İzmir Off-Road Grubu, Turgutlar Suuçan Şelalesi Off-Road Gezisi Duyurusu (14 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdalyaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,169
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdalyaman

2003 Jeep GC. WJ 2.7 Crd
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar 14 Mart pazar günü Menemen üzerinden Dumanlıdağ eteklerinden- Çukurköy yaylası - Turgutlar Su uçan şelalesine gidilecek, sonra turgutlardan orman yolarından Türkmenköye geçilecek.
Bu gezide biraz daha doğa, manzara, fotoğraf çekme, daha önce görmediğimiz yeni yerleri keşfetme olanağı bulacağımızı düşünüyorum. Rota üzerinde off road beklentilerimizi de karşılayacak parkurlar da bulacağız.
Araçlarla ulaşamayacağımız mesafede (300-400 mt kadar) trekking yapmak zorunda kalabiliriz ;)
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum :smiley:

Genel Rotamız
Throta-1.jpg

Şelale bölgesi
Throta-2.jpg

Şelaleden birkaç foto

selale-6.jpg

selale-5.jpg

selale-1.jpg

selale-3.jpg

Etiketler
Ynt: İzmir Off-Road Grubu, Turgutlar Suuçan Şelalesi Off-Road Gezisi Duyurusu (14 Mart 2010)

Tahmini Rota ile ilgili ek bilgiler

Toplam km: Konak'tan tekrar Konak' a : 154 km

Konak - Menemen arası .....................asfalt................ 37 km
Menemen- Turgutlar ........................asfalt ............... 28 Km
Turgutlar şelale gidiş geliş ............... orman içi .. 4+4 = 8 km
Turgutlar Türkmenköy .................... Orman ............... 14 km
Türkmenköt - Manisa .......................asfalt ................. 31 km
Manisa - Konak ................................asfalt ................ 36 km
---------------------------------------------------------------------------------------------
TOPLAM YOL: 154 km

Ynt: İzmir Off-Road Grubu, Turgutlar Suuçan Şelalesi Off-Road Gezisi Duyurusu (14 Mart 2010)

Bu sefer bende gelmeyi düşünüyorum. Bir arkadaşımdan rica ettim hastanede problem olursa yerime o bakacak. Bende bu keyifli geziye katılacam. :smiley: İnşallah. :smiley:

Seviniriz, bekliyoruz Mustafa bey. :smiley:

Bu mevsimde çamuru tam kıvamına gelmiştir oraların,2 sene önce motosikletlerle gitmiştik yaklaşık bu mevsimde, saat 22:00 gibi anca çıkabildik araziden :D
Yalnız şelaleyi görmek için biraz daha yürümeniz gerekebilir.Hatırladığım kadarıyla Türkmene geçiş için işaretlediğiniz yerde bir yol yok son zamanlarda yol açmadılarsa, biraz daha ilerden geçiş yapmanız gerekebilir.

bir işaret atayım da unutmayalım... ;D

sinan-izmir' Alıntı:
Bu mevsimde çamuru tam kıvamına gelmiştir oraların,2 sene önce motosikletlerle gitmiştik yaklaşık bu mevsimde, saat 22:00 gibi anca çıkabildik araziden :D
Yalnız şelaleyi görmek için biraz daha yürümeniz gerekebilir.Hatırladığım kadarıyla Türkmene geçiş için işaretlediğiniz yerde bir yol yok son zamanlarda yol açmadılarsa, biraz daha ilerden geçiş yapmanız gerekebilir.

Sinan teşekkürler bilgi için :smiley:
Turgutlar-Bozalan yolundan sola dönüp türkmen köyüne doğru rotayı (bir kısmı ormanın açtığı iz sanırım) GE den çıkarttım. Geçemezsek döner başka alternatifleri deneriz. Bu da biraz heyecan olur ;)
Turgutlardan şelaleye kadar gitmiyor yol. Sanıyorum biraz yürüyeceğiz ;D ama değer sanırım ;)

erdalyaman' Alıntı:
Sinan teşekkürler bilgi için :smiley:
Turgutlar-Bozalan yolundan sola dönüp türkmen köyüne doğru rotayı (bir kısmı ormanın açtığı iz sanırım) GE den çıkarttım. Geçemezsek döner başka alternatifleri deneriz. Bu da biraz heyecan olur ;)
Turgutlardan şelaleye kadar gitmiyor yol. Sanıyorum biraz yürüyeceğiz ;D ama değer sanırım ;)

Yok, rota doğru.Gittiğinizde göreceksiniz gerçi, son kısımda bir sorun var Türkmen yakınında, ama orayı es geçip birkaç km ilerlediğinzde başka bir yol daha var zaten.
GE de şelaleye doğru giden toprak yolun sonunda patika başlıyor.Biz motorlarla patikadan devam edip şelalenin dibine kadar gidebiliyoruz.Ama 4x4 le gidilirse o kısımda kalınır sanırım,etraf kayalarla ve ağaçlarla çevrili çünkü.
Tüh, herşeyi söylüyorum bende heyecanı kalmayacak işin ;D
İyi eğlenceler size. :smiley:

Erdal abi kısmetse biz de katılmak istiyoruz ailecek ;D ama 3 kişiden fazla nasıl bincez cipe bilmiyorum birimiz dışarda kalcak ;D

yalnız benim bir depo gaz ile o kadar yolu gidip gelmem mümkün mü bilmiyorum, parkura girişte ve dönüşte gaz alınacak yerler var mı acaba? buluşma Nif dağındaki gibi benzinlikte olursa güzel olurdu :smiley:

bir de yol hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz, çoğu asfalt sanrım ama arazi olan kısmı nasıldır ?

herkez iyi eylenceler dilemekden başka bişey gelmiyor elimden aylemizin en kucuk offroad cısını karşılama icin evde eşimin yanında olmak zorndayım inşallah daha sonrakı gezilerde beraber oluruz fotoları eksikiz yukleyın ben onlarla yetinecem artık ;D

ozcour' Alıntı:
Erdal abi kısmetse biz de katılmak istiyoruz ailecek ;D ama 3 kişiden fazla nasıl bincez cipe bilmiyorum birimiz dışarda kalcak ;D

yalnız benim bir depo gaz ile o kadar yolu gidip gelmem mümkün mü bilmiyorum, parkura girişte ve dönüşte gaz alınacak yerler var mı acaba? buluşma Nif dağındaki gibi benzinlikte olursa güzel olurdu :smiley:

bir de yol hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz, çoğu asfalt sanrım ama arazi olan kısmı nasıldır ?

Özgür Menemeni geçince sağa köy yoluna gireceğiz sen menemende gaz alabilirsin. Bu durumda Türkmenköy civarında gaz bulamasan da en kötü ihtimal manisaya kadar 80-90 km var herhalde sorun olmaz :smiley:
Yolların durumunu tam olarak ben de bilmiyorum, GE den çıkarttığım rotadan gidicez artık bahtımıza ne çıkarsa :D

erco' Alıntı:
herkez iyi eylenceler dilemekden başka bişey gelmiyor elimden aylemizin en kucuk offroad cısını karşılama icin evde eşimin yanında olmak zorndayım inşallah daha sonrakı gezilerde beraber oluruz fotoları eksikiz yukleyın ben onlarla yetinecem artık ;D

Ercan bu güzel haber ;D Anneye ve bebeğe sağlıklar diliyorum seni de şimdiden kutluyorum

özgür bu hafta istanbulda olacagim uluslararası bir off-road planlamasi icin, erken donersem geziye ben de katılmayı planlıyorum senn arabadan arda kalanları biz alabiliriz... :smiley:

erdal bey ben daha once iki kez gittim oraya ama ikisinde de selalenin ust kısmına ulasabildim, turkmen koyunden sonra genis bir alan geliyor kısa bir orman cici yoldan sonra, oradan itibaren yaklasik 45dk yurume mesafesi su kenarindan...

İyi akşamlar, ben katılıyorum. Selamlar.

pandipieri' Alıntı:
erdal bey ben daha once iki kez gittim oraya ama ikisinde de selalenin ust kısmına ulasabildim, turkmen koyunden sonra genis bir alan geliyor kısa bir orman cici yoldan sonra, oradan itibaren yaklasik 45dk yurume mesafesi su kenarindan...

Serkan, Biz turgutlardan, yani şelalenin üst tarafından gideceğiz. Turgutlardan sonra toplam 4 km kadar mesafe görünüyor. Biz sanıyorum 3 yada - 3,5 km kadar araçla gidebileceğiz. Doğru mu tahmin ediyorum ?

Sonra Türkmenköye gideceğiz ama oradan şelaleye dönmeyeceğiz. Sanırım 45 dak. dediğin yol aşağıdan ulaşılan yol olmalı

Bir liste yapalım ki ahali canlansın :D

1 - Erdal & Hayat ................ Disco-1
2- Mustafa Dilek ................ Grand Vitara
3 - Özgür ......................... LR Series IIa
4 - Serkan ....................... Toyota LC
5 - Mustafa Demir ............. Vitara JLX
6 -
7 -
8 -

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri