Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 almayı düşünüyorum, tecrübelerinize ihtiyaç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Lupo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,494
Ynt: Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 almayı düşünüyorum, tecrübelerinize ihtiyaç

Mlh_Zj' Alıntı:
Maslakta oldukça ehil yerler var. Size özelden yazarım bir kaç yer.

ok iyi olur. kendi aracmı elden cıkartıp almaya karar verdiğim aracı da götürüp gösteririm. siz hangi ildesiniz?

Etiketler

Ynt: Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 almayı düşünüyorum, tecrübelerinize ihtiyaç

Arkadaş bu konuda çok bilgili,benide aydınlattı sağolsun.Siz alın bir ZJ 5200 .Nede olsa XJ ile birebir aynıymış ,öğrenmiş olduk .Fakat aldıktan sonra 3-4000 tl yi bir poşet içinde otomatik şanzımana yapıştırın.Lazım olacaktır .

Arkadaşlar,
bilgi ve tecrübeler paylaşılldıkça güzel..farklı görüşler, düşünceler çıkması çok normal...kendi aracımı elden öıkartayım ve hızlı bir şekilde araç bulmaya çalışayım...

Selamlar 4.0 ZJ sahibiyim ... V8 sesine düşkün değilseniz tavsiyem 4.0 ZJ ... XJ ye göre çok daha konforlu .. 5.2 veya 5.9 a görede hem vergi hemde yakıt konusundan ekonomik .. tek dezavantajı piyasada fazla yok .

EM5' Alıntı:
Selamlar 4.0 ZJ sahibiyim ... V8 sesine düşkün değilseniz tavsiyem 4.0 ZJ ... XJ ye göre çok daha konforlu .. 5.2 veya 5.9 a görede hem vergi hemde yakıt konusundan ekonomik .. tek dezavantajı piyasada fazla yok .

Evettt Emre Bey, aradığım araç sizde :smiley: bende ZJ 4.0 almayı düşünüyorum. Hem görünüş hemde sizin belirttiğiniz gibi konforlu olduğunu düşünüyorum.Araçtan memnun musunuz? Arıza, masraflar,bakım ücretleri vs nasıl?
birde şehir için ve şehir dışı yakıt tüketim değerlerini paylaşırsanız sevinirim.

Lupo' Alıntı:
Evettt Emre Bey, aradığım araç sizde :smiley: bende ZJ 4.0 almayı düşünüyorum. Hem görünüş hemde sizin belirttiğiniz gibi konforlu olduğunu düşünüyorum.Araçtan memnun musunuz? Arıza, masraflar,bakım ücretleri vs nasıl?
birde şehir için ve şehir dışı yakıt tüketim değerlerini paylaşırsanız sevinirim.
Selamlar.. Araç 2 senedir bende ilk sahibinden almıştım .. 2 senedir masraf çıkartmadı , inşallah çıkartmazda :smiley: Standart yakıt tüketimini tam bilmiyorum alır alamaz yükseltip 31 ''n lastik taktım .. LPG de yok .. Verileri benzin olarak veriyorum 0.85 kr şehir içi 0.60 uzun yolda yakıyor .. LPG olsa % 40 civarı düşer . Severek kullanıyorum .

EM5' Alıntı:
Selamlar.. Araç 2 senedir bende ilk sahibinden almıştım .. 2 senedir masraf çıkartmadı , inşallah çıkartmazda :smiley: Standart yakıt tüketimini tam bilmiyorum alır alamaz yükseltip 31 ''n lastik taktım .. LPG de yok .. Verileri benzin olarak veriyorum 0.85 kr şehir içi 0.60 uzun yolda yakıyor .. LPG olsa % 40 civarı düşer . Severek kullanıyorum .

Aman inş masraf çıkartmaz :smiley: üzerindeki lastik ile değerler fena değil, kafamdaki gibi...

Bilgi olsun diye 5.2 V8,imin LPG tuketimlerini 2.48 tl/litre fiyati uzerinden sizletle paylasmak istiyorum, aracta 245/70/16 hankook ice tipi 4 adet kar lastigi var, Kars'ta yasadigimi ve bu verileri hep ciddi (-)°C'larda yaptigimi mutlaka goz onunde tutun, ayrica kullanim tarzi olarak gaza dokunmayi ciddi derecede sevenlerdenim, sonuc olarak sehir ici olarak 48-52kurus/ km, sehirlerarasi olarak kis sartlarinda otobsnda 120 km/saat hizla 36 kurusa kadar dustum ancak doguda duble yolda 41-42 kurus/km ortalamalarindayim, paylasmak istedim, her ne kullaniyorsak kullanalim kazasiz, belasiz kullanma dileklerimle ve saygilarimla... Erdogan

JAMES BROWN' Alıntı:
Arkadaş bu konuda çok bilgili,benide aydınlattı sağolsun.Siz alın bir ZJ 5200 .Nede olsa XJ ile birebir aynıymış ,öğrenmiş olduk .Fakat aldıktan sonra 3-4000 tl yi bir poşet içinde otomatik şanzımana yapıştırın.Lazım olacaktır .

3-4 bin tl ye şanzımanı sizin servisiniz yapıyorsa bilemem. ankarada yada istanbulda nereye götürürseniz götürün 1500 - 2500 tl masrafı aşmaz. XJ'lerde 4.0 kasada AW-4 şanzıman kullanıldı. Bu şanzıman ZJ lerin 4.0 motorlarında da 93 yılında kullanıldı. ancak 5.2yi taşımadığı için ( medium duty şanzımandır çünkü AW-4 ) 93 95 ZJ lerde 46RH şanzıman kullanıldı. 46RH şanzıman hidrolik basınç kontrollü bir şanzıman. Her viteste solenoid bulundurmaz. Tamiri en ucuz otomatik şanzımanlardandır. Dişli setini dağıtsanız bile çıkmasını 1000 tl ye buluyorsunuz. İngilizceniz varsa buyrun wikipediadan alıntıdır:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Cherokee_(XJ) - 1987–2001: Aisin-Warner AW-4 4-speed automatic, used with 4.0 L I6.

buda zj için:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee - 4-speed Aisin AW-4 automatic 4-speed 46RH automatic

buyrun buda 5.2 nin tamir takımı amerika fiyatı :

http://www.ebay.com/itm/DODGE-46rh-A518-TRANSMISSION-MASTER-REBUILD-KIT-90-97-/380343474807?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item588e3cda77#ht_826wt_1039

yani 175 dolar.

Bu da XJ ve 4.0 ZJ nin şanzıman tamir takım fiyatı :

http://www.ebay.com/itm/AW4-A340E-A340H-A341E-TRANSTEC-OVERHAUL-KIT-TOYOTA-JEEP-/330583716158?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item4cf853313e#ht_2550wt_1039

100 dolar. aradaki 75 dolarlık farkın burdaki yansıması 1000 tl mi oluyor??

Chereokee lerin gücü kuvveti yerinde araba ve yere çok sağlam basıyor fakat tek dez avantajı çoğunun otomatik vites oluşudur.Cherokee alacağına bunların dedesi olan Wagoneer al derim .. Bir Wagoneerci olaraktan.

buda benim wagonerim...:smiley: :smiley:

Fotoğraf0023.jpg

545175_3686031798279_954632604_n.jpg

Ynt: Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 Almayı Düşünüyorum, Tecrübelerinize İhtiyaç

eski Zj ci olarak yorumum sürekli binilecek aracın kesinlikle 4.0 motorda olsa Zj olması yönünde. mekanik çok benzer zaten XJ ile ama kabin konforu xj de çok kötüdür. birkere ön de bile tavan yüksekliği az ve arka koltukların minder seviyesi hatalı ergonomi açısından. ne gariptirki aynı hatayı Wk da tekrar etmişler. Her oturduğumda bacaklarım tutuluyor arka koltukta. Xj ise yükseltme modifikasyon kaporta tamiratı gibi konularda kesinlikle ZJ den üstündür. Tip olarak gayet sevdiğim bir araçtır.

eger cok agir bi off road yapmiycaksan zj tavsiye ederim sensoru fazla elektrik aksami fazladir ama asfaltta da konfordan vazgecmeye deymez bence,hic bi araba icin birbirini ezer gecer muhabbeti cocuk muhabbeti olur,arazide donanim onemlidir yeri geliyor 50bin tl harcayan xj nin gittigi yoldan sen get yukseltmeli zj ile geciyorsun arazide kalmayan araba diye bisey yok oyle olsa bi zevki olmazdi bence.sadede gelirsek %60 asfalt 40 arazi diosan asfalt agir basiyo ise zj derim.

Ynt: Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 Almayı Düşünüyorum, Tecrübelerinize İhtiyaç

1993-1997 4.0 Zj ile makyajlı XJ 4.0 ların tüm elektronik aksamları,sensörleri aynı, çünkü motor aynı. 2000 ve 2001 model XJ lerde ateşleme elektronik ZJ 1996-1998 4.0 ın aksine. daha eski XJ ler ise temel özellikleri 1984 den beri değişmeden satılmışlar.
temel fark süspansiyon sisteminde. Bu sebeple modifiye etmesi daha basit. Zj de gayet yeterli bir arazi aracı kaya tırmanışı yapmayacaksak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR