Jeep almak istiyorum, WJ 4.7 mi KJ 2.8 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GezenGen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,795
Ynt: Jeep almak istiyorum, WJ 4.7 mi KJ 2.8 mi?

@olasiliksiz, bizimkilerin fiyatından sonra ucuz geldi :D

@ilkakdeniz, ;D Bu arada sizin araç ne kadar yakıyor litre bazında?

Etiketler

driftmachine' Alıntı:
2.7 ye hiç binmedim bilemeyeceğim ama benimkinde arka koltuk da 2 başlık var. Arka koltuklar ön kadar rahat değil. Arka bacak alanıda dış görünüşünün aksine dar. 2.7 ile 4.7 arasında inanılmaz fiyat farkı var. Değermi %30 civarı daha az yakıt harcayacağım diye 2.7 almaya o tartışılır. ayrıca 2.7 V8 değil :smiley:

O kadar büyük bir araçta arka koltuğun rahatsız ve dar olması enteresan ??? Sanırım alırsam temmuz ayından sonra 2001 veya 2002 model LPG'siz alıp kendim LPG taktırırım.

GezenGen' Alıntı:
@olasiliksiz, bizimkilerin fiyatından sonra ucuz geldi :D

@ilkakdeniz, ;D Bu arada sizin araç ne kadar yakıyor litre bazında?

dün bir ölçüm yaptım uzun zamandır yapmıyordum daha da ölçmemeye karar verdim ;D ;D
Edirne lpg fiyatı; 2.30
100 km/ 26 litre LPG yakmışım, km de 60 kuruş falan yapıyor

2" yükseltme ve 265.75.16 BFG a/t ile çıkan sonuç bu,

merhabalar bende bi ara ekonomik olur düşüncesiyle kj 2.4 almak istemiştim İstanbul ve Ankarada 3 tane servisi arayıp bizzat ustalarla görüştüm üçüde 2.4 der demez sakın dediler tavsiye etmiyoruz.2.8crd al dediler hatta ustanın biri şu ana kadar turbo sorunuyla gelen crd hiç olmadı dedi ama 2.8 lerde pahalı

Evet dizeller daha pahalı belirgin şekilde. Bu arada benzine yine zam gelmiş bugün.

Kürşad bey alıntı yapamıyorum kullandığım PC biraz cins :smiley:

aynen dediğiniz gibi maalesef öyle, gerçi bunda kış şartlarının etkisi de var ama tabii o kadar da değil.
gerçi bizim araçların TD5'lerinin 13-15 litre arası tükettiğini düşünürsek bu hava şartlarında uygun koşullu binmenin mümkünü yok gibi...
taa ki Land Rover 1.3 multijet Disco yapana kadar ;D ;D

Serden bey geçenlerde İstanbul'da bir kaç gün kaldım ve bir arkadaşım da WJ 2,7 CRD var.
265.70.17 Cooper ST taktı aracına 15 litrelerden bahsediyordu.

1.3 motorlu LR 4x4 değil 4x1 çekişli olur herhalde :D

2.7 için en az 10bin TL fazla vermek gerekiyor, hatta 15bin kadar. 4.7'ler LPG'li daha iyi olur sanırım uygun vergi diliminde ise.

Kürşad bey alıntı yapamıyorum kullandığım PC biraz cins Smiley

aynen dediğiniz gibi maalesef öyle, gerçi bunda kış şartlarının etkisi de var ama tabii o kadar da değil.
gerçi bizim araçların TD5'lerinin 13-15 litre arası tükettiğini düşünürsek bu hava şartlarında uygun koşullu binmenin mümkünü yok gibi..

Büyük hacimli dizeller pek te ekonomik değil. Ben de bir ara lpg'ye pek güvenmediğimden dizel araç bakmıştım. Nissan Terrano II (2.7 motor) düşündüm ama bulduğum bilgilerle göre pek te anlamlı bir değişiklik olmayacağı ortaya çıktı. Dizel motor arıza riskine hiç değmeyecek bir fark vardı, benzinli rav4 sadece biraz daha fazla yakıyor benzinle kullanınca. Motor gücü de aşağı yukarı aynıydı galiba hacim farkına rağmen. Tork farkı vardır muhtemelen arazide faydası olur herhalde. Yayla gezintisinden öte bir arazi aktivitem olmadığı için o torkun da bana faydası bulunmaz . :D

aklıma gelmişken WJ 2,7 CRD enjektörlerini merak edip araştırmıştım. tanesi 230 € idi. 5 adet var
üstüne iyice meraklanıp ve tırsarak kendi enjektörlerimin fiyatın baktım tanesi 150 TL 8 adet var.

işletim maliyeti olarak benzinli araç elbette biraz daha tahammül edilebilir seviyede.

Enjektörler fazla pahalı değilmiş, idare eder her sene arıza yapmayacaklarına göre... İyi durumdaysalar Bosch car servisi türünden yerlerde temizlenebiliyorlar da. Bir de turbo arızası konusu var biraz masraflı olabiliyor, ilave olarak eurodizel kullanması gereken araçların vakti zamanında türkiyede kaliteli eurodizel yokken acaba hangi yakıtı kullanmış oldukları ve motora ne tür bir zarar vermiş olabileceği sorusu var.

Halen bir depo Euro diesel, bir depo kırsal motorin alan insanlar var dizel araçlarına.

ilkakdeniz' Alıntı:
Serden bey geçenlerde İstanbul'da bir kaç gün kaldım ve bir arkadaşım da WJ 2,7 CRD var.
265.70.17 Cooper ST taktı aracına 15 litrelerden bahsediyordu.

Allah Allah kim ki o acaba :smiley:

Benim Jeep'in lastik ebatları 245/70/17 şu an 14 litre yakıyorum inşallah daha da az yaktırıcam ümitliyim ;D

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Allah Allah kim ki o acaba :smiley:

Benim Jeep'in lastik ebatları 245/70/17 şu an 14 litre yakıyorum inşallah daha da az yaktırıcam ümitliyim ;D

senden iyi olmasın hoş bi arkadaş :smiley:
265 değil miydi yavvv ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR