Jeep almak istiyorum, WJ 4.7 mi KJ 2.8 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,795
Ynt: Jeep almak istiyorum, WJ 4.7 mi KJ 2.8 mi?

GezenGen' Alıntı:
Teşekkürler, okumadan yazmadım zaten bu başlığı :smiley: Ancak herkes genelde kullandığı aracı seviyor, bu nedenle de yine de kafam karıştı. Şuanda zaten LPG'li araç kullandığımdan ve 4.7'nin simit LPG ile az bir menzile sahip olacağını düşündüğümden 2.8'i de düşünüyor(d)um.

yooo öyle değil en azından benim açımdan, kendime almadım ancak çevreme 13-14 tane aldım sadece bu sene...

ayrıca dizel araçlar lpg li araçlardan daha mantıklı değildir..bakınız ist. tüm taksiciler...dizel araç uzun yol için üretilmiştir aslında...2,8 le wj yi kıyaslamak bile çok uç bi olay aslında...
dizel aracın işletim maliyetini bi taksiciye neden dizel almıyorsunuz başlığında bi danışın, daha da objektif olacaktır...

Etiketler

Benimki tank lpg sanırım 70-75 LT kapasiteli birşey. Her LPG alışımda pompacıdan liaf yiyorum abi bunda nasıl bi tank var :smiley: Neyse LPG de 100km de ş. içi 20-21 LT yakar daha az yakar diyenlerede inanma. Ş. dışı hiç ölçümüm olmadı ama tahminimce 16 LT den aşşağıya inmez. Simit tanklar kaç LT alıyor bilmiyorum benim devasa tankım bile 300 km sonra bitiyor. Kronik sorunları benimde okuduğum duyduğum kadarıyla radyatör ve direksiyon kutusu ben aldığımda kontrol ettirdim ikiside serviste işlem görmüş alırkende baktırdım bir problemim yok şu ana kadar. Sonuç olarak yakıtına katlanırım diyorsan direk beğen baktır al pişman olmazsın. V8 in o güzel sesi hızlanması konforu gerçekten bir çok seçenekte bulunamaz. Zevk meselesi tabi ama kasasıda bençe çok yakışıklı gösterişli tam bir jeep bence.

@997799 ve @driftmachine cevaplarınız için teşekkür ederim. Aklımda birşeyler netleşmeye başladı ;)

Birşey daha merak ediyorum, incelediğim 2.7 WJ'lerde (yanılmıyorsam) 2000 ve 2001 modellerde de 5. kafa dayama yeri var, ancak 4.7'lerde 2002'de bu özellik mevcut sadece. Doğru mudur?

Disco'lara da baktım, ancak teminizi bulmak çok zor ve bana göre çok fazla elektronik özelliği var, arızalarının pahalı olabileceğini düşünüyorum.

Arabada arızası pahalı olan parçalar elektronik beyin ve otomatik şanzımandır. Elektronik beyin durup dururken arıza yapmaz. Sensör türünden şeyler ise pek pahalı değidir ama hangisinin arızalı olduğunu bulmak zor olabilir. Otomatik şanzıman ise yanlış ellere düştü mü başınıza bela olur. Bu mantıkla gidip 80 küsür model birşey almak lazım ama onların da parçaları pek bulunmuyordur herhalde artık..
Geri kalan mekanik parçalarda durum her araçta aşağı yukarı aynı. Yeni teknonoji alümünyum motorlar hariç, sanırsam onların rektefiyesi biraz zor oluyor.

GezenGen' Alıntı:
@997799 ve @driftmachine cevaplarınız için teşekkür ederim. Aklımda birşeyler netleşmeye başladı ;)

Birşey daha merak ediyorum, incelediğim 2.7 WJ'lerde (yanılmıyorsam) 2000 ve 2001 modellerde de 5. kafa dayama yeri var, ancak 4.7'lerde 2002'de bu özellik mevcut sadece. Doğru mudur?

2.7 ye hiç binmedim bilemeyeceğim ama benimkinde arka koltuk da 2 başlık var. Arka koltuklar ön kadar rahat değil. Arka bacak alanıda dış görünüşünün aksine dar. 2.7 ile 4.7 arasında inanılmaz fiyat farkı var. Değermi %30 civarı daha az yakıt harcayacağım diye 2.7 almaya o tartışılır. ayrıca 2.7 V8 değil :smiley:

@olasiliksiz, tamamen katılamıyorum, çünkü Disco'larda havalı körük var mesela ve hem tamiri pahalı. Bu gibi farkları kastetmiştim. Yoksa airbag, ABS gibi donanımları değil :smiley:

@olasiliksiz, tamamen katılamıyorum, çünkü Disco'larda havalı körük var mesela ve hem tamiri pahalı. Bu gibi farkları kastetmiştim. Yoksa airbag, ABS gibi donanımları değil Smiley

Öyle gereksiz parçaları olan araçları tamamen elemek lazım zaten.. Gerçi söküp kurtulanlar da var.

körüklerin tanesi bugün itibariyle kayalar oto fiyat listesinde 292 lira
yükseklik Sensörünün fiyatı 96 lira
EAS kompresörünün fiyatı 700 lira civarı

bence başka markalarda çok dehşet pahalı parçalar da biliyorum. bence o kadar da pahalı değil. ayrıca bunların hepsi aynı anda arızalanmaz. benim aracımda sağ sensör halatıydı ama ben yükseltme uyguladım.
WJ'de bildiğiniz tipte bu araçta da kronik sorunlar var.

araziye girmek isterseniz zaten yükseltmek de istersiniz o zaman hepsinden kurtulup kit taktırmanın fiyatı 1000-1200 lira civarı, ya da körükleri iptal ettirip 350 lira civarı sadece arkalar için helezona çevirme kiti kullanıp tamamen kurtulabilirsiniz de...

Kullandığım Forester'ın arkadaki amortisörlerinden bir tanesi 1100 TL civarında. Farklı araçların farklı sorunları mutlak. Ancak servis olarak Amerikancılar (Anadolu'da da) daha yaygın diye biliyorum?

Kullandığım Forester'ın arkadaki amortisörlerinden bir tanesi 1100 TL civarında. Farklı araçların farklı sorunları mutlak. Ancak servis olarak Amerikancılar (Anadolu'da da) daha yaygın diye biliyorum?

Hay maşşallah. Ben de toyota amortisörlerini pahalı zannederdim :D

Bu arada bu orjinal parça fiyatı ama yetkili serviste değil :eek:

Sanırım 1400-1500 TL yetkili serviste montajlı fiyatı. Toyotaların amortisörleri ne kadar?

Sanırım 1400-1500 TL yetkili serviste montajlı fiyatı. Toyotaların amortisörleri ne kadar?

Tam hatırlamıyorum ama 4 amortisör toplamı 950 gibiydi sanki. Önlerin teki 350 arkalar 100 küsür birşeydi. Yetkili servis fiyatı. Amortisörlerde sorun olduğundan emin olmadığım için almadım. Benim aracın süspansiyonu biraz sert, kazık gibi denebilir. Bu sebeple bir ara değiştirmeyi düşünüyordum ama emin olmayınca kaldı öyle..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR