jeep cherokee (liberty) tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yusufkaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,392
Ynt: jeep cherokee (liberty) tavsiye

yusufkaya' Alıntı:
Sitedeki resimlerinde kapılarda gözüküyor gerçi olmasada pek sorun olmaz benim için. Ama bir iki yerde çok hoplayıp zıpladığı viraj kabiliyetinin iyi olmadığını savrulma felan yaptığını okudum. Ismqil bey yanıtlarsanız sevinirim bunu. Bir kullanıcı olarak sizin görüşleriniz gerçekten önemli benim için..

2010 modelinde savrulma felan ben yasamadim hoplama ziplamaya gelince arabanin kendi kendi kendine bir hopladigi yok. ben dikkat ediyorum eve giderken yol uzerinde bir cukur hat var orada butun araclar zipliyor. bu arac hem konfor hem arazi icin oludugundan izinde bizde bunu hissediyoruz sunu rahatlikla diyebilirm ki bir hilux yada l200 kamyonette olsaniz o cukurda tavana kafanizi vurursunuz. ben de o cukura zaten 80 nin uzerinde suratle girerim cok kez.

konfor konusunda bence ve benim araci kullanan yada aracda yolculuk yapanlardan bir sikayet yok.

size tavsiyem oto kiralamacidan bir yada bir kac gun butcenize gore araci kiralayip bir hafta sonu gezisi yapin.

cunku araci ilierde alip begenmediginizde daha fazla zarar edersiniz. en iyisi kiraya verdiginiz para zarar da olmaz.

Mekke ye yolunuz duserse ben zevkle aracimi kullandirim. :smiley:

benim arac benzinli oldugu icinde dizele yorum yapamam.

saglicakla.

Etiketler

İsmail Bey teşekkür ediyorum yorumlarınız için benim için çok faydalı oldu. Yakın zamanda kısmetse denemeye görmeye gideceğim. Allah izin verirsede beğenirsem alacağım. Mekke araç için olmasa inşallah birgün geliriz.
Aracı alırsam burdan yorum yaparım.
Kalın sağlıcakla...

3.7 şehir içinde 100 km de 20 litre ortalama benzin tüketiyor. Bu bana özel bir durum mu yoksa genel mi?

Bana normal gibi geldi. Yakıt tüketimi önemliyse kendinize 2 lt /4 silindir civarına bir çizgi çizmeniz ve ötesini unutmanız lazım. Belki 2.2 hadi bilemediniz 2.4 olabilir ama 3.7 yakar tabi biraz ;D

jeep' Alıntı:
3.7 şehir içinde 100 km de 20 litre ortalama benzin tüketiyor. Bu bana özel bir durum mu yoksa genel mi?
Normal değil, bu kadar az tüketmemesi lazım ;D ;D
2.0 benzinli araçlar şehir içinde 12 lt tüketirken yaklaşık 2 kat motor hacmine, daha ağır bir kasaya ve otomobile göre kötü aerodinamik yapıya sahip bir 4x4'ün 20 lt tüketmesi normaldir

5.2 ya da 5.9 lar 18 litre yakıyor diye yemin ediyorlar. Kıyas yaptığımızda fazla geldi.. Yoksa LPG de 22 Litre yakıyor..

5.2 ya da 5.9 lar 18 litre yakıyor diye yemin ediyorlar. Kıyas yaptığımızda fazla geldi.. Yoksa LPG de 22 Litre yakıyor..

Demek ki bi noktadan sonra battı balık yan gider hesabı çok fazla fark etmiyor, yakacağını yakmış oluyor. Zaten şehir içi trafiği diye bir standart yok o ölçümler pek sağlıklı değil. Şehir var şehir var.. Dur kalk trafiği de şehir, arada bir kırmızı ışıkta durmak ta şehir.

İstanbul'da köprü trafiğine girmeden turbolu Forester aracım 14 litre yakıyor çokta aşırı sıkıştırmadan. Ancak çok dikkat ederek 12 litreye düşürmüştüm. Sorunu LPG ile çözdüm bende ;D

İstanbul'da köprü trafiğine girmeden turbolu Forester aracım 14 litre yakıyor çokta aşırı sıkıştırmadan. Ancak çok dikkat ederek 12 litreye düşürmüştüm. Sorunu LPG ile çözdüm bende Grin

Bizim araçlar "sorunun çözülebildiği" noktada. Aynısını 3 lt üzeri için söylemek biraz zor ;D Tabi aracı her gün işten eve evden işe gitmek için kullanmıyorsanız zaten ortada sorun da yoktur, 5.2 de olur 5.9 da... Hatta 7.9'u yok mu bunun diye bakınabilirsiniz.. :smiley:

olasiliksiz' Alıntı:
Bizim araçlar "sorunun çözülebildiği" noktada. Aynısını 3 lt üzeri için söylemek biraz zor ;D Tabi aracı her gün işten eve evden işe gitmek için kullanmıyorsanız zaten ortada sorun da yoktur, 5.2 de olur 5.9 da... Hatta 7.9'u yok mu bunun diye bakınabilirsiniz.. :smiley:

Katılıyorum ;D 5.2'cilerin söylediğine göre de o zaman 3 litre ve üzeri ile 5.2 litre arasında çok fark yok demek ki tüketim açısından ::smiley:

jeep' Alıntı:

kardesim senin aracda sorun var ben sehir ici trafiginde bir isikdan digeri giderken dahi gaz pedalini paspasla bulustururken bu tuketimi gormedim bu halde 17 litre yakit tuketimi oluyor normal kullanimda 15 litre
hele sehir disi yolculukda araci 120 ye sabitleyim gittim mi 11 litre ve altini cik rahat goruyorum.

benim arac 2010 model ama motor eski kasa liberty ile ayni 3.7 litre 4 vites otomatik.

bence servis ile gorusun.

benim inceledigim kadariyla 2010 model 5.3 litre benzinli tahoe lar 24 litre tuketiyor sizinki mutlaka bir hatasi var.

araci 4*4 modunda kullanimda da 100 kmde 2 litre fark ettigini gordum.

aracin kullanicisiyim ustasi degilim ki sizede surada ariza var diyim.

yetkili servise bir baktirin derim.

sevgiler.

Ismqil' Alıntı:
kardesim senin aracda sorun var ben sehir ici trafiginde bir isikdan digeri giderken dahi gaz pedalini paspasla bulustururken bu tuketimi gormedim bu halde 17 litre yakit tuketimi oluyor normal kullanimda 15 litre
hele sehir disi yolculukda araci 120 ye sabitleyim gittim mi 11 litre ve altini cik rahat goruyorum.

benim arac 2010 model ama motor eski kasa liberty ile ayni 3.7 litre 4 vites otomatik.

bence servis ile gorusun.

benim inceledigim kadariyla 2010 model 5.3 litre benzinli tahoe lar 24 litre tuketiyor sizinki mutlaka bir hatasi var.

araci 4*4 modunda kullanimda da 100 kmde 2 litre fark ettigini gordum.

aracin kullanicisiyim ustasi degilim ki sizede surada ariza var diyim.

yetkili servise bir baktirin derim.

sevgiler.

Bütün bakımları yeni yapıldı, zannederim 31 MT lastik ve 2.5" yükseltme kitinin etkisi bu farkı yaratıyor. İlave olarak lastik çapı büyüdüğü için km göstergesi az gösteriyor ve gittiğim yol çok olmasına rağmen az görüyorum. 29 dan 31 e 2 inç lastik farkı 29 için 3 dersek 87 cm çap. 31 için 93 cm.. 6 cm her turda fark %7.5 gibi yapar. o da 18.5 litre gibi yansır..

sen cozumu bulmussun kardesim.

benim ki standart 16 inc lastikler.
yukseltme alcaltma hic bir sey yok.

agiz tadiyla gule gule bin insaAllah.

sevgiler

2004 Model 3.7 sini kullanıyorum..araç istanbul şehir içinde ortalama 16 litre yakıyor..uzun yolda 12 litre..çok keyifli bir araç..hızlanması mükemmel..ayrıca aracı kullanırken genelde müzik dinlemiyorum..motor sesini daha iyi duyabilmek için:smiley:
arazi performansı mükemmel..bundan sonra kullanacağım araç 4.7 V8 olacak inşallah..Libertyde bu kadar zevk var ise..onu tahmin edemiyorum bile..

Bende 2002 liberty 3,7'yi 2 aydır keyifle kullanıyorum. Aracı deneyen bütün arkadaşlarım aracı çok beğeniyor. Ama en çok da babam beğeniyor. Göz koydu benim liberty. Sen benim megane'ı al şehir içinde jeep çok yakar diyor. Lazım olduğunda gidip alacakmışım kendisinden.
Benim araçta sıralı zavoli süper kit sistemi var. Şehir içinde en az 17litre/100km, en çok 24 litre/100km ortalama yakıt tüketimim var.

3/4 şehir dışı, 1/4 şehir içi İskenderun-Adana-İskederun yaptım 13,5litre ortalama lpg tüketmişim. Yol bilgisayarı 11.4 litre ortalama gösterirken. Otobanda 100km/h sabit hızla cruise'de gittim geldim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR