Ynt: Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 Motor Ömrü
colman61' Alıntı:
Merhaba ARKADASLAR,1994 MODEL GRAND CHEROKEE 5.7V8 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ARAÇ SAMİMİ OLDUGUM Bİ ARKADASIMIN,ÇOK TEMİZ VE ORJİNAL Bİ ARAÇ,ANCAK BENDE ODA TEKNİK BİLGİYE SAHİP DEĞİLİZ,YAKITI ÇOK ÖNEMSEMİYORUM SADECE ÇOK SEVDİGİM İÇİN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM,OFF ROAD YADA ARAZİ İÇİN DEĞİL,KISA MESAFEDE KULLANMAK İÇİN,ANCAK YEDEK PARÇA VE MOTOR KISMI BENİ BİRAZ KORKUTUYO,BU KONUDA MALİYET AÇISINDAN AĞIR OLDUGU SÖLENİYOR,BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM TŞK....
selamlar öncelikle,bir çok kişiye yazdıgım halde hala net bi cvp alamadım 1994 model gand cherokee 5.7v8 almayı düşünüyorum,bu araç hakkında teknik olarak bilgi sahibi değilim,parça ve arıza durumunda bazı korkularım var maliyet konusunda,kısa mesafede kulllanacak oldugum için yakıta pek önem vermiyorum,yardımcı olursanız sevinirim..tşk
Buda özel mesajınıza gnderdiğim cevap mseajımın biraz değişiği :
tabiki yardımcı oluruz ama,
çok kişi tarafından kullanıldığımız ve birebir tecrübe ettiğimiz konularda inatla kırıldığımız için artık herkese dank diye cevap vermiyoruz, ben ve bildiğim arkaradaşlar için konuşuyorum... yoğurdu artık üfleyerek yiyoruz artık yani
lütfen üstünüze alınmaıyın... siz bizi anlamaya çalışın.... Empati kurarsanız işin "tric" ' ini çözersiniz...
dolayısı ile bu tür paylaşımlar ile bilgi edinmek için sizin üzerinize düşen sosyal sorumululukları yerinize getirmeniz, güven vermeniz, nazik olmanız v.s. lazım.... Açıkçası şimdiliki ve yazılarınızdaki kelimelerden kibarlığınız adına tereddütüm yok şimdilik.......
Bu forum gördüğüm kadarıyla genelde şöyle işliyor:
* Büyük harfle yazmayın, sanal ortamda bağırmak anlamına geliyor....
* Profiliniz boş, isminizi oraya yazınki güven sağlayın...
* Üyelerin kendilerini tanıttıkları konular var. Oraya kendinizle ilgili azcık bişey yazın ve sempati, güven kazanın...
* Yaşadığınız şehri belirtinki size usta, parça v.s. önerelim....
* Konu başlıklarının dışına çıkmamamya özen gösteriyoruz. eğlenmek için serbest muhabbet köşelerimiz var. ben şahsım adına konu başlığı dışındaki geyik v.s. mesajların en fazla 3 5 olmasını doğal karşılıyorum, fazlasını tasvip etmiyorum....
* Konu açma, mesaj yazma v.s. gibi kuralları, sitenin varoluş amaçları ile ilgili manifestoları okumayı ve uygulamayı atlamayın...
Tüm bunlar emin olun zaman alacak şeyler değil, bi uygulayın bunları, hem keyif alacaksınız, hem bi sürü arkadaşınız olacak....
Bi bilgisayırın başına otursamda gezenbilire giesem diyeceksiniz. Burası çok keyifli....
Şimdi geleyim araca....
94 Grandlarda 5.7 litre olmaz.... 4 litre 6 düz silindir ve 5.2 litre V8 vardır.....
Arıza konusunda sıkıntı yaşamazsınız.... Kronik problemleri yok. çok kaliteliler... ama aracın temizliği çok önemli... sonuçta 94 model araç, zamanında bozulan biyerini bizim kasap tabir ettiğimiz usta başka bi yerden çektiği kablo ile çözdüyse, uydurma kaydırma iş yaptıysa, şanzman arıza verip, işinin ehli olan usta tarafından yapılmamışsa çok sorun yaşanır....
Mesala geçenlerde bi arkadaşım aylardır sorun olmayan şanzmanında bi sorun yaşadı. Önceden bunu yapan usta içinde biyere -tam bilmiyorum- orjinal veya muadili değil, gaha uzun civata kullanmış, uzun olduğu için ucu dışarı çıkan civata bişeyi bozmuş, o uzun uç yağ basıncınımı engellemiş, bi yeremi ne sürtmüş, oda bişeyi bozmuş, oda öbürünü... sonuçta şanzmanı aptal bi civata yüzünden kucağına aldı çocuk... yazık yav.... Bi sürü para gittii....
Bi örnek daha,
başka bi arkadaşın şanzmanı, ki arabası az kmli ve çok temiz, şanzman yağ damlatıyodu azıcık.. Bi türlü çözemiyoduk sorunu. Yerinide tam anlayamıyorduk, çünki araç altı rüzgarından yağ dağılıp gidiyor.
En sonunda "ustaların ustası pir" Akgün amca damalayan yeri buldu, şanzmanın üstünde, kolun girdiği yerde bi "o ring" var. O ringden kaçıp aşağı kadar iniyomuş.... O "o ringde" içerden takılıyor, yani şanzman karteri sökülecekte, şanzman beyni inecekte o ring değişecek....
Neyse, araada iki üç damlatıyor ama, arkadaşım, bütün arkadaşlarım gibi titiz ya, illada değiştiricem dedi. mopar o ringde ucuz ha...
Değiştirdik. Alttan o ringi takıp yerine sıkıştırıken bastırmak için uygun numara lokma veya aparat kullandı benim ustam. Çıkan "o ringe" bi baktık, önceden o ringi değiştiren usta, belki yıllar önce, bişeyle bi o kenarından bi o kenarından abtıra bastıra oturturmuş yerine... oda şekil bozulup zaman kaçırma yapmış.... Yani o ringi yerine sıkıştırmak için gerekli aparatı kullanmamış...
Anlatabildim mi?.......
Bunun gibi bin tane örnek verebilirim size...
Sonuçta aracın geçmişi çok önemli... ZJ çok güzel bi araç, önemli olan geçmişi.....
Şimdi siz yukardaki kurallra uyarak bi sıcaklık kazanın sitede, canla başla yardım ederiz size, karşılıksız.....
Ok?
Biraz detay lütfen.... kaç km... nerede... kaç senedir önceki sahibinde v.s.?
Bide, jeep konusunun hepsini üşenmeden okuyun.... Bu ço önemli...
alacağınız aracı a' dan z'ye öğreneceksiniz okuyunca... bEn üç gün bu jeep konusunun 1. sayfasından başladım, siteyi okudum ve hiç bilmediğim grand cherokee' yi satın almadan önce çoğu usta geçinenden bile daha iyi örndim... Bi sürü arkadaşımızda öyle...
Siz kendinize emek verinki, bizde size zevkle emek verelim....
Sağlıcakla....
Ben neler yazdım.... Alakasız şeyler konubaşlığına göre......
Siz yukarıda Barış (ssbman) arkadaşımın ve benim forum hakkında önerilerini okuyun, uygulayın.....
Yani sitenin ilgili yerlerine emek verin okuyun...
Sonra kurallara uygun şekilde yeni konu açınki burası dağılmasın, zati dağıldı.... Sonrada yöneticiler benim bu yazılarımı v.s. sizin açtığınız konuya taşırlar.. Bu konu yerine oturur....
Anlatabildim mi? ...
Saygılar....