İzmir Off-Road Grubu Tanışma Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 391
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,580
Ynt: İzmir Off-Road Grubu Tanışma Köşesi

berkguray' Alıntı:
Herkese Merhaba,

Ad Soyad : Berk Güray
Meslek : Kimya Mühendisi
Hobi-İlgi Alanı : Fotoğraf, Off-road, 70’lik
Araç : Navara 4x4 LE
Kan Grubu : A Rh+
E-Mail : berk.guray@bersa.com.tr

Bir terslik olmaz ise cuma günü aracı teslim alıyorum. Aracımı kaldırıma park etmek için almadım, ancak off-road deneyimim hiç yok. Umarım sizlerin desteği ile çamura bulanacağım.

sayin berk guray ilk once araciniz hayirli olsun insallah kazasiz belasiz kullanirsiniz.Ancak baska bir amator offroadcu olarak birkac kucuk tedbir onerisi vermek istiyorum ;
1-Aracinizin kenarlarina masbiyel koruyucusu , onune ve arkasina rollbar en azindan yoksa yada gozunuze saglam gelmiyorsa karter koruyucusu mutlaka araziye cikmadan taktirin.Gezilerde gozlemledigim kadari ile araclarda olusan hasarlarin cogu ani cukura dusme yada tastan atlarken altini vurma ile aracin camurdan dolayi masbiyellerini kanera yaslamasi ile meydana geliyor.
2-Aracinizin ozellile heriki yanini (aracinizin renginde olursa problem yasamazsiniz) reklamcilarin kullandigi kaplama ile giydirtin , boylece benim gibi hop diye dallarin arasina dalarsaniz ertesi gun pasta cilaciya para vermekten kurtulmus olursunuz ki ciziklerin yuzde 40 i hala arac uzerindedir.
3-Aracinizin icine cizme koyun ki karda camurda kullanabilesiniz. :smiley:

Eminim bu tedbirleri sizde zaten dusunmusunuzdur ben bir daha hatirlatmak istedim benimki sadece dis gorunusu korumak amacli ; harbi offroadcular gerekli ekipman ve mekanik kisim guvenlikleri ile ilgili sizi aydinlatir sanirsam.Tekrardan hayirli olsun.

Etiketler

Hepinize teşekkür ederim.
Tüm önerilere açığım. Nede olsa akıl akıldan üstündür. ;D
Ayrıca bu tarz işlerde en önemli şeyin deneyim olduğunu düşünüyorum.
Sora sora, deneye deneye öğreneceğiz.

ben ehliyetimi geri alır almaz yanınızdayım.şuan fotolara bakıp çıldırıyorum sadece... ;D

Erdal Abi önderliğinde yeni bir gezi programı :smiley: :smiley:
10 ocak pazar günü

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45821.new#new

:smiley: Erdal abi önderliğinde yeni bir gezi :smiley:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47000.new

Ad Soyad : Mustafa Dilek
Meslek : Doktor
Sahip olduğu Araç : 2007 grand vitara 1.9
İlgi alanları : Akvaryum
Kan Grubu : A Rh (+)

Aracım daha yeni. Karter muhafaza ile işe başlamayı düşünyorum. Sonra lastik değişikliği. Tavana delici far. Belki bir port bagaj. Sonra tavsiyeleriniz ile ilerlemeyi düşünüyorum.
Karter muhafaza yaptırabileceğim bildiğiniz bir usta var mı?
Karter muhafaza olduğunda masbiyel koruyucusu gerekli mi?

mdilek' Alıntı:
Ad Soyad : Mustafa Dilek
Meslek : Doktor
Sahip olduğu Araç : 2007 grand vitara 1.9
İlgi alanları : Akvaryum
Kan Grubu : A Rh (+)

Aracım daha yeni. Karter muhafaza ile işe başlamayı düşünyorum. Sonra lastik değişikliği. Tavana delici far. Belki bir port bagaj. Sonra tavsiyeleriniz ile ilerlemeyi düşünüyorum.
Karter muhafaza yaptırabileceğim bildiğiniz bir usta var mı?
Karter muhafaza olduğunda masbiyel koruyucusu gerekli mi?

Mustafa bey aramıza hoşgeldiniz :D
Karter muhafaza için GV. lara uygun offroad aksesuarı araştırıp bulabilirsiniz sanırım. Bu tip muhafazalar aliminyum-çelik alaşımından olduğundan hafif ve sağlam olur, söküp takılabilmesi pratiktir. Ancak bulamazsanız yerinde ölçü - şablon çıkararak 4 mm sac ile de yapılması mümkündür. Öncelikle hazırı var mı araştırın bence

Lastik ve diğer modifikasyonlar için bu forumu tararsanız birçok bilgilere ulaşabilirsiniz benim önerim bir takım AT lastiktir.

Marşbiyel koruyucusu size bir tepe aşarken, teker bir taş veya tümsek üstünden geçerken aracın yan tarafı zemine/taşa oturması durumunda kapıların altının hasar görmesini önleyecektir. Ancak piyasada süs için yapılan ince aliminyum borulardan bahsetmiyoruz. En azından çelik boru veya etli krom boru olmalı ve olabildiğince kapı alt hizasına yakın ve yükseğe monte edilmeli ki tepe açısını, yerden yüksekliği azaltmasın
sevgiler

sagol ademi, super bir gezi oldu...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47373.220;topicseen

1. sayfadan itibaren fotolari inceleyebilirsin, ben de az sonra atacagim yeni fotolari... oldukca iyi idi 60 dan fazla arac vardi...

Serkan hoşgeldiniz :D
Resimleri gördüm süper bir gezi olmuş :D
Çok kalabalık olmanıza rağmen organizasyon iyi olduğundan sanırım sorun yaşamamışsınız. Büyük başarı :smiley:

Erdal bey muthis bir organizasyondu ANTOFF hem cok caba sarfertmis hem cok para harcamis hem de cok yorulmus... her sey dusunulmustu, kamp yerine tonlarca odun bile getirilmisti traktorlerle, ben de su an kendi cektigim fotolari yukluyorum... darısı izmirde boyle bir organizasyona :smiley:

Rotaların zorluk derecesi sanırım grup kalabalığı nedeniyle nispeten kolay seçilmiş olmalı

pandipieri' Alıntı:
Erdal bey muthis bir organizasyondu ANTOFF hem cok caba sarfertmis hem cok para harcamis hem de cok yorulmus... her sey dusunulmustu, kamp yerine tonlarca odun bile getirilmisti traktorlerle, ben de su an kendi cektigim fotolari yukluyorum... darısı izmirde boyle bir organizasyona :smiley:
gezi çok güzel olmuş benim Doktora çalışma alanıma yakın yerler ... organizasyon cidden müthiş ama aklıma hep 60 araç 2000 metrenin üstünde ekzos debenelenme ve doğa aklımı kurcalıyor..

evet kolaydi ama hersey vardı, kar, kum, camur, dere gecisi, 2000m ye ciktik karda debelendik :smiley:, sonra indik camura battık, ardından kuma gomulduk... deniz kenarinda 16[sup]o[sup] de kamp yaptık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri