Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 Motor Ömrü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,017
Ynt: Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 Motor Ömrü

Senin ki zincirli, merak etme.... Bu arada Akgün ustaya bide Oğuzcan' a bahsettim sizden. Bi ara uğrayın bence, bi iş yaptırmasanız da tanışın. Selamımı söyleyin....

Dertlerimi Zincir Yaptım - Kutsi :'( :'( :'(

Etiketler

Evet tamamı zincirli GC lerin tamamı zincirli ... Bende dün Serviste sordum 350-400 bini devirir dendi . Ayrıca zaten ömrü dolmaya başladığından bolluk yapmaya başlar belli eder kendini dediler .

Bu arada burada baya Akgün&Aydına giden var heralde :smiley:

Saygılarımla...
Barış

ssbman' Alıntı:
Evet tamamı zincirli GC lerin tamamı zincirli ... Bende dün Serviste sordum 350-400 bini devirir dendi . Ayrıca zaten ömrü dolmaya başladığından bolluk yapmaya başlar belli eder kendini dediler .

Bu arada burada baya Akgün&Aydına giden var heralde :smiley:

Saygılarımla...

Zaten 350-400.000 km. 60'lık delikanlıya kros yaptırmaya benzer, biraz daha bekleyin nasılsa hepimiz Robicon'cu olacağız..... )
Barış

beatrix' Alıntı:
Zaten 350-400.000 km. 60'lık delikanlıya kros yaptırmaya benzer, biraz daha bekleyin nasılsa hepimiz Robicon'cu olacağız..... )

;D hevesle ve bekliyoruz o günleri ...

Nasılsa bir gün satacaklar 100.000 Dolarlık arabalrını, o zaman okuyacağız canlarına Robicon'ların ( Şimdi Grand Cherokele'lerin canına okuduğumuz gibi :smiley:

Zaten zavallı arabalarda bunu bekliyor...!

Ruhlarına kavuşmayı...! ;D ;D ;D ;D

Aynen katılıyorum . GC ler hep asfaltta kalıp ruhlarını bulamadıkları için herkes bizim araçlarımızı asfalt jipi olarak görüyor . Son bir ayda bu konfreansı verdiğim insan sayısı 5 i geçti ;D SUV zannediyorlar bu araçları :smiley:

Trigerin değişmesi gerektiğini hissettiren belirtiler nelerdir bilen var mı acaba? Yosa sadece kontrol edilerekmi anlaşılıyor?

bu araçlarda triger zincirlidir kayış yoktur bildiğim kadarıylada değişmesi için bi sorun çıkarmazsa 350.000 km lerden bahsedilir

alperhoca' Alıntı:
Trigerin değişmesi gerektiğini hissettiren belirtiler nelerdir bilen var mı acaba? Yosa sadece kontrol edilerekmi anlaşılıyor?

Zincir uzarsa makina dengesizleşir, ses gelir, hissedersin. Ecu sensörlerden okuduğu bilgilerle ayarsızlığı farkeder ( krank konum sensörü, egzantrik konum sensörü, lambda sensörü v.s. ) ve gerekli emisyon değerlerini tutturmak için avans vermek felan gibi değişiklikler yapar makinada. Subap açma kapama zamanları, enj. işemeleri ve buji çakma zamanları gerektiği gibi olmadığı için çekiş düşer, yakış artar, eksoz dumanı değişir.

Kayış ise bazen önce ses yapar,sonra kopar veya diş atlar - garantiiiiii- . Yandım keten helva... Bide sıkıştırma oranı fazla bi makinaysa, yani pistonların subapların açıldığı yere kadar çıktığı bi makinaysa, ...ıçtı Cafer, bez getir........

En doğrusu: Gözle görülür eskime olduğunda ve periyodik değişim zamanı geldiğinde tereddütsüz değiştirmektir. V kayışı genelde idare edebilir ve sadece can sıkar ama egz. kayışı/zinciri can yakar.... ben nice yuvalar gördüm bu yüzden yıkılan :smiley:

Banada söylenen 350 bini devireceğidir . Rolanti de düzensizlik ve alfonse nin yazdığı gibi belirtileri olabilir . En azından periyodik bakımlarda yada bunlardan anlayan bir ustaya gösterildiğinde yada bir deneme sürüşü yapıldığında kendini belli ediyormuş . Triger gibi ansızın kopmuyormuş ...

Ama alper hocam sizin ememlekette ustası pek yoktu galiba ... Aslında en güzeli bir zaman ayarlayıp başka bir ilde iyi bir ustaya-servise aracı komple kontrol ettirmek ... Evet biraz külfetli ve zaman aloıcı olabilir ama içiniz rahat eder ...

Saygılarımla ...

Kesin
ssbman' Alıntı:
Banada söylenen 350 bini devireceğidir . Rolanti de düzensizlik ve alfonse nin yazdığı gibi belirtileri olabilir . En azından periyodik bakımlarda yada bunlardan anlayan bir ustaya gösterildiğinde yada bir deneme sürüşü yapıldığında kendini belli ediyormuş . Triger gibi ansızın kopmuyormuş ...

Ama alper hocam sizin ememlekette ustası pek yoktu galiba ... Aslında en güzeli bir zaman ayarlayıp başka bir ilde iyi bir ustaya-servise aracı komple kontrol ettirmek ... Evet biraz külfetli ve zaman aloıcı olabilir ama içiniz rahat eder ...

Saygılarımla ...
Kesinlikle haklısın en kısa zamanda Trabzon'a gitmek farz oldu. Bir şehirde hiç mi usta bulunmaz ya.. Koca Erzurum'da anlayan adam yok. Yetkili servis diye belirttikleri yere götürüyorum uzay aracı görmüş gibi bakıyolar. Ama ne yapıp edip baktırmak lazım. Valla yazılanları okudukça pimpirikleniyorum iyiden iyiyiye :smiley:

Hocam usta kolay bulunmuyor . Ankarada da heryer usta ama isim olarak . Gerçek usta az bulunuyor ;D

Herşey umduğun gibi olur umarım . Bu arada linkteki kullanım klavuzu(Teşekkürler Ergun abi) ve Tamir Kitapığını(Teşekkürler Templar) bastırıp araçta tutmakta fayda var diye düşünüyorum . Aklı çalışan bir ustayla zorda kalnırsa bakılarak bazı işlemler yapılabilir ...

Saygılarımla ...
Barış

Abi Aferin için teşekkürler , teveccühünüz :smiley:

Bu ortamda biraz , terecilerin mekanında tere satmış oluyoruz , hemde aynı mekandan aldığımız tereyi ;D
Daha çoook şeyler öğrenicez , iyi ki sizler , işi bilen arkadaşlarımız , abilerimiz ve Gezenbilir var.

Görüşmek üzere...
Saygılarımla
Barış

Konu çok eski dayanamadım yazıcam kısaca

triger uzaması kolay anlaşılır aracın avans ayarı bozulur ve ayar tutmaz anlarsınız
koparsa hemen anlaşılır. motor iptal olur :smiley:
triger zincir yada kayış degiştirmek kolaydır senteye getirmek usta işidir.Bu cok önemli
senteye getirmeyi bir araştırın ne demek istediğimi anlarsınız
yoksa ön tarafı söküp tiriger kapagını acıp 2 dişliyi blokta görünen oklarla işareti aynı hizaya getirip zincir yada kayış takmak zahmetli ama kolay senteye getirmek işte burası karısık 1 ci silindir bujiyi sök motoru cevir piston son tepe noktaya cıksın distiribütörü sök tevzi makarasıda 1 ci silindir çıkış kablosu hizasında olsun bu arada eksantirik ve krank dişlileride işaretli noktaya getirile ve zincir yada kayış takıla bunu yapabilen avans tabancası olmadan yaklasık avansıda 13 -14 dereceye ayarlar sadece ince ayar için servise gider
Allah hiç birimizin başına vermesin.

Ynt: Jeep Grand Cherokee 5.7 V8

MRB ARKADASLAR,1994 MODEL GRAND CHEROKEE 5.7V8 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ARAÇ SAMİMİ OLDUGUM Bİ ARKADASIMIN,ÇOK TEMİZ VE ORJİNAL Bİ ARAÇ,ANCAK BENDE ODA TEKNİK BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ,YAKITI ÇOK ÖNEMSEMİYORUM SADECE ÇOK SEVDİGİM İÇİN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM,OFF ROAD YADA ARAZİ İÇİN DEĞİL,KISA MESAFEDE KULLANMAK İÇİN,ANCAK YEDEK PARÇA VE MOTOR KISMI BENİ BİRAZ KORKUTUYO,BU KONUDA MALİYET AÇISINDAN AĞIR OLDUGU SÖLENİYOR,BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM TŞK....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR