15.08.2016 pazartesi günü sabahtan Bandırma vapuru - İlkadım Müzesi - Samsun büyükşehir belediyesi rekreasyon alanını gezdim. Oradan Amazon heykeli nin olduğu yer ve aslan heykelinin olduğu yeri ve devamında teleferikle Amisos Tepesi ne çıktım.
Amisos Tepesi Amisos Tepesi nden sahile bakış...
Öğleden sonra Ordu ya varmak üzere Samsun'dan hareket ettim.
Güzergah : Terme -Ünye - Fatsa - Perşembe - Ordu.
Yolda Terme de Şehir lokantasında karnımı doyurmak üzere mola verdim. Şehir lokantası nın pilav üstü döneri meşhurmuş.
Perşembe de uzun saclinin yeri diye bir yer varmış çayı meşhur diye uğradım ancak sipariş usulü ve demlik olarak çalıştıkları için çayı başka bir yerde içtim. Perşembe de Yasin kilisesi varmış oraya uğradım.
Ordu'ya vardığımda saat 18:30 civariydi.Ogretmenevi yakınlardaki bir park yerinde Gümüş'ü bırakıp bisiklet ile şehir turu yaptım.Saat 23:00 e kadar öğretmenevinde vakit geçirdim.Sonrasinda istirahat zamanı.
Veeeee Kümbet yaylasındayim ... Sakinleri tarafından sis geldi yerine Duman geldi diye tabir edilen hava sıcaklığı olarak 13 dereceyi gördüğüm yer.Benim güzel memleketim...
Bir su bu kadar mı tatlı olur ? Yaptıranlar dan Allah razı olsun.
D.Karadeniz'e 2011 ve 2014 yıllarında gittim ve burada paylaştım. Defalarca da gitsem bıkmam. Paylaşımlarınız ile bir kez daha hatıralarım canlandı. teşekkürler.