İzmit, Yuvacık, Aytepe Yürüyüşü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan memocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,723

memocan

Ana Kamp
öncelikle aytepeyle ilgili bir cok konu var farkındayım fakat ben bu gezide beklemediğim kadar eğlendim ve paylaşmak istedim. özellikle fotografları koydum nerdeyse her karesini koymaya çalıştım. çünkü istanbula bu kadar yakında bu kadar dogal guzelliği olan ve insanları açısından da (siyasi tercihlerini bi kenara bırakıyorum seven var sevmeyen var orası başka konu) inanılmaz yardımsever bi kitleye sahip bi yer olduğu aklıma gelmezdi. 20 Mayıs oglen 2 yada 1de ,tam hatırlamıyorum, Haydarpaşa'dan trenle harekete başladık. izmite yaklaşık 1.5 saat sürüyordu yanlış hatırlamıyorsam. izmitte indikten sonra hemen istasyonun yanından, yanından buyuk cadde geçıo o caddenin karşısından, minibusler kalkıyor. ordan yuvacık minibüslerine bindik yaklaşık 45 dakkalık bi yoldan sonra bizi yuvacık köyünde bıraktı. tam olarak burası
[attachment=1]

[attachment=3]
öncelikle merkezde daha doğrusu bize göre merkezde çünkü merkez köyün daha aşşağısında kalıyormuş sonradan öğrendik herneyse biraz dolandık etrafı inceledik 2şer lahmacun ve alışverişten sonra burdan öncelikle yuvacık barajına ordan da servetiye köyüne gitmek için yola koyulduk.

IMG_0987.jpg

IMG_0989.jpg

IMG_0991.jpg

IMG_0994.jpg

Etiketler
Ynt: İzmit, Yuvacık, Aytepe Yürüyüşü

işte tek yol göstericimiz...

[attachment=1]

baraja ulaşmak için köyün yukarısına doğru çıkıyorsunuz aslında tabelaları takib etmeniz yeterli. maalesef bizdeki oraya da gidelim buraya da gidelim şurayı da görelim isteğinden dolayı ilk başta ufak bi kaybolduk diyebilirim.

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_0989.jpg

IMG_0996.jpg

IMG_0997.jpg

IMG_0998.jpg

böyle bi kaç güzel toprak yol falan gördükçe takib ettik birden kendimizi mezarlıkta bulduk :smiley:
allahtan orda dunyalar tatlısı bi amca ve teyzeyle karşılaştık da bize gösterdiler nerden gitmemiz gerektiğini

[attachment=1]

[attachment=2]
işte o mezarlıgın tepesinden barajın ve gitmemiz gereken yolun görüntüsü... gerçi baraj gözükmüyor bu fotoğrafta ama barajda o yolun biraz ilersinde solda kalıyor :smiley:

IMG_1000.jpg

IMG_1001.jpg

ordan inip yola çıkıyoruz sonunda. böle dolambaçlı bi yol aslında o kadar uzun değil ama yürüyünce çok uzun geldi bana şahsen çantadan da olabilir biraz.

[attachment=1]

[attachment=2]

IMG_1015.jpg

IMG_1016.jpg

bu arada yuvacıkta aytepede yani o bölgede dağdan taştan her yerden su çıkıyor.

[attachment=1]

işte baraj ve o harika manzarası ,bence.

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_1018.jpg

IMG_1027.jpg

IMG_1025.jpg

IMG_1024.jpg

yol boyunca sık sık çeşme bulabiliyosunuz bu da yolu daha yürünebiliri hale getiriyor :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]
dediğim gibi her yerden su fışkırıyor :smiley:

IMG_1031.jpg

IMG_1039.jpg

IMG_1040.jpg

IMG_1055.jpg

ayrıca yol boyunca otostop ihtimaliniz oldukça yüksek hani binmeyeni dövüyolar diyebilirim :smiley: bizde o son fotograftaki çeşmeyi biraz geçtikten sonra yolun kenarı çokmüş yukarsında dozerlerin kepçelerin çalıştığı bir kısımda daha biz işaret yapmadan bi abi durdu sağolsun :smiley: atlayın çocuklar dedi direk e bizde kaçırmadık. yaklaşık 15-20 dkka arabasıyla bizi barajın sonuna getirdi böyle bi piknik alanı derenin yanında aynı zamanda ilerde balık tutuluyomuş. öyle bi alanda bıraktı bizi.
zaten ordan itibaren yol yukarı tırmanarak ilerliyor.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_1062.jpg

IMG_1063.jpg

IMG_1066.jpg

IMG_1067.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_1070.jpg

IMG_1071.jpg

IMG_1074.jpg

IMG_1075.jpg

bu müthiş dörtlemeyi koymazsam olmaz.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_1076.jpg

IMG_1077.jpg

IMG_1078.jpg

IMG_1079.jpg

umarım sıkılmamışsınızdır elimden geldiğince fotoğraf koymaya çalışıyorum. çünkü kendimden biliyorum gezilerde fotoğraflara baktıkça daha çok istiyo insan en azından ben öyleyim

[attachment=1]

[attachment=3]
yaklaşık 2 saat yürüdükten sonra o google mapden gördüğümüz ve aytepeye yaklaştığımızı gösteren camiye ulaşıorz.

[attachment=4]
yol boyunca bir çok süprizle karşılaşabilirsiniz özellikle yoldan geçirmeye ne tarafa gitsek takip eden inekler gibi. ilk defa inekten korktum o gün

ve sonunda google mapsden de gördüğümüz ve aytepeye yaklaştığımızı gösteren caminin tabelasına ulaşıyoruz

IMG_1081.jpg

IMG_1090.jpg

IMG_1091.jpg

işte geldiğimiz barajın ve suan gözükmeyen yolun, bulunduğumuz noktadan görüntüsü. yükseklik arttıkça sis artıyo ve manzara daha da güzelleşiyor bence

[attachment=5]

[attachment=3]
işte o cami :smiley:

[attachment=4]

IMG_1095.jpg

IMG_1098.jpg

IMG_1092.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]
manzara daha da güzelleşiyor demiştim

[attachment=4]
işte bide burdan barajın görüntüsü

[attachment=5]
o yoldan sonra biraz şekli şemali kayıyor insanın, benim için pek kolay olmadı yani :smiley:

IMG_1101.jpg

IMG_1102.jpg

IMG_1104.jpg

IMG_1106.jpg

IMG_1107.jpg

işte burası cuma gecesini geçirdiğimiz ufak tepe. çünkü artık hava kararmaya başlamıştı ve planlarımıza göre hava kararmadan da aytepeye varamıycaktık zaten aytepe tam olarak neresi onu bile bilmiyoduk sora sora gideriz diye düşündük ama karanlıkta yürümemeye karar verdik doğal olarak. aslında ilk gördüğümüzde birisinin arazisi olduğu belliydi traktör izleri falan vardı ama orda da burdan güzel mekan bulamadık tepede tam ağaçların altında, gayet güzel gözüküyordu yani.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]
işte çadırımızın yeri

[attachment=4]

IMG_1109.jpg

IMG_1110.jpg

IMG_1111.jpg

IMG_1112.jpg

[attachment=1]

bu arada bişey açıklamak istiyorum ben daha önceki aytepe gezilerini okuduğumda hep Veysel Day'nın ismini duymuştum fakat aytepeye giderken yürüyerek yaklaşık 1.5-2 saatlik mesafede olan ve en az Veysel Dayı kadar yardımsever ve misafirperver olan Ali Dayı'nın yerine de uğramanızı öneririm. hatta burdan okuyup giderseniz eğer bu yazıdan bahsedersenız sevınırım ona demiştim senın yerden de bahsedicem diye :smiley: haberi olsun. neyse nerde kalmıştık:
o gece ateş yakmakta çok büyük sorun yaşadık. yanımızda 3 çakmak vardı arkadaşım nasıl yaptıysa 3nünde taşını çıkarmayı başardı :smiley: hava artık kararmıştı hala ateş yakamamıştık oraya çok yakında bulunun küçük işetme gbi bi ev vardı akşam görmüştük hatta o arazinin sahibinin o amca olduğunu sanarak hiç bulaşmamıştık şimdi bizden gitmemizi ister falan haklı adam gelip arazisine çadır kurmuşuz sormadan. o yüzden çekinmiştik başta ama baktık yapcak bişey yok ya ac ısınmadan gecircez geceyi yada yardım istiycez abiden bizde dedik artık nolursa olsun gidip yardım isteriz.
sonradan konuşunca farkettikti dunyalar tatlısı bi amca kendisi arazide onun degilmiş zaten :smiley: rahat onun yardımlarıyla ateşi yaktık. bize kuru çalı çırpı çakmak falan ne var ne yok verdi kendisi sağolsun :smiley:
dediğim gbi ordaki yerli insanlar çok yardımsever. yani en azından bizim karşılaştıklarımız öyleydi ve buda inanılmaz kolaylık sağlıyo yolculuk sırasında.

işte Ali Dayı'nın mekanından bi kaç fotoğraf
[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_1114.jpg

IMG_1118.jpg

IMG_1119.jpg

önceden de dediğim gibi ordaki genel siyasi tercihin bizimkiyle uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen bizden bu pozu vermemizi istedi, resmen kıramadık ayrıca biz baya genel olarak istanbuldaki ve tüm türkiye çapında öğrencilerin hükümete niye bu kadar karşı olduklarıyla ilgili konuştuk tartıştık :smiley: cidden eğer yolunuz düşerse gidin sohbet edin tartışın eğlenceli vakit geçiriyorsunuz :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

IMG_1129.jpg

IMG_1130.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri