Ynt: Iveco Daily Panelvandan Karavan Dönüşümü
Hayırlı olsun, iyi bir seçim yapmışsınız.
öncelikle şunu belirteyim karavanda 2 şer kişilik ranza olmaz, nedeni ise iç tarafta yatan gece ihtiyaç için
kalkmaya çalıştığında baya eziyet olur, şayet arka tarafta enine normal 2 kişilik yatak koyarsanız, bu sefer'de wc
ön tarafa doğru geleceğinden klasik 12 metreküp planlardan fazla bir farkı kalmaz dolayısıyla yaşam alanını bir
hayli küçültürsünüz. düşündüğünüz plan en doğrusu, benim ranzalar 180x63 ama 180x73 gayet yeterli görünüyor, dahada genişletmek koridordan yiyor. koridoruda fazla yememek lazım, bende alt ranzanın altı 50cmlik kısmı arka kapaktan erişilebilir ıvır zıvır deposu diğer kısımda alt yatağı kaldırarak kullandığımız baza. dünya kadar yorgan battaniye
vs alıyor.su deposunu başka yere düşünün derim, zaten teker davlumbazının bir kısmıda burada, bende mutfağa bitişik
koltuğun altında 100 LT su deposu ve vebasto var. ağırlık dağılımındada faydalı sanırım.
Ön oturma gurubuna gelince benim koltuklar 100cm eninde, buranın 120cm olmasında fayda var, bu planda kapı girişi
boş olduğu için daralma olmuyor baya ferah oluyor, bunu kullanırken anlarsınız fakat bsit bir mekanizma ile koltuk
enleri sadece yatılacağı zaman 120 cm ye çıkabilir, şoför koltuğu bombeli yapısından dolayı alt kısımda 30cm atıl
alan bırakıyor, bu açılan koltuklar şöför koltuğunun altına yaslandığında yatak boyu tam 2 metre olmakta. şuan şehir
dışındayım gerekirse detaylarıda fotolandırıp gönderebilirim.
Kendi aracım diye demiyorum ama şu ana kadar benimki kadar ferah bir camper görmedim, aracımı görenlerde bunu
söylüyor. 5 kişi rahatlıkla yemek yiyebiliyoruz ve yatabiliyoruz ( biri koridorda şişme yatak üzerinde ).
İşe başlarken şunu önerebilirim, aracı bir yıkamacıya götürüp sabunla içini yıkatın ( ileride koku oluşmasını önler
), ve bildiğimiz sentetik gri antipası tabanca ile tüm iç yan ve tabana atın (en kötü şartlarda bile 5 yıl korur).
gerisi size kalmış.