Jeep Grand Cherokee Crd 3.0 Duman Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Caylak_jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,072
enjektörler sıfır is neden olmasınki? yeterki doğru model olsun. enjektör işemesi devam ederse yüksek basınçlı yakıt silindir kafasını keser haberiniz olsun. öyle binmemeniz gerekli.
ayrıca om642 kodlu motoru kullanan araçların enjektörlerine bakmak lazım. mercedes sprinter mesela.belki aynı spesifikasyondadır ve daha ucuzdur.
Evet bugün fiyat bekliyorum. bu 2.gittiğim servisteki ustada kullanmamam gerektiğini söyledi. (Günlük 3km eşim kullanıyor) Ama jeep garage da enjektör değişimini ilk onlar söyledi ama bir süre daha kullanabileceğimi belirtmişlerdi. Kafam karıştı açıkcası. Malum ucuz bir parca olmadığı için malesef hemen alamıyorum. 1.5-2 ay sonra yaptırabileceğim aracı.

bence doğru dügün büyük bir bosch dizel merkezine gidip söktürüp bakmak lazım işeme varmı yokmu diye. silindirleri bozarsanız çok daha fazla masraf edersiniz.

Merhaba,

Siyah dumanın sebebi fazla gelen mazottur, bunun iki nedeni olabilir, birincisi aracınızın çip haritası değiştirilmiş olabilir, bu durumda orijinal haritayı attıklarında düzelebilir, ikinci olasılık ise MAP sensörünün kirlenmiş olmasıdır, serviste kolay bir şekilde çıkarılıp balata spreyi ile temizlenebilir.

Bu söylediklerimde sıkıntı yoksa EGR, Turbo ve intercooler kontrol edilmelidir, CRD'lerin turbo boruları belli bir süre sonra deliniyor, boruları da çıkarıp kontrol edebilirsiniz, benim intercollerda bağlantı noktalarında çatlaklar vardı bunları kaynakla düzeltince siyah dumandan kurtulmuştum.

Merhaba,

Siyah dumanın sebebi fazla gelen mazottur, bunun iki nedeni olabilir, birincisi aracınızın çip haritası değiştirilmiş olabilir, bu durumda orijinal haritayı attıklarında düzelebilir, ikinci olasılık ise MAP sensörünün kirlenmiş olmasıdır, serviste kolay bir şekilde çıkarılıp balata spreyi ile temizlenebilir.

Bu söylediklerimde sıkıntı yoksa EGR, Turbo ve intercooler kontrol edilmelidir, CRD'lerin turbo boruları belli bir süre sonra deliniyor, boruları da çıkarıp kontrol edebilirsiniz, benim intercollerda bağlantı noktalarında çatlaklar vardı bunları kaynakla düzeltince siyah dumandan kurtulmuştum.
Öncelikle değerlendirmeniz için tşk ederim. Malesef dedikleriniz kontrol edildi. Aslında şöyle ben yanlış yorumladım siyah beyaz duman olarak düzelteyim. enjektörlerin kaçağı(işemesi de deniyormuş) bu yüzden 6bin tl'lik bir masraf çıkarttı malesef bana pazartesi servise gidecek araç.

masraf yüksek tutmuş, geçmiş olsun.
başka servislerden de fiyat aldınız değil mi?
bir de yurt dışından temin etme şansınız var mı, parça fiyatlarını araştırdınız mı?

Malesef öyle oldu. başka servise geçen hafta götürdüm. Çıkma için 3500tl fiyat verdi. Açıkçası içime pek sinmedi. Almanya ile görüştüm 4800tl gibi bir fiyat tutuyor(Euro durumu malum). Almanyada yine bir firma bana enjektörlerinizi söküp gönderin enjektör başına 600€ + shipping şeklinde bir opsuyon sundu. Fakat bunda da enjektör durumunu bilmediğimizden garanti veremiyoruz gibi birşey söylediler. Özetle 6bin tl masraf ile malesef yüz yüzeyim.

Merhaba tekrardan, dün itibari ile enjektörler sıfırları ile değişti. Arabanın çekiş ve performansından ciddi farklılıklar oldu. Ciddi oranda duman kelsildi. Cok az duman çıkışıda bir kaç gün içerisinde kesileceğini belirtti servis. Fiyat 6bin tl çıktı. Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR