Iveco Daily Tasarım Konusunda Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onbasi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,348

onbasi

Yeni Üye
Herkese merhabalar, forumda sıkı bir takipten sonra artık sorularımı yöneltmek istedim izniniz ile,
önceleri bir çekme karavan alıp birde temiz bir renault 12toros alıp türkiyeyi gezmek gibi bir hayalim vardı fakat zamanla bu karar bir panel-van alıp onu karavana çevirmeye dönüştü

Araç olarak iveco daily hayal ediyorum :smiley:
Fakat kafamda oluşan bazı soruların cevaplarını aramaktayım

-Sanırım bu araçları vandan karavana çevirmek sorun oluyormuş,
bu nedenle ilk aracımı almam gekiyor yoksa ilk projeyimi çizdirmem gerekiyor.

-Çizilen proje kendi isteğimize göremi tasarlanıyor yoksa kafalarına göremi tasarlıyorlar.

-Karavan için iveco daily'i önerirmisiniz, araç'ın parçaları bakımı pahalımıdır?
-İç dizaynnını kendim yapmayı hayal ediyorum, karavan firmaları çok yüksek meblağlardan bahsediyorlar, bende kendim bu işin içinden çıkabileceğime inanıyorum.

-220W sorununa nasıl çözüm bulunabilir, geziye çıktığım zaman kampinglerde kalmayı planlamıyorum bu yüzden 220W nasıl halledilir?

-İnverterlar faydalı oluyormu? Ortalama bir akünün ömrü ne kadar oluyor DC 220v kullanılınca?

-Duş sorununa kendi çizdiğim plan etkili olurmu

-Son sorumda çizdiğim proje hakkında düşünceleriniz,
kaçırdığım noktalar varmı?

Çizimler orantısız olmuş olabilir, duş bölümünü büyük tuttum, mutfağı biraz daha küçük tuttum,
diğer boş kalan bölüme 2.kişi için yer yatağı düşünüyorum :smiley:

Teşekkürler, başarılar.

16lh061.jpg

11b0n85.jpg

Etiketler
Ynt: Iveco Daily Tasarım Konusunda Yardım?

Öncelikle foruma hoş geldiniz. Sorularınıza gelince :

-Sanırım bu araçları vandan karavana çevirmek sorun oluyormuş,
bu nedenle ilk aracımı almam gekiyor yoksa ilk projeyimi çizdirmem gerekiyor.

Projeniz onaylandıktan sonra tamamlamak için 1 aylık süreniz var. 1 ayı geçen her ay için ayrıca ceza ödüyorsunuz. Proje için elbette ortada plakası ve ruhsatıyla birlikte somut bir araç olması gerekiyor. Bu durumda önce aracı almalısınız.

-Çizilen proje kendi isteğimize göremi tasarlanıyor yoksa kafalarına göremi tasarlıyorlar.

Proje makina mühendisleri odasına kayıtlı ve proje çizme yetkisi olan bir makina mühendisi tarafından çiziliyor. Sizin istekleriniz önemli ama teknik şartnameye uygun olmayan düzenlemeler yapamıyorsunuz. Aracın sürüş dinamiklerini ve sürüş güvenliğini etkileyecek uygulamalar onaylanmıyor. (Aracın üst bölümlerine ağırlık yapacak su deposu, karayolları trafik kanununa uygun olmayan çıkıntı ve yükseklikler, yüklü istihab haddini aşacak ağırlıklar, CE belgeli ve MARTOY yönetmeliiğine uygun olmayan yolcu koltukları, uygunsuz elektrik, su ve gaz tesisatı vb.) Bunların dışında dilediğiniz dizaynı uygulayabilirsiniz. Muayenede ise projeye uygun yapılıp yapılmadığı santimi santimine ölçülüp kontrol ediliyor. Belirtmekte fayda var, uygun olmayan saçma sapan projeler nedeniyle adı çıkmış bazı makina mühendislerinin projelerine onay verilmediğini duydum. Bu konuyu gözardı etmeyin derim. 1+1 ya da 2+1 yolcu kapasitesi dışında yolcu koltuğu koyacaksanız ABS şartı da aranıyor.

-Karavan için iveco daily'i önerirmisiniz, araç'ın parçaları bakımı pahalımıdır?

Ivecoların kemikli tabir edilen ağır araçlar olduğunu, bu yüzden biraz fazla yaktıklarını biliyorum. Parça ve servis konularında ise uygun oldukları söyleniyor.

-İç dizaynnını kendim yapmayı hayal ediyorum, karavan firmaları çok yüksek meblağlardan bahsediyorlar, bende kendim bu işin içincen çıkabileceğime inanıyorum.

Elinizden geliyorsa neden olmasın? Ancak yaptığınız işlerin profesyonel bir firma tarafından faturalandırılması gerekiyor.

-220W sorununa nasıl çözüm bulunabilir, geziye çıktığım zaman kampinglerde kalmayı planlamıyorum bu yüzden 220W nasıl halledilir?

Bu soru ''kelin ilacı olsa...'' benzetmesi için çok uygun. Enerji hepimizin sorunu. Zaman zaman forumda bu konuyla ilgili tartışmalar oluyor. Yazışmaları takip etmenizi öneririm. Kamp dışı konaklamalarda (araç sürekli hareket halinde olmayıp duruyorsa) iki günden fazla yetecek enerji pek mümkğn değil gibi...

-İnverterlar faydalı oluyormu? Ortalama bir akünün ömrü ne kadar oluyor DC 220v kullanılınca?

İnverterler elbette faydalı ama bu konu akü ve aracınızın alternatörünün şarj kapasitesi ve kullanacağınız enerji miktarıyla ilgili.

-Duş sorununa kendi çizdiğim plan etkili olurmu

İki temiz su deposunu birleştirip hidrafor kullanmayacaksanız iki ayrı dalgıç pompaya ve duşu, banyo lavabosu musluğunu da sayarsak üç ayrı elektrikli musluğa ihtiyacınız olacaktır.

-Son sorumda çizdiğim proje hakkında düşünceleriniz,
kaçırdığım noktalar varmı?

Proje uygulanabilir gibi görünüyor. Bu daha çok kişisel tercihleriniz ve kullanım amacınızla ilgili. Çizimlerde olduğu şeklide camlı minibüs modellerinin yerine panelvan tiplerini tercih ederseniz ısı izolasyon sorununu daha az yaşarsınız.

Kolay gelsin...

Hocam çok teşekkürler,
verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu diyebilirim, kafamdaki bütün soru işaretleri silinmiş oldu,
fakat yenileride oluştu:smiley:
şu fatura işi kafama takıldıl, bir karavan firmasına 4-5 kat fazla para vermek açıkcası işime gelmiyor, ama bir hal çaresini bulacağım artık.
Aracı panalvan olarak düşünüyorum, internette camlı daily'nin görüntüsü var diye onu kullandım.
Son bir sorum alacak yolculuk esnasında çevirme olduğu zaman projede olmayan hariçten bir taşınabilir eşya olduğunda sorun çıkıyormu,
örneğin piknik tüpü, damacana içme suyu yada tavanda şişme bot vb.

Tekrardan teşekkürü bir borç bilirim çok yardımcı oldunuz,
sürekli takipteyim:smiley:
başarılar, yolunuz açık olsun

onbasi' Alıntı:
Son bir sorum alacak yolculuk esnasında çevirme oldu zaman projede olmayan hariçten bir taşınabilir eşya olduğunda sorun çıkıyormu,
örneğin piknik tüpü, damacana içme suyu yada tavanda şişme bot vb.

Bunlar sorun olmaz.
Karavan firmasına 4-5 katı fazla para vermek tanımlaması aslında çok doğru bir tanımlama değil. Piyasadaki kalitesini ispatlamış firmaların satılık lüks araçlarına dikkatli bakarsanız aksesuar açısından oldukça zengin olduklarını görürsünüz. Bunların bir çoğu orjinal ithal karavan malzemeleri. Üst üste toplanınca da haliyle para tutuyor. Karavan üreticisi firmaya ''ben orjinal karavan camı değil de normal minibüs camı taktırmak istiyorum'' dediğinizde size hayır demez. Ama elbette bunun ticari bir faaliyet olduğu, firmanın işçilik ve sabit giderlerini karşılayıp üstüne bir de para kazanması gerektiği düşünülürse kendi üretiminiz kadar ucuza gelmez. Bir de kullanılacak uygun fiyatlı malzemelerin firmanın üretimi sayılacak karavanın kalitesine etkisi söz konusu. Kalitesini ispatlamış firmaların ucuz malzeme kullanarak kalitelerinden fazlaca ödün vereceğini sanmıyorum. Faydalı olabildiysem ne mutlu...

Hocam tabikide karavan firmalarının yaptıkları ürünler ortada geçrekten dayanıklı, uzun ömürlü ve güzel ürünler yapıyorlar.
Aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkürler,başarılar.

Sayın onbaşı aramıza hoş geldiniz Cem arkadaşımız gerekli cevapların hepsini vermiş yinede kafanıza takılanları buradan yazarsanız size ihtiyacınız olan bilgiler verilecektir,niyetine girmişsiniz şimdiden hayırlı olsun.

Hoşbulduk,
içten iliginiz için teşekkürler,
başarılar.

nasıl yani karavan yapan profesyonel sayın sanayicilerimi tercih edelim bu cıkıyor ortaya medaratör bu sitede reklam a yer olmaz diye bildiğimden kalıyorum.kazıklanan karavancılık yapmasın sizlerin bu yanlış bilgilerinizden yerimizde kaldık kendin yapmassan o karavanın tadımı olur bunada imkan yoksa bu site neden var cevap verin

benim anladığım kadarı ile ruhsat işlemleri için bir karavan firmasının faturası gerekiyor, bu yüzden bir karavan firmasına yaptırma gibi bir durum doğuyor.
Ayrıca kendimden örnek vereyim, benim yapacağım karavan ile bir karavan firmasının yapacağı ürün farklı olacak, sebebide tecrübesizlik ve ekipman yetersizliğinden kaynaklanan açıklar.
Zaten cevap yazan kişilerde elimizden geliyorsa yapabileceğimizi söylediler.

Merhaba arkadaşlar aşağıda yaazılan cevaplardan gidin dışarıda karavan yapım firmalarına yaptırın sonucunu çıkarıyorsanız zaten siz bu yapım işine pek kafanız yatmadı korkuyorsunuz demektir :D eğer gerçekten ben bu işi beceririm diyorsanız benim zamanında yaptığım gibi gecenizi gündüzünüzü bu forumda pc başında geçirirdiniz ki önümde hiç örnek yokken,oysaki şu an forumda kendi karavanını yapan ve yapmakta olan çokca arkadaş var ve bu arkadaşlar araç seçiminden kullanılacak malzemeye imalatından işin evrak kısmına herşeyi buradan yazdı ve paylaştı,siz eğer yapmak istiyorsanız elinizden azda olsa iş geliyorsa ve birazda yardım alarak rahatlıkla yapabilirsiniz istedikten sonra olmayacak birşey yok,fatura konusunda ise herhangi bir karoser firmaına kdv'sini ödeyerek kestireceğiniz belgeyi evrakların arasına koyarak bu işide halledersiniz,özelden yazarak yada telefonla arayarak görüşürsek bu konuda nereden ve nasıl bu işi çözdüğümüzüde konuşabiliriz siz yeterki bu işte kararlı olun.
Buradaki bu forumdaki arkadaşların hiçbiri yüksek gelir sahibi insanlar değil kendi yağıyla kavrulan arkadaşlar ve hiçbiri karavan yapım firmalarına gidip karavan sahibi olmadı ve kendi imkanlarıyla karavan sahibi oldu ha belki firmaların yaptığı kadar estetik olmadı ama bir şekilde doğada tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları karavanları oldu,benim tavsiyem (benim karavanım....) başlıkları altında yazan arkadaşların karavanlarını yapım aşamalarını çokca okumanız inanın sizin soracaklarınızın hepsinin cevapları orada var daha önce çokca beyin jimnastiği yapıldı,sizden ricam yazılarınızı yazarken okuyan arkadaşların alınacağını kırılacağını düşünerek yazın (Bu aralar zaten bayağı alınganım) buradaki hiçbir arkadaşın bu forumdan bir maddi çıkarı yok sadece ve sadece dostluk,paylaşım ve doğa'dır amaçları.

engürü' Alıntı:
nasıl yani karavan yapan profesyonel sayın sanayicilerimi tercih edelim bu cıkıyor ortaya medaratör bu sitede reklam a yer olmaz diye bildiğimden kalıyorum.kazıklanan karavancılık yapmasın sizlerin bu yanlış bilgilerinizden yerimizde kaldık kendin yapmassan o karavanın tadımı olur bunada imkan yoksa bu site neden var cevap verin

Sayın engürü,
Yazdıklarımdan ''karavan yaptırmak için karavan üreticisi firmaları tercih etmeliyiz'' ve ''reklam yaptığım ya da reklama izin verdiğim'' sonucunu nasıl çıkardınız, anlayabilmek güç.
''kazıklanan karavancılık yapmasın sizlerin bu yanlış bilgilerinizden yerimizde kaldık'' cümlenizden bir anlam çıkarmak daha da güç.
Karavanımızı kendimiz yapmazsak sizce tadı olmaz mı? İlginç bir saptama...
Cevap vermemi istediğiniz konu ise:
Bu site öncelikle doğa sporları ve gezi kültürü paylaşım forumudur. Sitenin var olma amacı paylaşımdır. Bizler de bu sitenin karavan bölümünde yazışıyoruz. Bölümümüzün ismi ''Karavan Dünyası'' dır. Bu bölümde karavan, karavancılık, karavanlı geziler ve teknik konularda paylaşımlarda bulunuyoruz. Kendi karavanını yapan yada yapma çabası ve planı içerisinde bulunan çokça arkadaşımız var. Ama burası yalnızca ''Kendi karavanını kendi yapanların sitesi'' değil. Sanırım siz bu konuyu yanlış anlamışsınız. Karavan Dünyası, üretici firmasıyla, kullanıcısıyla, karavanını kendi yapanlarla bir bütündür. Karavanını kendi yapmak ya da hazır satın almak kişisel bir tercihtir. Karavanını kendi yapanlara ''yapmayın beceremezsiniz'' demediğimiz gibi destek de oluruz. Satın alanlara da ''almayın kazıklanırsınız'' diyemeyiz. Kendi yapanların ne kadar başarılı olduğu kadar satın alanların ne kadar kazıklandığı tartışmaya açıktır. Kendim yapacağım diyerek kazma sopasına çanak anten bağlayarak uydu yayını almaya çalışmak da 2.000 TL. harcayarak otomatik yönlü uydu anteni taktırmak da kişisel tercihler ve ekonomik koşullarla ilgilidir. Her ikisine de saygı duyarız. Olmadık güvensiz ve kullanışsız uygulamalara girişen amatörleri eleştirdiğimiz kadar sağlıksız uygulamalarıyla ve hakettiğinden fazla fiyatlara satış yapan üreticileri de eleştirmekten geri kalmayız. Kendi karavanını olması gerektiği gibi yapan amatörü de, hakkıyla üretim yapan firmayı da alkışlarız. Ancak elmalarla armutları karıştırmayalım. Beceriksiz ve bilinçsiz amatörler olduğu gibi, vurdum duymaz, üç kağıtçı, fırsatçı firmalar da yok değil. Akıllı insanın hiç bir koşulda kazıklanabileceğini düşünmüyorum. Malzeme ve işgücü ortada... Fiyatları araştırmak da sizlere kalmış...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR