Jeep almak istiyorum, WJ 4.7 mi KJ 2.8 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,795
Ynt: Jeep almak istiyorum, WJ 4.7 mi KJ 2.8 mi?

@Wolverine-Grand Cherokee, dizel 2000 ve 2001 WJ'ler neden 4.7'lerden daha farklı donanımlı (arka 3. koltuk başlığı gibi)?

Etiketler

GezenGen' Alıntı:
@Wolverine-Grand Cherokee, dizel 2000 ve 2001 WJ'ler neden 4.7'lerden daha farklı donanımlı (arka 3. koltuk başlığı gibi)?

Avrupa Amerika farkı olabilir koltuk başlığı sayısında.Avrupa montajlarda genelde orta koltuk başılığı bulunuyor

2002 ve 2003 4.7'lerde var. Ama 2001'lerde yok ki bu kasa gösterge paneli beyaz 99 ve 2000'den farklı olarak.

Bir de tahminen bu koltuklar kaç bin km'de çatlıyorlar/bozuluyorlar ve direksiyon derisi kararıyor normalde?

GezenGen' Alıntı:
2002 ve 2003 4.7'lerde var. Ama 2001'lerde yok ki bu kasa gösterge paneli beyaz 99 ve 2000'den farklı olarak.

Bir de tahminen bu koltuklar kaç bin km'de çatlıyorlar/bozuluyorlar ve direksiyon derisi kararıyor normalde?

Önler oturanın ağırlıgına göre degısır yanlar çabukta eskıyebılır bırseyde olmayabılır,kolay kolay yıpranmaz aslında direksiyonda aynı sekılde en azından benım suana kadar sahıp olduklarımda gozlemledıklerım boyleydı.

Şunun için sormuştum 140-160bin km'de görünüp aşırı yıpranmış olanları var, 200-220 bin km olup yıpranmamış olanları da. 300bin km'de araç bulmak zor onlara bakamıyorum, o nedenle karşılaştırma yapamıyorum. Yıpranmış koltuklu 140-160bin'lerin km'leriyle oynanmış oluyor demek ki.

Jeep kullanıcısı Levent bey'in bir yazısını okumuştum burada ve 500-600bin km'lerden bahsetmişti. 550bin yerine 150bin oluyordur belki araç belli bir sene sonra otomatik olarak :D

aynı model yaşıtların koltuk başlığıda aynıdır, 2,7 ler genelde 2003-2004 bakıldığı için farklı gibi gelmiştir...versiyon farkından değil...

dizeller uzun yol için kullanılan araçtır az km de bulmak zor az olanlar da zaten az değil, birazcık kurcalarsanız 120 bin gibi rakamın zaten 4-5 sene önce devirdiği anlaşılacaktır...

Birde şu var ben aracımı alırken km si çok düşüktü ve direksiyonu deri kaplanmıştı. Hemen aklıma bu arabanın km si ile oynanmış olacağı geldi. Servisi aradım oynamışlarsa hemen belli olur dediler aldım arabayı gittim servise. Cihaza bağladılar moto km si le gösterge km sini karşılaştırdılar tuttu. Servisin dediğine göre beyinde bi yerlerde gösterge harici bir km sayacı daha varmış. Yani oynanmış olsa bile belli oluyormuş.

Her şart altında servise götürmek gerekiyor demek ki.

driftmachine' Alıntı:
Birde şu var ben aracımı alırken km si çok düşüktü ve direksiyonu deri kaplanmıştı. Hemen aklıma bu arabanın km si ile oynanmış olacağı geldi. Servisi aradım oynamışlarsa hemen belli olur dediler aldım arabayı gittim servise. Cihaza bağladılar moto km si le gösterge km sini karşılaştırdılar tuttu. Servisin dediğine göre beyinde bi yerlerde gösterge harici bir km sayacı daha varmış. Yani oynanmış olsa bile belli oluyormuş.

sadece direksiyon derisine bakarsanız zaten yanılırsınız...
gerçek deri olduğu için genelde 5 yıl zor dayanır...
evi işe yakın biri az km yaparak elleri de terliyorsa o deri bitiyor az km de...

mesela bi tiyo cherokee lerin orjinal paspası çok dayanıklıdır ve pahalıdır genelde tekrar alınmaz 150 binde ancak sağ ayak topuk tarafı erir...110 binde paspas kalmamış bir araba, koltukalrı ve direksiyonu hepsi birbirini tamalar şekilde eski görünüyorsa kıllanmak lazım...daha önce de yazdım 200 binde hata bulamıyacağınız 9-10 tane wj gösteririm size o 100 binliklerin yanında sıfır km gibi kalır...

bu paspas işi gerçekten önemli gösterge. bizim araçtada orijinalleri duruyor. ama adam üzerine naylon paspas koyduysa ne ala :smiley: ben koydum mesela :p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR