibi davranıyorlar... Gene Allah tan elimiz tornavida tuttuyor imkanımızda var ufak tefek şeyleri kendimiz yapıp ekonomiye katkıda bulunabiliyoruz...

not:hava filtresini ıslatmazsak değiştirmek zorunda kalmayız :D

Aracın üzerindeki jeep yazısını söküp tofaş yazın, arkasına da "miras değil alın teri", mesaj alınır ;)

(Şaka tabi :D )

sakyuz' Alıntı:
Aracın üzerindeki jeep yazısını söküp tofaş yazın, arkasına da "miras değil alın teri", mesaj alınır ;)

mantıklı benim arabada zaten kartala benziyor :D

Şükürler olsun daha servislik İşim olmadı ;D Olduysada ne yapacağım bilmiyorum 2 Tane servis var diyorsunuz :D Karadenizde ustası varmıdır Acaba :D ???

sakyuz' Alıntı:

Hocam ne şakası? Bu fikri yüzbin dolarlara satardım ben olsam:smiley:Süpersin.Hatta arkaya bir köşeyede ''savaşın gülü'' diğer köşeye de ''yan yan yan'' alayına isyan falanmı yazsak?

Sinan416' Alıntı:
Şükürler olsun daha servislik İşim olmadı ;D Olduysada ne yapacağım bilmiyorum 2 Tane servis var diyorsunuz :D Karadenizde ustası varmıdır Acaba :D ???
Olur birgün, olur abim, olur beyim, olur.Sen sıkma canını.Yağ değişimine 400 tl masrafım olur diye gidip 1500 tl ile çıkmanın dayanılmaz hafifliğini sende yaşarsın birgün:smiley:(şaka bir yana güle güle sıkıntısız binin)

Hocam ne şakası? Bu fikri yüzbin dolarlara satardım ben olsam:smiley:Süpersin.Hatta arkaya bir köşeyede ''savaşın gülü'' diğer köşeye de ''yan yan yan'' alayına isyan falanmı yazsak?

Bu fikir yüzbin dolar ediyorsa jeep hava filtresi de 40 lira eder be hocam:smiley:

sakyuz' Alıntı:
Bu fikir yüzbin dolar ediyorsa jeep hava filtresi de 40 lira eder be hocam:smiley:
Fikri tek kişiye satmayacaz ki:smiley: Patentini alıp yüz dolardan milyonlarca jeep sahibine satacaz:smiley:)) Ama hava filtresi sadece 1 araca,1 kişiye satılıyor.Siz 40 tl ye almaya devam hava filtresini.Ben 7 tl ye buldum.Haftayada yağ filtresi istiyorum.Zamanla ufak tefeği kendim halletmeye başlayacam.Hayırlısı bakalım.Saygılar selamlar

Bir çözüm daha var. Binek aracınızın yağını kim değiştiriyorsa jeep te oraya... Yok benim binek aracım yok işten eve 8 silindirli 4 çekerle gidiyorum diyorsanız o zaman ya iş eve çok yakındır ya da zaten servis ücretleri ile kıyas edilemeyecek ölçüde benzin/lpg yakıyorsunuzdur (hava filtresi varsın 40 lira olsun diyen servisin mantığı da bu olsa gerek ama çoğu kişi için bunların günlük kullanım aracı olmadığını unutuyorlar)

arkadaşlar sanayide yağ filitre işiyle uğraşıyorum.kardeşime geçen hafta frelander aldım.hemen dükyanın önüne çektim yağ ve filitrelerini değişelim dedim ancak filitrelerinin bende plmadığını gördüm.sanayide biraz dolaştım arka sokağımda buldum .bende görünen liste satış fiyatı 11 tl ben buna %20 iskonto yapıp müşterime veriyorum komşumuz benden aynı filitreye 20 tl istedi.yuhhh dedim bıraktım şimdi sipariş verdim kendim getirip takacağım.
naçizane tavsiyem özellikle yağ bakımları için servisleri tercih ederseniz hata yaparsınız.ayrıca bazı servislerde aracınıza konulan yağlar genelde yan sanayi yağlardır .litre fiyatı 3 tl ama size 15 tl olarak yansıtılır.bilginiz olsun.

sakyuz' Alıntı:
Bir çözüm daha var. Binek aracınızın yağını kim değiştiriyorsa jeep te oraya... Yok benim binek aracım yok işten eve 8 silindirli 4 çekerle gidiyorum diyorsanız o zaman ya iş eve çok yakındır ya da zaten servis ücretleri ile kıyas edilemeyecek ölçüde benzin/lpg yakıyorsunuzdur (hava filtresi varsın 40 lira olsun diyen servisin mantığı da bu olsa gerek ama çoğu kişi için bunların günlük kullanım aracı olmadığını unutuyorlar)
İşe Mesafemi Şöyle göstereyim ;D Başka aracımda yok ;D

Ekran Alıntısı.PNG

genelde yan sanayi yağlardır .litre fiyatı 3 tl ama size 15 tl olarak yansıtılır.bilginiz olsun.

Üzerine mobil yazıyor kutuyu da yanımızda açıyorlar ama yan sanayi yağa mobil ambalaj buldularsa ve buna da mobil ses çıkarmıyorsa zaten o yan sanayi yağı da mobil yapmıştır ve kutunun üzerine yazdığı gibi 10w-40 yarı sentetik yaptıysa zaten mesele yok.

sakyuz' Alıntı:
Üzerine mobil yazıyor kutuyu da yanımızda açıyorlar ama yan sanayi yağa mobil ambalaj buldularsa ve buna da mobil ses çıkarmıyorsa zaten o yan sanayi yağı da mobil yapmıştır ve kutunun üzerine yazdığı gibi 10w-40 yarı sentetik yaptıysa zaten mesele yok.
orası iyi bir servismiş öyleyse .servislerde genelde araç sahipleri aracın yanına alınmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri