Keşke rüzgar ve güneşle üretilen elektrik ülkemize yetse
keşke yeni ve minik hesler (neredeyse bilek kalınlığında suyun önüne bile trübin koyacağız) yaparak doğayı katletmesek
keşke elektrik ihtiyacı sadece aydınlanmak ve evdeki ıvır zıvır aleti çalıştıracak kadar olsa
ama
ne yazık ki ne rüzgar ne de güneşten üretilen elektrik bir anlam ifade edecek kadar çok üretilir haldedir, zaten lazım olduğunda da genellikle bu kaynaklarda elektrik üretemeyiz
ne yazık ki türkiyenin sanayi üretimi arttıkça ve milli gelir arttıkça daha çok elektriğe ihtiyaç duyacağız
ne yazık ki bir zamanlar yapılan hesler bir süre sonra ömrünü tamamlayacak
ne yazık ki önümüzdeki bir kaç milyon yılda yeni nehirler oluşmayacak ve biz suyun önündeki kapağı kaldırıp elektrik üretemeyeceğiz
ne yazık ki ülkede bolca bulunan linyiti kullanarak elektrik üreteceğiz
ne yazık ki doğalgaz çevrim santralları gibi çevreci ama pahalı ve bizde üretilmeyen bir kaynaktan elektrik üreterek hata yapıyoruz
ne yazık ki gelişme dediğimiz kavram neticesinde kişi başına düşen elektrik tüketimimiz artıyor
ne yazık ki kayıp ve kaçakları dünya ortalamasının altına düşürsek de elektrik üretecek yeni tesislere ihtiyaç olacak
ne yazık ki geleceğin araçlarını elektrik hareket ettirecek ve biz çok ve daha çok elektrik üretmek zorunda kalacağız
bu durumda bana çevreci, yenilenebilir, sürdürülebilir, gelişimimize devam ederken geleceğimize ipotek koymayacak ucuz, işe yarar bir elektrik üretim sistemi gösterin ya da yarından tezi yok evlerdeki elektrik aboneliklerini iptal ettirin, ki artık evlerde kullandığımız elektrik toplam tüketimde pek bir şey ifade etmediğinden bu önlem de bir işe yaramayacak,
ben mi ne yapıyorum
zevk almaya bakıyorum
önerisi olan varsa onu uygulayabilirim