Ynt: JAPONYA’DA GÖREV YAPAN EKİBİMİZİN ÇALIŞMALARI
Allah sağlık, sıhhat versin sizlere iyi ki varsınız. Bende en kısa zamanda Akut, Aka, Mag vb. bir sivil toplum gönüllüsü olacağım inşallah, yıllardır istiyorum ama hep bir bahaneyle ulaşamadım ama en kısa zamanda gönüllü olacağım inşallah.
16 Eylül 1890 yılında Kuşimoto ( Japonya ) açıklarında meydana gelen fırkateyn faciasında bölgede yaşayan Japon halkının tüm imkanlarını seferber edip, kaynaklarda sayıları 607 ile 655 olduğu söylenen mürettabatın 69u kurtarılmıştır. Önceleri kim olduklarını bilmedikleri, evlerinde, tapınaklarında tedavi ettikleri bu insanların Türk denizcileri olduklarını öğrenmiş, bağış kampanyaları başlatmış daha sonra Hiei ve Kongō isimli 2 askeri gemi ile İstanbul'a ulaştırılmışlardır. Fırtınaya yakalanıp batan gemi, Padişah 2. Adülhamid'in, Japon İmparatorunun yeğeninin İstanbul ziyaretine iade-i ziyaret için göndermiş olduğu Ertuğrul Fırkateynidir. Japon halkının ilgisi ve tüm imkanlarını seferber ederek askerlerimize yapmış olduklarının ardından bir kardeşlik bağımız oluşmuş ve daha sonra İran - Irak savaşı sırasında 215 Japonya vatandaşının bombardıman altındaki Tahran'dan tüm olumsuzluklara rağmen kurtarılmasıyla pekişmiştir. Tüm bu olaylar bizleri birbirimize daha da yakınlaştrmıştır, mesela son felaketin ardından internetten tabiri caizse tarzanca iletişim kurduğum Japon vatandaşlarının " en çok Türkiye ve Türk insanları yanımızda " gibi sözleri beni mutlu etmişti.
Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın, hepimizin bir sivil topluk kuruluşu çatısı altına girmemiz lazım. Her açıdan büyük faydaları olacaktır.