JeeP Patriot 2.4 CVT Lpg ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JeepTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,598

JeepTR

Yeni Üye
2 ay önce 2.el olarak satın aldığım 2008 model 2.4 cvt patriot 'um var. 100km de ortalama 99 litr yakıyor ve bu bana fazla geliyor. Durumum malum =) LPG taktırmayı düşünüyorum.. Dezavantajı kapalı otoparklara lpg li araçların girememesi.. Bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum.
Şunu da ekleyeyim tasarruf testi yaptırdım eger lpg taktırımsam 100km de 14 tl tasarruf edeceğim ortaya çıktı..

Etiketler
Ynt: JeeP Patriot 2.4 CVT Lpg ??

Bence 2 lt ve üzeri benzinli motoru olan araçları şehir içinde kullanıyorsanız lpg takılması gerekli. Sadece uzun yolda kullanacaksanız belki gerekmeyebilir duruma göre.. İmkan meselesi tabi 8 silindirli motoru olan araçları şehir içinde benzinle kullanan da vardır.

Sehir içi kullanıyorum.. En büyük sıkıntısı kapalı otopark olur benim açımdan.

Yani herşeyin artısı eksisi var. Değerlendirmek lazım ihtiyacın kaynağını ne kadar gerekli olduğunu vs. Hesaplamak lazım. Ben eskiden lpg yi gereksiz bulurdum, şimdi suv türü aracımda lpg var çünkü ekonomik şartlarım biraz değişti aracı sevdiğim için satmadım lpg taktırdım, belli olmaz belki yarın işler düzelir lpg yi söktürmeden benzinle kullanırım. Bugün lazımsa taktırın yarın ihtiyaç ortadan kalkarsa söktürürsünüz ya da kullanmazsınız olur biter. Bu süre zarfında da kapalı otopark kullanmayıverirsiniz ;)

Bende sizin gibi düşünüyordum Patriottan önce.. Biz ailecek AVM delisiyiz :smiley: yüzden kapalı otopark sorun benim için.. LPG yi saklasak bir türlü, bagajı açp bakan görevliler zaten jip olduğu için lpg den şüphe etmezler.. Sahte bi pandizot yerlestirsem lpg tankının uzerine ;)

JeepTR' Alıntı:
Bende sizin gibi düşünüyordum Patriottan önce.. Biz ailecek AVM delisiyiz :smiley: yüzden kapalı otopark sorun benim için.. LPG yi saklasak bir türlü, bagajı açp bakan görevliler zaten jip olduğu için lpg den şüphe etmezler.. Sahte bi pandizot yerlestirsem lpg tankının uzerine ;)

Lpd dolum yerini görecektir, gittiğiniz alışverişlerin açık otoparkı yok mu ? Açıkcası bunu hiçbir zaman dezavantaj olarak görmemiştim ben hep açığa park etmeyi tercih ederim ondan olsa gerek :smiley:

ben yanlış mı okuyorum yoksa gözlerim fazla mı yorulmuş
100 km'de 99 litre mi?
??? ??? ??? ??? ??? ???

o da olmaz 2.4 motor 9,9 litre yaksın direkt alırım benzinle binerim bu işte bir hata var

99 lira demek istenmiş bence... bir de %14 tasarruf az geldi bana...

Benim arabamda LPG'li
Ankara'da tüm otoparklara giriyorum bakan eden yok
İstanbul'da ise LPG'li araçlar daha avantajlı
Misal Cevahir AVM'de kapalı otopark paralı, LPG'li araçlar için açık otopark bedava ve giriş çıkışı çok rahat ve boş oluyor
Kapalı otoparkın gazlarını solumuyorsunuz,

İstinye Park'ın da açık otoparkı gayet iyi...

valla yazıdaki birimler kople birbirine girmiş
evet o 9.9 litre olucak.
ekonomi için yazan da 14 TL olucak %14 degil.
sanırım dogruları bu?
son olarakda 2.4 cvt motor icin 10 litre şehir içinde elde elidebilecek bi rakam tabi sakin bi sürüş ile...

100km de 9 litre olacak arkadaşlar. Bu 9 litre de benim keşfim değil. Ne kadar yaktığını kendim hesaplamadım, yani arcın teknik özelliklerinde yazanı söylüorum size =) Birde sehir içi/sehir dışı da deil ortalama yakıt tüketimi 9 litre diye geçiyor. Her gün Başakşehirden Omeydanına aracımla gidiyorum 25km gibi bir mesafe söz konusu.. gidiş dönüş 50km den fazla..

hocam bu dediğin rakamı benim fiesta yakıyor
keşke diyesim geldi birden
bu şekilde bir tüketimde ben LPG düşünmezdim bile
tabii tercih sizin

sizin arabanın 2010 modelini arkadaşa aldık valla şehir içinde 12 den aşağıyı görmedi. yanlışınız var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR