qwasd' Alıntı:yok canım estağfurullah.daha yeni katıldımya alışmaya çalışıyorum bende.sizin GC'nizde güzel fotoğraflarına baktım.ankaradanmısınız alpaslan bey.
qwasd' Alıntı:alpaslan aracın hala standart mı? yoksa arzai için değişiklikler yaptınmı.benimki hala standart arazi görmedi desem yalan olmaz.(piknik falan hariç).
alpaslanepli' Alıntı:Yavaş yavaş yapıyorum. Krize tosladık![]()
Standart değil ama daha çok işi var. 2 inç yükselttim. Kesmedi üçe çıkarıyorum. Şu an port bagajım ve diff korumalarım yapılıyor. Perşembeye takılacak.
Hella'larım port bagajı bekliyor alındı![]()
Birde şu sıra bakımlarına çok bütçe ayırdım. Komple ön takım elektrik tesisatı ateşleme ekipmanları falan değişti. Birde sen yenisin duymamışsındır benim aracıma hırsız girdi tesisat için. Tesisatı çaldılar ama daha fazla hasar verdiler. Bir ay Amerika'dan parça bekledik. Ön konsol orta konsol VİC ekranı, kilma ünitesi,teyp falan hepsi değişti.
Yani anlayacağın çok fazla arazi dışı param gitti. Bunlarla dodiğinden procomp jantına arb tamponundan şinorkeline kadar takardım herhalde. Nasip diyelim. Bu saydıklarım sıradakiler![]()
qwasd' Alıntı:çok geçmiş olsun...aracı yeni aldığım için fazla arazi deneyimim yok.sizlerin yardımıyla orta ölçekli bir off-road aracı yapayım yeter.parçalar amerikadan geliyo dedin çok mu pahalı.birde yükseltme işini soracaktım 2 inç yükselmenin maliyeti ne kadar olur.teşekkürler
alpaslanepli' Alıntı:Spesifik parçalar Amerika'dan geldi. Yoksa ne ararsan var memlekette çok şükür. Bakma sen bana bazı şartlar öyle gerektirdi. Ama Türkiye'de bulamayacağın ZJ parçası yok diyebilirim.
2 inç için yükseltme kitine 1000 $ harcamanın hiç manası yok. (tabi bu konuda ikiye ayrılıyor forum bilesin) Komple kitler bu dediğim rakam. Ama 2 inç için get yeterli oluyor. Sitede makina mühendisi olan bir arkadaşımız var adı Serkan o bu getleri bire bir yaptı. Sitede bir çok ZJ kullanıcısı ondan bu getleri aldı ve uyguladı. 250 liraya veriyordu ama yanılmıyorsam çok pazarlık eden olunca ve bazı kişilere 200 liraya verince ayıp olmasın diye herkese bu fiyata çekti. Takım işi basit. Ama tabi sen takamazsın. Bunun işçiliği içinde 50-100 verdiğinde aracın 250-300 liraya 2 inç yükselmiş olur.
İlk yapacağın bu olsun. Hem ucuz hemde hiissedilir bir fark oluyor. ZJ'ni daha çok seversin![]()
alpaslanepli' Alıntı:Aslında yazacak anlatılacak çok şey var ben sana özelden bir işlem sırası özeti geçerim. Tabi bunlar görecelidir. Herkesin kendine göre kriterleri vardır. Ama temelde izlenmesi gereken yol aynıdır. Yapılacakların şeklinde fikir ayrılığı olur. Alfonse ile aynı ildesin. Tepesini attırmadıkları sürece yardımcı olmayı sever. Onunla irtibata geçmeni öneririm. Teknik konularda derya gibidir.
qwasd' Alıntı:tabiki alp bey'lede görüşmek paylaşım yapmayı çok isterimbilgisinden şüphem yok.yükseltme kitiyle ilgili topiği bulamadım.serkan bey'le iletişim kurmak istiyorumda.ilgili link varmı sende.yardımların için çok teşekkürler...işlem sırası özetini sabırsızlıkla bekliyorum.
Ben bi ay öncesine kadar, 95 Amerikan versiyonlarının hepsini puf denilen kare kare dikişli zannediyordum.qwasd' Alıntı:alp bey sizinle aynı model araca sahibiz.sizin cherokee'nin koltuk döşemelerinin şekli nasıl.95 model de 2 ayrı döşeme gördüm.bi fark teşkil edermi.şimdiden teşekkürler.ibrahim
Alfonse' Alıntı:Ben bi ay öncesine kadar, 95 Amerikan versiyonlarının hepsini puf denilen kare kare dikişli zannediyordum.
Değilmiş... Bide daha normalgörünümlü koltuklar var orjinal 95' te... Ergun abiden öğrendim...
Bi rivayete göre de, Kanada' lar puf denilen Ceylan derisiymiş. mişte miş.....Ben av sırasında yoktum, gözümle görmedim Ceylan' ı
Bi Ceylan daha biliyorum. Küçük Ceylan
Amerikan versiyonlarınında aynı deri var. Ne yani Amerika' da mı Ceylan var...
Benim makina Kanada versiyonu, o puf denilen koltuklardan var...... Sizinki nasıl?
Benim o, daha normal dediklerim daha kullanışlı ama, yan destekleri felan var, kaymıyorsunuz.....
Puf denilenler bence daha şık ama, daha lüks duruyor, bence....
Bide, bu puf denilenler daha çok tutuluyor galiba, ilanlarda hep yazıyor puflu diye, saçma....
Normal olanlar daha kullanışlı..... kalite farkı yok..
Bide orvis edition mu ne var, yeşil, bordo biyeli...
alpaslanepli' Alıntı:http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25821.msg214649#msg214649
Link bu cebinide yazmış bir kaç mesaj altta...
alpaslanepli' Alıntı:Peki canııııım. İshak Usta'nın Ishak kısmı ingilizcede bu ''usta'' kısmı nerenin ingilizcesi kanada aksanı falan mı? Özel bir manası var mı?![]()
![]()
![]()