Jeep Laredo Aracım Lpg Çalışmasında Titriyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aksel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,192
Ynt: Araç Lpg'de iken Titriyor

aslında saat için bi ara gittim ben oraya ama adını bilmiyorum yaşlı bi amcaydı, ahmet ustadan önce götürmüştüm.
bana dediki bu bozulmaz alttaki okuyucudandır. e bende usta sensin tamam dedim ama okuyucu değişti sorun değişmedi . yapacak bişey kalmadı :smiley:

Etiketler

km saatinin çalışmamasının en büyük sebebi speed sensördür.
speed sensör arazi şanzumanının üzerinde olur.Belkide kablosu çıkmıştır. Aracı lifte kaldırttırın çıkık veya kopuk bir kablosu varmı baktırın.
Devir saatinin çalışıp km sinin çalışmaması enteresan.
Kablosuna baktırın sorun muhtemelen oradadır.

bakıldı zaten.. o sensör değişti, yukarıdaki bi mesaj o manaya geliyor

Alfonse' Alıntı:
bakıldı zaten.. o sensör değişti, yukarıdaki bi mesaj o manaya geliyor

Bakılırken Siz yanındamıydınız.?
Okuyucu yazılmış. Bakkalda satılan bir parça değilki bu ! adı üzerinde speed sensör ben çok aradım bulamadım içini açıp wd 40 sprey sıktım düzeldi!
Bakıldı zaten dediğiniz için soruyorum, madem yukarıdaki bi mesaj bu manaya geliyor ve ben anlama zorluğu çekiyorsam hani az biliyorumya acemiyimya ; cevap ve soru hakkımı kullanıyorum.
1.Eskisinin sağlam olup olmadığını nasıl çözdünüz.?.
2.DC volt metreyle kablonun ve soketin sağlam olup olmadığını ölçtürdünüzmü?

Çok şükür okuma yazmamız var.Neyin ne manaya geldiğini çok iyi anlarız.
Bizimde başımızdan birçok olay geçti , Bazı arızalar vardır ummadığınız yerden kaynaklanır.Gözünüzle,ve altıncı duyunuzla bile bulamazsınız.
başkaları gibi herşeyi ben bilirim demiyorum.Konumda uzmanda değilim.çok bilmişlikte taslamıyorum.
aklıma gelen ve yaşadığım tecrübeleri orjinal isimleri ile yazmaya çalışıyorum.faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize.Yukarıdaki bi mesajda OKUYUCU diye yazan bir sözcük var speed sensör manasına geliyor .

serdaragdas' Alıntı:
Bakılırken Siz yanındamıydınız.?

Evet yapılırkende bakılırkende yanındaydım... Ben ordayken Numan arkadaşım geldi... Aynı servise yaptırdık... İkimizde ordaydık....

Okuyucu yazılmış. Bakkalda satılan bir parça değilki bu ! adı üzerinde speed sensör ben çok aradım bulamadım içini açıp wd 40 sprey sıktım düzeldi!

Burada var parça, bizim serviste bisürü, 80 model cadillac, chevrolet parçaları bile var, sizin orda yoksa, isteseydiz bizden, başkentten gönderirdik, bakkaldan başka dükkanlar var burda yani....

Bakıldı zaten dediğiniz için soruyorum, madem yukarıdaki bi mesaj bu manaya geliyor ve ben anlama zorluğu çekiyorsam hani az biliyorumya acemiyimya ; cevap ve soru hakkımı kullanıyorum.
1.Eskisinin sağlam olup olmadığını nasıl çözdünüz.?.
2.DC volt metreyle kablonun ve soketin sağlam olup olmadığını ölçtürdünüzmü?

Ustamız çok tecrübeli, servis iyi bi servis olduğu için, bakkal değil, 4 liftte doluydu, dışarıdaki kanala aldık, ben kanala inemedim.....çok şişmanım :smiley:

Çok şükür okuma yazmamız var.Neyin ne manaya geldiğini çok iyi anlarız.
Bizimde başımızdan birçok olay geçti , Bazı arızalar vardır ummadığınız yerden kaynaklanır.Gözünüzle,ve altıncı duyunuzla bile bulamazsınız.
başkaları gibi herşeyi ben bilirim demiyorum.Konumda uzmanda değilim.çok bilmişlikte taslamıyorum.
aklıma gelen ve yaşadığım tecrübeleri orjinal isimleri ile yazmaya çalışıyorum.faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize.Yukarıdaki bi mesajda OKUYUCU diye yazan bir sözcük var speed sensör manasına geliyor .

Paylaşımınız için teşekkürler... Çok yardımcı oldunuz antrönör öğretmenimize.. Sağolun....

Siz beni tanıyordunuz, bi çok yerde paylaşımlarımız vardı.... Hani o demirci ustanızdan bişeylerin siparişini felan verecektim...

Niye böyle atladınız, anlamadım....

Neyse.....

Olur böyle şeyler.... :smiley:

e şimdi ortamı germeye hiç gerek yok hocam. amaç tecrübe ve bilgi paylaşımı neticede. hem alp hocam ordaydı hemde bakan usta kırk yıllık jeep ci..

yeni bi gelişme oldu. km göstergesin de devir saatiyle km saati aynı anda çalışmıyor. önceden devir saati normal çalışıyordu, km saati çalşımıyordu; birkaç gündür devir sapıttı km düzenli çalışyor. neye yormak lazım fırsat bulup gidemedim henüz.

bide eskisi sağlam değildi hocam bilirsiniz üzerinde dişlileri var bu aletin. eskisini takan yanlış takmış dolayısıyla dişli falan kalmamış dümdüzdü usta çıkardığında.

yalnız parçayı öyle görünce direk yenisiyle değiştik ama kablo testi yada volt ölçümü yapmadık. yeniyi taktıktan sonra birkaç gün çalıştı sonra yine durdu. şimdide dedğim gibi bi devir göstergesi çalışıyor bi km saati.

Şimdi gerçekten, Ahmet ustanın değiştirdiği, o okuyucu denilen, speed sensör yeniden bozulmamışsa veya takılırken bi hata, malzemede bi hata felan yoksa... Bence saatçi çözelecek işi...

Devir saatini çalıştıran bi bobin mi ne var saatin içinde... pek anlamıyorum.. Benim bmw' de de arızalanmıştı.... Öyle bişey olabilir...

Bence km.' ci bakacak...

Sağlıcakla...

serdaragdas' Alıntı:
sizlerde sağolun.)

Yahu,

Serdar bey,

Siz tanıdığım kadarıyla adam gibi bi adamsınız, bende öyle olduğumu düşünüyorum...

Bi daha yanlış anlamayalım olur mu birbirimizi? Ben, gerilicez diye çok üzüldüm valla....

Saygılar....

Alfonse' Alıntı:
Yahu,

Serdar bey,

Siz tanıdığım kadarıyla adam gibi bi adamsınız, bende öyle olduğumu düşünüyorum...

Bi daha yanlış anlamayalım olur mu birbirimizi? Ben, gerilicez diye çok üzüldüm valla....

Saygılar....

öncelikle bu forumda sizden çok şey öğrendim. bir çok faydalı bilgileri paylaştınız bu ortamda.Benim gibi sizde hassas ve karizmatik birisiniz.Olaylara duygusal yaklaşmak Allah vergisi bir olay. hele bornano sayfasındaki yazılarınızı büyük keyifle okudum.Keşke herkez sizin gibi anlayışlı ve olaylara pozitif bakabilse.Gezenbilir web sayfasında yazı yazmak gerçekten ayrıcalık ama sizinle muhabbet etmek bambaşka bir ayrıcalık.İyiki varsınız iyiki üşenmeden bilgilerinizi paylaşıyorsunuz . Biliyorsunuz sizi istanbula davet etmiştim.
Bir evinizde istanbulda var. beklerim misafirim olun.
Sağlıcakla kalın ,
Saygılarımla,
Serdar AĞDAŞ

serdaragdas' Alıntı:
öncelikle bu forumda sizden çok şey öğrendim. bir çok faydalı bilgileri paylaştınız bu ortamda.Benim gibi sizde hassas ve karizmatik birisiniz.Olaylara duygusal yaklaşmak Allah vergisi bir olay. hele bornano sayfasındaki yazılarınızı büyük keyifle okudum.Keşke herkez sizin gibi anlayışlı ve olaylara pozitif bakabilse.Gezenbilir web sayfasında yazı yazmak gerçekten ayrıcalık ama sizinle muhabbet etmek bambaşka bir ayrıcalık.İyiki varsınız iyiki üşenmeden bilgilerinizi paylaşıyorsunuz . Biliyorsunuz sizi istanbula davet etmiştim.
Bir evinizde istanbulda var. beklerim misafirim olun.
Sağlıcakla kalın ,
Saygılarımla,
Serdar AĞDAŞ

Teşekkür ederim,

Beni İstanbulda ağırlarsanız emin olun bu ilk ev son olur, çünkü çok konuşurum ;D

Birdaha kapının önünden bile geçmeyim diye dua edersiniz.. ;D

Yeniden çok teşekkür ederim, bi sürü iltifat etmişsiniz, mahçup oldum, ezdiniz beni :smiley:

Sağlıcakla,
Saygılar...

Alfonse' Alıntı:
Teşekkür ederim,

Beni İstanbulda ağırlarsanız emin olun bu ilk ev son olur, çünkü çok konuşurum ;D

Birdaha kapının önünden bile geçmeyim diye dua edersiniz.. ;D

Yeniden çok teşekkür ederim, bi sürü iltifat etmişsiniz, mahçup oldum, ezdiniz beni :smiley:

Sağlıcakla,
Saygılar...

Evet evet kesin öyle olur ;D ;D ;D

arkadaşlar sağolun benimle paylaştığınız için....
sorun çözüldü...atiker den aradılar ve kartal oto sanayide sunar lpg ye gitmemi söylediler.
gittim.....
lpg sistem montajını iyi yapmamışlar. dolayısıyla enjektörlere giden hortumlar inceymiş ve ısınınca hamuır gibi
oluyor ve rahat ememiyormuş gaz ı.....
diğer sorunda bujiler, buji tırnak ayarları iyi yapılmamış ve orjinal buji takılmamış......(bunu takanda performans jeep ti)
dolayısıyla iyi yakamıyormuş gaz ı..................... neticede halledildi.....
ama şu varki PERFORMANS JEEP ten hiç ama hiç memnun kalmadım hem fiyat açısından hemde taklit ürün kullanmasından
bana 1000 - 1500 tl ye patladı onların yaptığı hatalar yüzünden
teşekkürler hepinize arkadaşlar
aksel

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR