İzmir Grubu Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemen.tr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 613
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,921
Ynt: İzmir Grubu Muhabbet Köşesi

Açınca nasıl olsa göreceksin SERKAN
siz geyşalarınızla uğraşın kardeşim.
BİZ NATAŞALARDAN MEMNUNUZ ;)

Etiketler

geri geldim :smiley: burhan amca benim viraj demirleri degisecekti japonyada bir arkadsim var ona soyledim gidip almis, kıyamet kopmus orada 150,000 de viraj demiri niye degisiyor diye... bu kadar yaptiklari isin arkasinda adamlar... arkadas ben anlamam demis, benim numarami vermis, farbrikadan aradilar beni hata sende mi yoksa biz de mi diye sormak icin... dusun bak dis kapının mandali bir adamim ben onlari icin di mi? turkiyeden bir kullanici ama capon :smiley: boyle dusunmuyor iste...

Serkancım sizlere göre bir otuz fazladan eskitmiş biri olarak.
En büyük utancım hala Bir dozer ve benzeri fabrikamızın olmaması.
bu ülkenin en büyük ihtiyacı olan zor şartlar aracı yapamıyor olması.(4X4)
ve götü boklu HERONLARın falancalar tarafından yapılyor olmasıdır.

Gerisi: vardır ya hani meşhuuur kahve kültürümüz .
onun malzemesidir.
Atatürkten sonra diktikleri bütün heykellerden utanmalıdırlar.

Aslında bu yukarıda yazdıklarınızın tamamı türkiyede yapılıyor, ancak kendi adımıza bir markamız olmaması problem.

Bu markalaşma sorunu sadece otomotiv veya sanayi ile ilgili değil, tüm konularda var. Genel anlamda markalaşma eksik olduğu için tüm sektörler başkasının markasıyla üretim yapıyor. Tabi zaman değiştiği için de esas marjı marka sahibi olanlar kazanıyor, üretici firmalara az marj kalıyor, sektörler gelişmiyor, vs.

Bu ülke markalar çıkartamadıkça çook hayıflanılır daha. ::smiley:

Mademki sordun söyleyeyim. Özgürcüm.
Kendi oğluma 10 yıldan beri söylerim.
mekanik olan her hangi bir yerde üretim elemanı olarak.
Biz mühendis olduk ellemi çalışacağız diyeceksin. Evet mühendisler üretim elemeanı olacak.
Makina Mühendisleri tezgahta.
Ziraat Mühendisleri tarlada.
Veterinerler ahırda. çalışacakki
bu ülkede kalite kalkınma olacak.
-------------------------------------------------
Haklısın Emrah Belki markalı politikacılarda lazım. Ne dersin.

hayırlısı olsun Burhan amca :smiley: ben tezgahta çalışmaktan gocunmam da , tezgahta benden daha tecrübeli olan mesleği bu iş olan nerede çalışacak o zaman? sonuçta ben bi yer işletsem, bana iş yapanı alırdım

sanırım Emrah abinin de dediği fason üretime çıkıyor.. yabancıların mallarını üretenler de biziz, çin kadar olmasak da :smiley: ..

talaşlı imalat stajı yaptığım yerde, fabrika kendi ismiyle üretim yapmıyor ama, Almanya'daki doğalgaz pompalayan tesislerin montajını yapan fabrikalara onlardan gelen kaba parçayı işleyip gönderiyordu, bunun gibi çok fabrikayla anlaşmıştı staj yaptığım yer.

Özgürcüm Bu bir Yılan hikayesidir.
60 senedir dinlerim.
Aşıkların karşılıklı atışmasına benzer.
Bende bu ülkede yaşadığıma dağbaşında olmadığıma göre.
Elbette gelişmelerden haberdarım.
Gönül isterdiki. Mühendislik okuyan bir gencin var olanın dedikodusunu değil.
Eksiklikeri dile getirmeliydi.
İşte bana göre en büyük eksiklik bu

NİVACI' Alıntı:
Özgürcüm Bu bir Yılan hikayesidir.
60 senedir dinlerim.
Aşıkların karşılıklı atışmasına benzer.
Bende bu ülkede yaşadığıma dağbaşında olmadığıma göre.
Elbette gelişmelerden haberdarım.
Gönül isterdiki. Mühendislik okuyan bir gencin var olanın dedikodusunu değil.
Eksiklikeri dile getirmeliydi.
İşte bana göre en büyük eksiklik bu

Gerçek olan, dikkatimi çeken yeni yeni farkında olmaya başladığım bir durumu paylaştım ben, hiçbir şeyin dedikosunu yapmadım.

ozcour' Alıntı:
Gerçek olan, dikkatimi çeken yeni yeni farkında olmaya başladığım bir durumu paylaştım ben, hiçbir şeyin dedikosunu yapmadım.

hiç canını sıkma farkında olmaman için herşey özenle ve çok dikkatlice planlanmış bir sürecin akışıyla yapıldı

bu süreci öncellersek kapitülasyonların kaldırılış sebebine ulaşırsın

ardından 50'li yıllarda tekrar karşılaşırsın

bunun dillendirildiği her dönemse ayrı ayrı binlerce acı ile sonlandırıldığı düşünülmüştür

bugünse acının şekli değişti sadece

84'de fabrikada tesviyeci olarak çalışırken staja gelen mühendis adaylarına kumpası kullanmayı öğretmek durumunda
kalışım ayrı bir hazin anıdır.

çıkış yolu ise alan (yaşamın her öğesi) ayrımı yapmadan daha fazla soru sormanız ve sorgulamanızdır

mesela benim hayırlı evlat tanımım benim doğrularımı sorgulayıp geliştiren ve beni bir sonraki adıma ulaştırırken
benden bir adım öne geçebilen ama özünü reddetmeyen insandır

ozcour' Alıntı:
sağol Nejat abi,

ben de elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalışıyorum

durduğun yeri karşındaki nesneyi inceleyerek anlamaya çalışmak geçerli bir yol

şimdi yukarıdaki kelimeleri canının çektiği gibi değiştir (somut-soyut-somut = soyut-somut-soyut)

yaşam; onu fabl gibi düşün, anladıkların ve gördüklerinden keyif alacaksın

bunlar benim içinde ve isteyen herkes içinde geçerli !

Dedimya
Bu aşıkların atışmasına benzer.(bilirmisin)
ben yaşamışlığımla ;)
sende büyüme sevdanla
Hep bir bilme hevesiyle cevap verme gereği duyarız.
elbette sana dedikodu yapıyorsun demedim.
ben sevdiğim için muhatap kabul ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR