Jeep Grand Cherokee 4.7 Oto Gazla Yakıt Sarfiyatı Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan snguntac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 185
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 180,718
Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 Oto Gazla Yakıt Sarfiyatı Nedir?

hüseyin kesinlikle doğru söylüyorsun vectra bile 400krş yakarken bizim araçlar bedavaya geziyoruz inan

Etiketler

Evet aslında biz sanslıyız hem jeep kullanıyoruz hemde neredeyse kücük arabalarla aynı yakıyoruz gercekten bedavaya geziyoruz :smiley:

bu gün tarih itibarı ile lpg 1800 de litre fiyatı 2005 mondeo otomotik aracımız lpg de şehir içi 250kryakıt sarfiyatı var benim kullandığım 90 model 4000 cc lik 2 tona yakın195 beygirlik aracım lpg ile 400 krş yakıyor bu haltı yiyorsak ..kendi adıma.. bence okadarda çok değil

iki sene önce wj ilk aldığımda yakıt problemi ceken biri olarak bu konuyu açmıştım...şimdi diğer arkadaşlara yardımıcı olmak gerektiğine inannıyorum..evet arkadaşların dediği gibi arac ortalama 375 400 arası yakıyor km de ayrıca bu fıyat normal arabalarla karsılastırıldıgında gercekten uygun...hem 8 tane evlat besliceksin hemde aman yemek yemeyin diyceksin yok ole ya bu evlatların karnını doyuracaksın yada bastan bu evlatları yapmayacaksın ;D bir düşünsenize 1.6 motorlu 3 tane aracın yakıtını ee onların yanında bizim yakıt yakmıyor bile sayılır ;)

ben 99 model 4.7 v8 wj kullanıyorum, zavoli LPG sistemi mevcut, LPG kullanımda; şehir içinde ortalama 37(+/-5) kuruş yakar, şehir dışı 120-160km hızla 30 (+/- 2)kuruşa düşer.

benzinli kullanımda ise yukarıda bahsettiğim ekonomik verileri 1,6 ile çarpmalısın. şayet LPG kiti taktırmadıysan zavoliyi şiddetle öneririm. hatta yanılmıyorsam ekim ayında internal deriveli çift ecu'lu bir model çıkardılar Türkiyeye girmesi ocak 2010'u bulacaktır. montajı bizim paramızla 3000 tl civarında olur (italyada 1300$) çekişte ve tasarrufta prins'le rekabet edeceğine şüphem yok. bende tavsiyelerle zavoli taktırmıştım, çok memnunum nadiren check engine yakıyor, onuda serviste sildirmeden kayboluyor. svegi ve saygılarımla...

ARKADAŞLAR Selam BANADA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNECEM ARABADAKİ SORUN DEVAM EDERSE BENZİN DÖKÜP YAKACAM 20 LİRALIK GAZLA 30KM BENZİNDE İSE 18KM GİDİYOR SİZCE NEDEN ARACI 20 GÜN ÖNCE ALDIM 1992 4000CC CHEROKEE

aklımdan ilk geçen bir veya birkaç yanma odasında ateşleme olmadığı yönünde. bujilerini ve buji kablolarını kontrol ettirmeni öneririm. ayrıca hava filtrenin tıkanmış olması ihtimalide var ama bu derece bir yakıt tüketimi doğurmaz, yapsada ek sıkıntılarda eşlik ederdi diye düşünüyorum, daha aydınlatıcı yorumlarda gelecektir. geçmiş olsun.

ÜMT01' Alıntı:
ARKADAŞLAR Selam BANADA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNECEM ARABADAKİ SORUN DEVAM EDERSE BENZİN DÖKÜP YAKACAM 20 LİRALIK GAZLA 30KM BENZİNDE İSE 18KM GİDİYOR SİZCE NEDEN ARACI 20 GÜN ÖNCE ALDIM 1992 4000CC CHEROKEE

gecmiş olsun diyelim oncelıkle yanlız aracın km ıbresı milmi km mi oncelıkle ona dikkat edın derım ayrıca sakın ola yakmayın bence site hediye edin :D:D:D kimsesiz cocuklara falan bağiş yaparlar iyi olur....

snguntac' Alıntı:
gecmiş olsun diyelim oncelıkle yanlız aracın km ıbresı milmi km mi oncelıkle ona dikkat edın derım ayrıca sakın ola yakmayın bence site hediye edin :D:D:D kimsesiz cocuklara falan bağiş yaparlar iyi olur....

doğrudur öncelikle mil ve km. işine bir bakın
aksi tadirde km. ye dökersek 70krş. iyi para birazdaha zorlarsanız 1 tl.ye çıkacak gibi.
araç çalışırken kaputu açıp bakın size tuhaf gelen birşey varmı öncelikle gaz kokusu filan geliyormu kaçak olabilir
filtreler,buji,ve kaloları çıkan veya kopan birşey görebiliyormusunuz
birde bu 4.0 larda arazi ayrılabiliyor devasmlı 4 çekerde de olabilir araç
gerçi bizim 5.2 ler bile bukadar yakmıyor
velhasılı herşeyden yapabilir hava ve eksoz sensörleri dahil...

merhaba arkadaşlar benim 2001 model ceherokem var 4.7 V8 motor prinsis marka tüp var üzerinde ben şehir içinde sürekli kullanıyorum sölenenlere pek inanmıyorum ben kullandığımı bilirim hemen örnekleyim şu an 50 tl lik tüp alıyorum şehir içinde 95 km yol yapıyo çok performanslı kuıllandıpım zaman bu km düşüyo tabiki 75 km ye kadar düştüğünü gördüm saygılar.....

evet dogru malesef lpg fiyatı artınca yakıtlarda artıyor artık şehir içleri 500 lerin altını görmek zor..
neyse bizde tepesine güneş enerji taktıralım :smiley:

katenerci' Alıntı:
evet dogru malesef lpg fiyatı artınca yakıtlarda artıyor artık şehir içleri 500 lerin altını görmek zor..
neyse bizde tepesine güneş enerji taktıralım :smiley:

;D ;D ;D ;D ;D

8 ay önce 1996 model 5.2 cherokee jeepimi sattım.
2006 model focus hb 1.6ghia td aldım. yapmak istediğim disel araca binip yakıttan tasarruf sağlamaktı. 2 ay sonra satma telaşına düştüm. Jeepi sattığıma o kadar pişman oldum ki. yakmasın diye bu hatayı nasıl yaptım inanması zor.
onu da 1 hafta önce sattım ve aradığım 4.7 v8 1999 model cherokeemi aldım.
Dünya varmış her focus gördüğümde senden kurtuldum diyorum:smiley:

şuan ve sonrası için ne olur bilmem ama yakması umrumda değil. ben test ettim tecrübe edindim depresyona girdim:smiley: disel mi bida mı asla. benzinli büyük motordan aldığım hazzı karada emsali olmayan hiçbir araç vremez. bundan sonrası hava araçlarına girer o da beni aşar:smiley:

Saygılar..

o zaman size 5.9 tavsiye ederim , hava aracından önce.

5.2'den sonra 5.9'u düşündüm ama aynı kasa olmasın dedim.
GMC yukon 5.7 buldum bir tane temiz anlaştım ama ilk bindiğim için midir bilemiyorum cherokee nin hızına ve ataklığına hayranım.
Çok düşünmüştüm Cherokee den yana verdim kararımı.
6.1 de fena olmaz:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR