İzmir Grubu Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemen.tr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 613
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,981
Ynt: İzmir Grubu Muhabbet Köşesi

bu yazı da hoşuma gitti
--------------------------------

Eski zamanların dondurucu bir kışından bütün hayvanlar çok etkilenmiş, büyük kayıplar vermişler.

Ama en çok kayıp veren kirpilermiş. Çünkü onların pek çok hayvan gibi kalın kürkleri yok, kendilerini sıcak tutması zor olan dikenleri var.

Bu durumdan en az zararla kurtulmak için kirpiler meclisi toplanmış,çözüm aramaya başlamış. Tartışa tartışa, nihayet gece olunca tüm kirpilerin
bir araya toplanmasına, birbirlerine yakın durarak geceyi geçirmelerine karar verilmiş.

Böylece kirpiler birbirlerinin vücut sıcaklığından yararlanabilecek, aralarındaki hava tedavülünü önleyerek donmaktan kurtulacaklarmış.

İlk geceki deneyimlerinde bunun işe yaradığını görmüşler. Ama başka bir problem çıkmış ortaya.
Üşüyen kirpiler birbirlerine fazla yaklaştıklarından yaralanmalar gerçekleşmiş.

Daha sonraki gece yaralanma korkusundan birbirlerinden uzak durmuşlar, ama bu seferde donmalar meydana gelmiş.

Ne var ki, her gece kâh uzaklaşa kâh yakınlaşa, deneye yanıla birbirlerinin vücut sıcaklığından yararlanacak kadar yakın,
ancak birbirlerini incitmeyecek kadar uzak durmayı öğrenmişler.

;)

Etiketler

Yaa hep şair dolu ekip..........Sahada aktivite abi .....sözler değil araçlar konuşsun....biz nasılolsa anlaşırız.......

Arkadaşlar 20-21 Şubat 2010 Kavakdere kamplı gezi foto ve yorumları paylaşacağımız bir link açtım ;)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49508.new#new

asyavarhan' Alıntı:
Yaa hep şair dolu ekip..........Sahada aktivite abi .....sözler değil araçlar konuşsun....biz nasılolsa anlaşırız.......

insan makinası aracılığıyla olana olacağa nasıl bir sevgi, hayranlık, saygı duyar: dillendirme çabaları bunlar.

Nejat' Alıntı:
insan makinası aracılığıyla olana olacağa nasıl bir sevgi, hayranlık, saygı duyar: dillendirme çabaları bunlar.

Nejat bey,,,İnanılmazsınız...Ancak arazide görmek ve tanışmak istiyorum...Sizinle........

asyavarhan' Alıntı:
Nejat bey,,,İnanılmazsınız...Ancak arazide görmek ve tanışmak istiyorum...Sizinle........

top şu anda Ercan'da.

makinamı bir elden geçirsin, eksiği varsa tamamlansın senden önce oralardayım
nefessiz kalmak nasıl birşey bilirmisin :(

lastik konusunda da bilgi lazım (aman ok144 olmasın ama çok ses yapıyor)

kusura bakmayın sayfayı işgal ediyorum ama bu öyküde hoşuma gitti, paylaşmak istedim.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaktiyle bir derviş,
nefisle mücadele makamının sonuna gelir.
Meşrebin usulünce bundan sonra her türlü süsten, gösterişten arınacak, varlıktan vazgeçecektir.

Fakat iş yamalı bir hırka giymekten ibaret değildir.
Her türlü görünür süslerden de arınması gereklidir.. .

Saç, sakal, bıyık, kaş, ne varsa hepsinden. Derviş, usule uygun hareket eder, soluğu berberde alır.

- Vur usturayı berber efendi, der. Fakat iş gereklidir

Berber dervişin saçlarını kazımaya baslar. Derviş aynada kendini takip etmektedir. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır.
Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken, yağız mı yağız, bıçkın mı bıçkın bir kabadayı girer içeri.

Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.

Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyi bozmaz derviş.
Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden. Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz.

Kabadayı koltuğa oturur, berber tıraşa başlar.
Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder:
'Kabak aşağı, kabak yukarı.'

Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir.

Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır. Derken, iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır.

Ölmüştür. Görenler çığlığı basar.

Berber ise şaşkın, bir manzaraya, bir dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:

- Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?

Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:

- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki kabağın bir sahibi var. O gücenmiş olmalı!

Hikâye böyle...
Ama hayat da böyle...

Ensemize, kafamıza vurup vurup dalga geçen sahte kabadayıların, kabağın da bir sahibi olduğunu

Bu sahibin de en affetmeyeceği şeyin kibir ve kul hakkı yemek olduğunu unutmaya başlayanlar,
koltuklarına, makamlarına, rantlarına yapışanlar anlayacaklardır...

+++

Dervis.jpg

Nejat Bey,
Hikaye gerçekten çok güzel (Elbette Anlayana), aktardığınız için teşekkürler. Selamlar.

Benim memleketten (Antalya, namı diğer Teke Yöresi, namı diğer Likya) kareler, dileyen arkadaşlar aşağıdaki linkleri açsın. Selamlar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49596.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=49150.0

bu yaz Pınarbaşı köyünde biraz zaman geçirmiştim

eşimin akrabalarını tanımak ve çevreyi seyretmek büyük br keyifti

Nejat' Alıntı:
bu yaz Pınarbaşı köyünde biraz zaman geçirmiştim

eşimin akrabalarını tanımak ve çevreyi seyretmek büyük br keyifti

Nejat Bey,
Akseki ilçesine bağlı Pınarbaşı köyü mü?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR