JAPONYA’DA GÖREV YAPAN EKİBİMİZİN ÇALIŞMALARI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,297

Etiketler

Ynt: JAPONYA’DA GÖREV YAPAN EKİBİMİZİN ÇALIŞMALARI

Allah sağlık, sıhhat versin sizlere iyi ki varsınız. Bende en kısa zamanda Akut, Aka, Mag vb. bir sivil toplum gönüllüsü olacağım inşallah, yıllardır istiyorum ama hep bir bahaneyle ulaşamadım ama en kısa zamanda gönüllü olacağım inşallah.

16 Eylül 1890 yılında Kuşimoto ( Japonya ) açıklarında meydana gelen fırkateyn faciasında bölgede yaşayan Japon halkının tüm imkanlarını seferber edip, kaynaklarda sayıları 607 ile 655 olduğu söylenen mürettabatın 69u kurtarılmıştır. Önceleri kim olduklarını bilmedikleri, evlerinde, tapınaklarında tedavi ettikleri bu insanların Türk denizcileri olduklarını öğrenmiş, bağış kampanyaları başlatmış daha sonra Hiei ve Kongō isimli 2 askeri gemi ile İstanbul'a ulaştırılmışlardır. Fırtınaya yakalanıp batan gemi, Padişah 2. Adülhamid'in, Japon İmparatorunun yeğeninin İstanbul ziyaretine iade-i ziyaret için göndermiş olduğu Ertuğrul Fırkateynidir. Japon halkının ilgisi ve tüm imkanlarını seferber ederek askerlerimize yapmış olduklarının ardından bir kardeşlik bağımız oluşmuş ve daha sonra İran - Irak savaşı sırasında 215 Japonya vatandaşının bombardıman altındaki Tahran'dan tüm olumsuzluklara rağmen kurtarılmasıyla pekişmiştir. Tüm bu olaylar bizleri birbirimize daha da yakınlaştrmıştır, mesela son felaketin ardından internetten tabiri caizse tarzanca iletişim kurduğum Japon vatandaşlarının " en çok Türkiye ve Türk insanları yanımızda " gibi sözleri beni mutlu etmişti.

Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın, hepimizin bir sivil topluk kuruluşu çatısı altına girmemiz lazım. Her açıdan büyük faydaları olacaktır.

Ynt: JAPONYA’DA GÖREV YAPAN EKİBİMİZİN ÇALIŞMALARI

Ben çocukken Anlatılan bir hikayeyi kısaca aktarmak istiyorum.
çokçok eskiden ölüm dünyaya geldiğinde dağlara taşlara verilmiş. sonra ağaçlara birbirlerinin acılarına dayanamayıp yıkılmışlar.
hadi birde insanlara verelim demişler.
İlk ölenin arkasından herkes ağlarken. Bir kurbağa başının üzerine yeşil yaprak alıp baş sağlığına gelmiş.
Ve insanlar kurbağayı görünce gülmeye başlamışlar. Meleklerde bunlar cenazede bile gülebiliyor demişler ve ölüm insanlara verilmiş.
Ne çaredirki böyle bir konuya 10 aydır mesaj dahi gelmemiş. o kurbağa hala ortalıkta geziyor olmalı. çünkü herkes çabucak unutmuş
gölcüüğü kaynaşlıyı vanda bile tazelenmemiş bu konu.
Alışkınız nasıl olsa NEREDE BU DEVLET diye bağırmaya. devlet dedikleri nereden neyden oluşuyosa.

JAPONYA’DA GÖREV YAPAN EKİBİMİZİN ÇALIŞMALARI

Nerede bu devlet diyen halk mı haksız yoksa benzini, interneti, elektriği, otomotivi(vergi %40 ila %60) ateş pahası yapan deprem vergisi alan sonrada insanları kaderine bırakan devlet mi?

1999 depremi sonrası inşa edilen kalıcı konutlar ve çeşitli şehirlerde TOKİ haricinde Türkiye'de deprem adına ne yapıldı. Büyük bir bölümü deprem tehtidi altındaki Türkiye'de Devletin görevi depreme dayanıklı inşaat sisteminin geliştirmek, yapım sırasında denetlemek, depreme dayanıklı olmayan binaları tesbit edip güçlendirmek yada yıkmak ve bunu zorunlu kılmak değil mi.

İstanbul'da 7 üzeri olacak bir depremde binaların 1/5 ya hasarlanacak yada çökecek. Televizyonda izledim binalar kum gibi ufalanıyor bırakın depremi rüzgar esse yıkılacak. Tek suçlu devlet mi, hayır. Vatandaş'ta suçlu, sen binanın kolonlarını nasıl kesersin sen deniz kumundan evde nasıl oturursun. Aile planlaması eksik, Allah rızkını verir diye sayısız çocuk yapmış yemeğe zor para buluyor nasıl yeniden depreme dayanıklı ev yapsın.

Devlet kendinden önceki hükümet döneminde yapılanlardan kendini sorumlu tutmuyor.Yıkılan evler falanca hükümet zamanında yapılmıştı deyip işin içinden çıkar. Yani bu iş başından beri böyle gelmiş zihniyet hiç değişmedi. Ne devlet insan hayatını önemsiyor nede vatandaş kendi hayatını önemsiyor.Hakkari Erzincan Dinar Varto Adapazarı İzmit İstanbul Düzce'de yeni depremler olmaya insanlar ölmeye devam edecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR