Jeep Cherokee Xj(kare Kasa) H.o 4.0 Önerirmisiniz Offroad/onroad Karışık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Parlıament Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 68,190
Ynt: Jeep Cherokee Xj(kare Kasa) H.o 4.0 Önerirmisiniz Offroad/onroad Karışık

Şuanda manuel bir XJ, eskiden de otomatik bir ZJ kullanıcısı olarak, ben de otomatiğine o kadar kötü gözle bakmamanızı öneririm. Özellikle XJ'nin 4.0'larda bulunan AW4 otomatik şanzumanı gerçekten sağlam ve başarılı. Manuel elbette daha az yakıt ve daha yüksek performans anlamına geliyor, ama offroad yaparken otomatiğe göre çok fazla avantajı olduğunu hissetmedim. İnişler daha kontrollü, salıncak manevrası gibi avantajları var evet, genel olarak da daha çok çaba sarfettirdiği için daha eğlenceli. Ama taşlık çıkışlar yapılan arazide otomatik daha iyi örneğin bence. Hepsinin farklı avantajları var, manuel bulursanız elbette manuel olsun derim, ama yoksa da otomatikle de mutlu olacağınıza eminim.

Etiketler

benim gozumde duz vitesin tek avantaji arazide kaldiginda vurdurarak calistirabilmek.onun harici surekli arazide gezmiyosak otomatik 1-3 litre daha fazla yakar,bu rakam icinde asfalttaki konfordan vazgecmeye deymez diye dusunuyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

çok teşekür ederim verdiğiniz bilgiler için kafamdaki çogu soru işareti kalkmıs bulunmakta yakıt olarakda 4x2 kullanımından dolayı çok üzmeyecegıne inanıyorum zaten artık elimizdeki patrolü sattıkdan sonra temiz düzgün bi xj arayısına girecem :smiley:

Arkadaşlar merhaba, 2000 model kare kasa düşünüyorum, sport line modeli ile limited versiyonu arasında aksesuarlar dışında(deri döşeme, koltuk ısıtma vs) diferansiyel, motor, ve şanzuman hakkında farklılıklar varmıdır ve nelerdir yardımcı olursanız sevinirim..

4X4 OLAYINDA ÇOK YENİYİM VE BİLGİSİZİM.....
KAREKASA XJ ALMAK İSTİYORUM AMA DISCO 2 TD5 VE 3.9 V8 ARASINDA KARARSIZ KALDIM..
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM..

öncelikle bütçe nedir, amaç nedir?
disco 2 td5 temiz bir araç fiyatı disco 3,9 un iki katı
XJ de tam ortalarında yer alıyor..

XJ en az masraflısı diyebilirim içlerinde (bütün 4x4 ler belli bir yaştan sonra masraf çıkartır) ama iç hacmi ufaktır, bagaja LPG de koyulduysa iyice ufalır. arazi kabiliyeti olarak ise içlerinde belki de en iyisidir..

temiz bir TD5 70 civarında geziyor artık maalesef, fiyatlar bir anda yükseldi..
disco v8 i zaten o bütçe var ise eleyin..

diğer yandan bulunursa temiz bir WJ de olabilir

WJ DÜŞÜNMÜYORUM, AMA XJ OLDUKÇA HOŞUMA GİDİYOR..2 TD5 LER DEDİĞİNİZ GİBİ FİYATLAR YÜKSEK..2003 200.000 KM CİVARI
OFFROAD DONANIMI OLMAYAN 65-70 CİVARI ..EN AZ 10-20 MASRAFLARI VAR BELLİ..
3.9 V8 LERDE HOŞ VE FİYATLAR DÜŞÜK AMA ANORMAL BİR BENZİN HARCAMA SÖZ KONUSU..
HERHALDE 4.0 XJ ALACAĞIM.. BİR TANIDIĞIMDA VAR, 97 MODEL ÇOK TEMİZ , DAHA SİTELERE FALAN KOYMADI AMA
ARACI BİLİYORUM, KAZASI YOK , ARKADAŞ ÇOK TİTİZ , SATACAK VE KARAVAN ALACAĞIM DEDİ..150.000 KM CİVARINDA ORİJİNAL VE FULL OFFROAD DONANIMLI..65 E VERİCEM FALAN DEDİ ..GALERİCİLER 55 VERMİŞ..

97 XJ için 65 çok çok iddialı bir fiyat.. bir de ailecek yapılacak gezilerde arka koltukta oturanlar eğer ki 1,70 üzeri ise rahat etmesi çok çok zor..
iyice bakın bence, onun dışında XJ arazide çok çok iyi bir araç ve masrafı az
forumdan TD5 sahibi iki arkadaş var, forum konuları ve yaptıkları da tek tek yazıyor.
bence bir iletişime geçin onlarla da

Discovery 2 Almak Istiyorum.

2001 Model Lr Discovery Td5 Düzeltme Ve Yenileme Çalışmaları

başlıklar için teşekkürler..
antalya da oturuyorum ..Acaba Antalya da bu işleri yapabilecek servis var mı?..(hiç sanmıyorum )..gerçi iş sebebi ile bir ayağım istanbulda ama
herhalde , 2001 disco alsam en az 1-2 ayım sanayi de geçer, buna değer aslında biliyorum, disco ve karekasa artı ve eksileri olan araçlar..kötü ve iyi yönler kişilere göre farklılık gösterebilir ama genel husular değişmez..sonuçta hala beklemedeyim..ya disco alıcam ya karekasa ( 3.9 V8 ler de çeldirici olarak duruyor )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR