" Jeep CJ-5 1979 Model Sıfırdan Revizyon(İstanbul) "

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasanfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 230
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,903
Ynt: " Jeep CJ-5 1979 Model Sıfırdan Revizyon(İstanbul) "

evedilaz' Alıntı:
yaşamış oldugum tecrubelerden resimlerden gördügüm kadarıyla bazı nacizane önerilerim olacak kopela
öncelikle eski boyayı umarım yakarak almamıssınızdır resimlerden öyle görünüyo sanki yakarak kazınmış boya öyleyse şeyet boyacınızın bilegine kuvvet çok macun yer bu alet patlamaya müsait bi zemin oluşacak polyester astar mutlaka atılmalı bence

kaputa tam olarak ne yaptıgınız anlayamadım ama açık ve öne bakan havalandırma sanırım benim 74 cj dede vard ben çok çekdim ondan en son içerden kapattım su geçişlerinde kaputa gelen suyu olmayacak yerden yukardan aşagı boca ediyo motora
kuru havada faydası belki olur ki ben bi faydasını görmedim su geçişlerinde sıkıntı içerden açılır kapanır bi mekanizma yapılmalı yoksa dert getirir

polyester astar kullanması gerektiği gibi polyester macunda kullanması lazım deniz.. aksi taktirde boyada sıkıntı yaşanabilir alt malzemeye çok önem verin nacizane tavsiyem ...

Etiketler

evedilaz' Alıntı:
yaşamış oldugum tecrubelerden resimlerden gördügüm kadarıyla bazı nacizane önerilerim olacak kopela
öncelikle eski boyayı umarım yakarak almamıssınızdır resimlerden öyle görünüyo sanki yakarak kazınmış boya öyleyse şeyet boyacınızın bilegine kuvvet çok macun yer bu alet patlamaya müsait bi zemin oluşacak polyester astar mutlaka atılmalı bence

kaputa tam olarak ne yaptıgınız anlayamadım ama açık ve öne bakan havalandırma sanırım benim 74 cj dede vard ben çok çekdim ondan en son içerden kapattım su geçişlerinde kaputa gelen suyu olmayacak yerden yukardan aşagı boca ediyo motora
kuru havada faydası belki olur ki ben bi faydasını görmedim su geçişlerinde sıkıntı içerden açılır kapanır bi mekanizma yapılmalı yoksa dert getirir

Merhabalar öncelikle geç yazdığım için özür dilerim..Bazı yerler yakarak alınmak zorunda kaldı. Kaputun o bölümde çürük vardı ustamız orayı kesmek zorunda kaldı havalandırma yapmayı düşündük önce ama sonradan vazgeçtik parça kesildi ve eklendi eski haline geldi.astar olarak dediğiniz gibi polyester astar atılacak henüz gidip detayları ögrenemedim bugun gidicem detayları ögrenip resimleri çekicem.

ATİ79' Alıntı:
polyester astar kullanması gerektiği gibi polyester macunda kullanması lazım deniz.. aksi taktirde boyada sıkıntı yaşanabilir alt malzemeye çok önem verin nacizane tavsiyem ...

zemin için tüm imkanlar aktif hale geldi:smiley: inşallah ortaya güzel bir cj cıkacak.

Araçla ilgili işlemler hızla devam ediyor ...

Aracın saşi işlemleri bitti ekipmanlar dizilmeye başlandı.Fren hortumları yeni takıldı.El freni teli değişti.Saft komple yeni yapıldı.Volant dişlisi ve burcuda yeni olarak takıldı.bu arada şanzımanımız komple elden geçti gerekli tüm parçalar degişti fabrika cıkışı gibi odu:smiley: Motor üzerindeki eski boya temizlendi şu vakitlerde hala temizlenmeye devam ediyor:smiley: daha sonra motor boyama işlemi yapılacak.Detaylı resimleri akşam gidip çekmeye çalışacağım en kısa sürede eklemiş olurum.

Hasan bişey soracam siteyle daha bir haşır neşirsin
dün akşam ezel dizisini izlerken orda bir cj gördüm bilgin var mı kime ait

veteran' Alıntı:
Allah yardımcınız olsun
inşallah güzel bir şekilde toplar ardından da güzelce keyfini sürersiniz:smiley:

çok teşekkürler inş en kısa sürede yollara cıkacak

bu arada,
bu işlermler istanbulda mı yapılıyor acaba?
istanbuldaysa yerini öğrenebilir miyim hem gidip görmek hem kendim içinde konuşmak için?

Mithatcan' Alıntı:
Kartal oto san. sitesinde Fazıl amcayı sor :smiley:

evet:smiley: kartal oto san. sitesinde yapılıyor Fazıl Usta (babam) herşeyi ile kendi ilgileniyor ustalar gerçekten iyi iş çıkartıyor bugun gidip görücem canavarı

Şanzuman Nihat usta(pover mekanik) tarafından komple elden geçti...Motor Fazıl amca tarafından en ince detaya kadar elden geçirdi değişmesi gerekenleri değiştirdi...

Bu akşam şanzuman ve motor şasiye bağlandı motor kulakları şanzuman kulakları ile tam takım oldu.... ;)

DSCF0214.jpg

DSCF0220.jpg

DSCF0228.jpg

DSCF0229.jpg

DSCF0230.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR