Jeep Alırken Hangi Usta???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,309

BolbuzJack

Zirve
Bir süredir bir Cherokee, Land Rover arası gidip geliyorum. Hem vergi hemde ikinci araba olarak alacağım için eski, ucuz bir şey peşindeyim. 10.000-14.000 aralığında güzel makineler var ama bunları alırken kime göstermek lazım, özellikle mekaniği önemli kaportasından az çok anlarım.

Jeep için adres telefon verebilirseniz sevinirim, İstanbul'da olacak bu arada :smiley: LR bakmaktan vazgeçtim... Teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Jeep Alırken Hangi Usta???

Türkiye şartlarına göre Disco I ve Range Rover daha iyidir arazi açısından ama yine de karar sizin tabii.
Jeep ekspertizi için kullananan üyelerimiz referans verebilirler.
Olur da Land Rover'a dönerseniz Maslak sanayii Onuş oto ilk adresiniz olsun.Forumda adresi telefonu,hatta üyeliği mevcut.

Parça nedeniyle Jeep.e döndüm açıkcası, daha fazla yan sanayi parçası var araştırdığım kadarıyla ve LR grubuna göre çok daha ucuz gibi parçaları.

Cherokee'nin parçaları kesinlikle ucuz değil, mesela 2" yükseltme LR de 600 YTL ye maloluyor orjinal parça ile, Jeep teki skyjacker serisi kitler ise oldukça pahalı LR nin Bearmach setlerine göre, ayrıca Disco I lerde bir çok parça askeri defenderlarla aynı olduğu için parça bulmak çok kolay, ama tercih sizin tabii, ama parça ucuzluğu veya bulma kolaylığı Jeep te avantajdır denemez bence

Ben yedek parça işindeyim, bir arkadaşım var amerikancı, o baya uygun fiyatlı parça bulunabileceğini söylüyordu Cherokee için ama nedense özellikle V8 al diyor, sanırım uyumlu parça çok onlarda. Detaylı konuşmadım, Maslak sanayiye gidip yerinde incelicem ilk fırsatta.

Benim mekanikçi Furkan Oto 0216 466 00 53. Özellikle hurdadan Land Rover konusunda uzmandır.

Ümraniye Kadosan. Benim aracım da şu an komple kaporta + tampon için yine Kadosan'daki bir ustada. Bu hafta boyaya girdi, ondan sonra da alt korumalarını yaptıracağım (karter, yakıt, difransiyel vs.) Ondan sonra da pistlerde Gezenbilir ahalisiyle at koşturacağız inşallah ;D

SAV_2004.jpg

bende power mekanik nihat usta yı onerebılırım ,
kendısı bırcok cherokee hazırlamıstır son bırsene ıcınde benım gordugum 3 tane xj yaptı bır yesıl , 2 tane siyah.

Jeep'te v8 almak tabi ki sizi Grand Cherokee'ye yönlendirecek eğer bütçeniz yeterli ise 360 (5.9) alın.. 318(5.2) çok elektronik bir makine ve 360'la yaklaşık aynı yakar...360'ın performansı süper.. Ama araziye girecekseniz Grand'la uğraşmanız lazım, XJ'e göre motor gücü ve arkasının helezon avantajı olması dışında yaklaşma karın ve uzaklaşma açıları problem. Yine de Grand Cherokee 4wheelandoffroad dergisinin her sene ABD de düzenlediği yılın 4x4'ü yarışmasını ilk çıktığı 93 yılından beri değişik modelleriyle 6 kez kazandı... her seferinde Hummer, Dodge, Suzuki gibi araçlar zorlu ve değişik şartlarda test edildi..
Ozel Oto Atilla ile görüşebilirsiniz size araçta bulabilir... fikirde verir.. Ozel Oto / Atilla Ozel / 0212 2769295/ Maslak San..

power mekanik ; Kayışdağın da yeditepe uni nin arkasında kalıyor , yedpa nın karsısında , Nihat usta, fikir almak icin gidin bir cay kahve icin size ne tur arac lazım oldugunu yada ne yapılması gerektıgını memnunıyetle anlatacaktır , belkı cevresınde aradıgınız krıterlerde arac da olabılır , telefonu : 0216 471 82 76
Özel oto Cengiz abi yada atilla bey de bu işlerde uzmanlasmıstır onlardan da fikir alabılırsınız ve parca temınlerını oradan yapabılırsınız .

Tamam Power Mekaniği biliyorum, bende Yedpa.nın ordayım zaten bir kaç kez önünden geçmiştim. Teşekkürler bilgiler için. Maslak sanayiye yolum düştüğünde özel Oto.ya da uğrarım.

özel oto nun yedpa nın ıcınde de yerı var , cengız ozel orada duruyor atılla beyın abısıdır kendısı.

Acaba bu Cengiz Özel offroad yarışlarına katılan Cengiz.mi? 2000.li yıllarda turuncumsu bir CJ5 ile yarışan. Neyse Power Mekaniğe uğradım Nihat Ustayla tanıştık muhabbet ettik, ben Grand Cherokee 4.0 düşünüyordum o 1996 ve üzeri Cherokee XJ önerdi , sonra düşük bütçeyle yürütülebileceği için Suzuki.yi de düşün dedi iyice karıştı kafam. Neyse acelesi yok kışa kadar vaktim var.

tanıştıgınıza sevındım kendısı cok ıyı bır ınsandır.
cengız ozel sanırım offroadlarda bıara sabrı abının co-pılot ve pılot lugunu yapmıstı ama cj ıle de yarıstıgını sanıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR