İznik Buluşması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,507
Ynt: İznik Buluşması

Başlarda çekingen tavırlarıyla izlediğimiz, kenarda köşede kendi halinde takılıp ortalığa pek fazla çıkmayan Raci hocamız "artık aileye kabul edilmiş olmanın verdiği rahatlıkla" baş köşelerde misafirlikte... :smiley:

[attachment=1]

Raci hocamız vesilesiyle sizlere kamp ortamında karşılıklı saygının ne boyutlarda olduğunu bir örnekle aktarmak istiyorum:

Raci hocamızın webastosunun susturucusu yok.. Araç motorunun kendisi kadar olmasa da ciddi anlamda gürültülü çalışıyor.. Bu adamcağız bu nedenle orada bulunduğu iki gece boyunca "komşularına rahatsızlık vermemek için" webastoyu çalıştırmadan incecik battaniye ile yatmış.. Ah be Raci hocam, zorunlu durumlarda bizlere vereceğin rahatsızlık senin sağlığından daha değerli değil ki.. Ya da çok mu zordu aracı bizden biraz uzağa çekip çalıştırmak?

Üstelik bu adamcağız bunu Kartepe'de de yapmış :eek: :eek: :eek: ve ben yeni öğreniyorum...

İnsanı, insan kılan önemli değerler ve hassasiyetler bunlar.. Ama bu kadarı da biraz fazla olmadı mı? (Bunun benzeri bir örneğimiz daha var ki o daha da vahim.. Onu da biraz sonra anlatacağım)

Biz yine kamp ortamından devam edelim...

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

İznik sahil şeridinin genel görüntüsü...

[attachment=5]

PIC_1509.jpg

PIC_1504.jpg

PIC_1524.jpg

PIC_1527.jpg

PIC_1522.jpg

Etiketler

Yine çok güzel bir gezi olmuş, düzenleyenlere, katılanlara ve bizlerle paylaşanlara teşekkürler.
Elbet bir gün katılacağız...

Kamp yerini ve konaklayacağımız İznik Belediyesi'ne ait tesisi tanımadığımız için gece kamp ateşi için hazırlık yapmamış, daha doğrusu ateş yakılabileceğini dahi düşünmemiştik... Sağolsun Mehmet hocamız her zaman olduğu gibi yine tedarikli gelmiş.. Getirdiği tuğlalar, sac kova ve 1 çuval ağaç parçası sayesinde ateşsiz ve ateş başı muhabbetsiz kalmadık..

[attachment=1]

İşte bu fotoğrafta ve izleyen diğerlerinde "konuyu biz açıp marka vurgulaması yapmamamıza rağmen" her fırsatta kendisinin dile getirdiği PSA - VW çekişmesi nedeniyle PSA grubunun ezikliğini yaşayan Haldun'u görüyorsunuz... :D :D :D

[attachment=2]

[attachment=3]

Arkadaş bir sonraki buluşmada Küçük Emrah'tan seslendireceği "acıların çocuğuyum" şarkısının ön hazırlıklarını yapmakla meşgul.. (Belki de o anda içinden mırıldanıyordu şarkıyı bilemiyorum?...)

[attachment=4]

Bizim küçücük çaydanlığımız yetmeyince Ferhatların semaveri yetişiyor imdada...

[attachment=5]

PIC_1529.jpg

PIC_1531.jpg

PIC_1532.jpg

PIC_1533.jpg

PIC_1534.jpg

Bunlar da uykucu böcek ailesi... Ama arkadaş hem uyuyor, hem de yiyip içiyor dikkatinizi çekerse :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

Ertesi gün yine çok güzel bir sabaha uyanıyoruz.. İnsanı böyle dinçleştiren, yaşama sevinciyle dolduran başka bir şey daha olamaz.

[attachment=3]

Yağmur'un sabah gözünü açar açmaz sorduğu ilk soru: "Uyanan başka çocuk var mı dışarıda?"

Ardından giyinip hemen atıyor kendini dışarı..

Kahvaltı hazırlıkları yaparken karavanımızın penceresinden dışarının manzarası:

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_1535.jpg

PIC_1536.jpg

PIC_1540.jpg

PIC_1552.jpg

PIC_1551.jpg

Sabah uyandığımızda hemen arka tarafımızda sevgili Gökhan arkadaşımızın (toffy) kamperini görüyoruz... Hoş geldiniz beş gittiniz derken gece navigasyon cihazının azizliğine uğrayarak İznik'e tepeden inme yapmak isteyen toffy'nin gecenin üçünde dağ başında karlara saplanarak mahsur kaldığını, İstanbul'dan arkadaşlarını arayarak yardım çağırdığını, İstanbul'dan gelenlerin köylerden traktör bularak aracı kurtardıklarını ve sabaha karşı kamp yerine geldiklerini öğreniyoruz.

"Neden İstanbul'dan yardım beklemek yerine bizi aramadınız?" soruma karşılık aldığım cevap: "Siz kamp ortamında iken rahatsız etmek istemedik..."

"Yahu biz çok daha yakındaydık, koşarak gelirdik hemen yardıma?.."

"...!"

Üstelik bu arkadaşın da ilk vukuatı değilmiş.. Kartepe'de de aynı durum yaşanmış.. Biz oaradayken Kuzuyayla kavşağına kadar çıkmışlar.. Gişelerden ücreti de ödeyerek içeri girmişler... İlk taktıkları zinciri kırmışlar.. İkinci taktıkları tırnaklı zincirler de artık kıvılcım çıkartmaya başlayınca "yine bize haber vermeden" geri dönmüşler... :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: Ve ben bunu yeni öğreniyorum...

[attachment=1]

mayıstos ve ağustosböcee ailesi kahvaltıda.. Artık kim ne derse desin onlarınki de bir "karavan".. En azından dışarıdan öyle görünüyor.. :smiley:

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_1548.jpg

PIC_1549.jpg

PIC_1556.jpg

PIC_1557.jpg

PIC_1559.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Bizlere bu güzel tesisi açan İznik Belediyesi'ne, İznik Beld. Bşk. Yard. Sn. Kenan Zengin'e, bu gelişmeye vesile olan Celal Yalçın hocamıza, gezimizi güzel araçlarıyla, değerli ikramlarıyla, sohbetleriyle, paylaşımlarıyla ve hepsinden önemlisi dostluklarıyla renklendilendiren tüm katılımcı dostlarımıza en içten teşekkürlerimizle...

En kısa zamanda yeni gezilerde buluşmak umuduyla...

PIC_1562.jpg

PIC_1563.jpg

PIC_1565.jpg

bu ibiş keyfi sandelyelerinden benimde almam şart oldu, kıskandım :smiley:
son anda ufak bir nedenden dolayı katılamadım bir dahaki geziye daha tedbirli davranacağım,
geziyi güzel yapan ortamdaki arkadaşlıklar, dostluklar, sıcak sohbetler, resimlerden bu anlaşılıyor,

Gökhan(toffy) yine maceralı bir kamp yapmış ;D .....ama en azından şeytanın bacağını kırmış, kampa katılmış bu sefer ;)

Gökhan bey in karavan grubunun macera sorumlusu imiş kimsenin haberi yok.Ayrıca İstanbul dan arkadaşları gelecek kadar bir dostluğu sahip olduğu içinde kendisini tebrik ederim.
Cem in koyduğu fotoğraflara söyleyecek çok söz var ama arkadaşımız çalışmış çekmiş,zaten benden daha kötü olanlar var bana söz söylemek düşmez :D

buralpdi' Alıntı:
bu ibiş keyfi sandelyelerinden benimde almam şart oldu, kıskandım :smiley:

Abi satın almaya hiç gerek yok.. Bülent'e "gel bak, bizim karavanın şurası nasılmış, gör" dediğin zaman hemen sandalyeden kalkıp bakmaya gidiyor. ;) Sonra sandalyeyi ne kadar işgal edeceğin artık tamamen senin vicdanına kalmış.. Eline pasta-börek bir şeyler sıkıştırırsan "kalk sandalyemden" de diyemiyor.

iznik buluşması güzeldi. hem iznike gelirken kar manzaralı dakikalar yaşadık. istanbulda bu sene pek kar göremedik sayılır. havanın güneşli olması karlı bir haftanın ardından , daha çok keyif verdi bize ve kemiklerimiz ısındı. cumartesi akşamı , ben orhangazide oturan lise arkadaşlarımı çağırmıştım. dışarıda otururken biraz üşüdük. hele onlar hiç alışık olmadığı için daha çok üşüdü . Lakin karavan dünyasını ve bu dünyada keyifle yaşayan insanları görme fırsatı yakaladılar. Gerçi arkadaşım bu iş pek bana göre değil dedi ama eşinde bir ışık yandı galiba :smiley:
pazar günü ise sabah rüzgarı , bize sabah kahvaltısını dışarda yapma şansı tanımadı. öğlenleyin rüzgar kesilince rahatladık. ben göl manzaralı gitar çalışması yaptım biraz. benim açımdan keyifli ama amatörü dinleyecekler için öyle olmayacağından pek ortalığa çıkmadan yaptım bu işi. fotoğraflarda biraz yakalanmışız . 2011 baharına merhaba demiş olduk. inşalllah keyifli ve mutlu bir yıl olur .

orsaalabanda' Alıntı:
Abi satın almaya hiç gerek yok.. Bülent'e "gel bak, bizim karavanın şurası nasılmış, gör" dediğin zaman hemen sandalyeden kalkıp bakmaya gidiyor. ;) Sonra sandalyeyi ne kadar işgal edeceğin artık tamamen senin vicdanına kalmış.. Eline pasta-börek bir şeyler sıkıştırırsan "kalk sandalyemden" de diyemiyor.

valla iyiymiş, akıl için teşekkürler ;D

Güneşli havada çok güzel bir buluşma ve kamp olmuş,
Kar fotoğrafları da çok güzel..

Alan için emegi geçenlere tekrar teşekkürler...

Bunları unutmuşum... :smiley:

Son olarak..

Kampta topladığımız ebegümeci ve yaban pırasası... Böylece bu gezi en az iki gecelik akşam yemeğimizi de finanse etmiş oluyor. ;D Sağlığa faydaları konusuna ise hiç girmiyorum, dileyen araştırsın. ;)

Lezzet mükemmel...

[attachment=1]

[attachment=2]

PIC_1575.jpg

PIC_1576.jpg

Cem bey, Ebegümeci ve Yaban pırasanının fotografları harika ağzımız sulandı valla.. ;) :D :D

Bunlar da kamera arkası görüntüler.
Cem topladığı pırasaları ayıklıyor, Füsun da inceliyor. :D
[attachment=1]
Bülent'in ileri tekniklerle, ibiş keyfi ekolunu geliştirme çabaları. ;D
[attachment=2]
Bu da taş sektirme çalışmaları. :smiley:
[attachment=3]
[attachment=4]

pirasa.jpg

ibiş_keyfi_calismasi.jpg

tas_sektirme1.jpg

tas_sektirme.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR