İveco Daily 2005 , 15 M3 Dönüşümü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yabanturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,274
Vay bi iveco daha,
Hayırlı olsun ve kolay gelsin, küçük bir tavsiye 12 volt kabloları az daha kalın kullanın ve mono değil mümkünse poli panel tercih edin.
Keşke işe başlamadan araca bir antipas geçseydiniz.
 

Etiketler

mehmet bey ,erdal bey teşekkür ederim .
sayın aka 12 volt kabloları 2x1,5 kullanıyorum . ve her ünite için tek hat çekiyorum . öreneğin hidrafor için tek hat elektirikli wc için tek hat . vs . o yüzden fazla bir yüklenme olamayacağı için yeterli olacaktır 2x1,5 .
bugun gelen 40 lt termesifonun içine koydukları 1 metrelik kablo ile bırakın termosifon bağlamayı aracın kolanlarını bile bağlamam . o yüzden kullanılan ürünün amper gücüne göre kablo kıullanıyorum . ilginiz için teşekkür ederim . selamlar .
 

güneş panallerinin bağlantısı için aliminyum köşe profil ialiminyum,saç levha ve inox somun ve civatalar kullandım .
akabinde tavan iç kaplamasına başladım .

IMG 1269


IMG 1270


IMG 9266


IMG 9282


IMG 9459
 













yabanturk' Alıntı:
evet sayın çakıcı bir tarafı kendinden folyolu .

bu arada arkadaşlar iveco daily nin tekli şöför koltuğunu arıyorum . yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim .

sayın yabanturk..: Taş yünü m2si ne kadardır acaba?
bir de paylaştığınız fotoğraflarda pahlı bir sunta benzeri bişi var ama çok katmanlı o malzeme ismi ve fiyatını verebilir misiniz?
 

sayın çakıcı taşyünün rulo halinde satılıyor . bir ruloda yaklaşım 12 veya 15m2 alanı kaplayabiliyorsunuz .
rulo fiyatı illere ve kalınlık hacmine göre 50 , ila 80 tl arası değişkenlik gösterebiliyor .

diğer sorduğunuz ahşap malzeme kavak kontradır . mdf ve suntadan % 40 daha hafif bir malzemedir . nemden ve sudan etkilenmez .

mdf ve sunta hem nemden sudan etkilenir şişer hemde ağırlık faktöründen kendinizi değil karavanınız mdf ve sunta yükü taşır = maliyet yakıt .

vida tutmaz yapışkan tutmaz .
 

iç mobilyaya başladım . banyo duvarlarının kalıpları çıkartılıp kesildi . iç kaplamaları yapıldı .110x80 cm

bu arada dip not düşmek isterim . 2005 iveco daily nin diğer psa grubu araçlara istinaden işçiliği daha ağır zor ve meşakkatlidir . bol fire verdirir . iç uzuvları girinti ve çıkıntıları çoktur . her santimine farklı kalıp ve müdahele etmek zorundasınız. 15m3 lük bir araca 140 litrelik bir buzdolabı koymak istediğinizde alt taban ölçünüz 180 cm ise tavan yükseklik eni 138 cm kadar düşmekte buda dikey koyduğunuz buzdolabını alt kısımda buzdolabının arkasında yaklaşık 23 santim gibi bir boşluk yaratıp buzdolabının ön paneli aracın tam orta holüne denk gelmektedir. kaçınılmaz son 90 litrelik küçük buzdolabı .

araç çift teker olduğu için çamurluklar aracın zemin iç kısmına adeta tecavüz ediyor alan katlinden dolayı . çok seri bir araç değil kamyon modunda tasarlanıp üretildiği için aşırı bir konfor ve serilik beklememek lazım .
uzun olmasından dolayı istediğiniz ölçülerdeki birçok şeyi rahatlıkla sığdırabiliyorsunuz . 13 m3 lük bir araçtan 122 cm daha uzun . buda demektirki iki kişilik yatak . örneğin şöför koltuklarını geri döndürebildiğinizde yatakk odası 180x 140 cm banyo 110 x 80 cm oturma alanı 70 cm masa 70 cm . 40 cm boydan gardolap . mutfak tezgahı 220 cm bunun altına bir buzdolabı bir mini fırın yanına boylamasına 180 x 35 dolap koyabiliyorsunuz .

kullanıcı açısından rahat ancak işçilik uygulama açısından oldukça zahmetli ve ustalık isteyen iç yapıya sahip .sektördeki karavan dönüşüm uygulamacı firmalar 15 m3 lük araç dönüşümlerini ya almıyorlar zaman işçilikten kaybettikleri için ,yada dönüşüm fiyatının üzerine extradan 6 bin ila 8 bin tl fazladan fiyat istiyorlar .

normal bir aracın dönüşümü tek başınıza 2 ayda bitiyorsa daily 3 ay düşünebilirsiniz.

IMG 1651


IMG 1656


IMG 1657


IMG 1661


IMG 1675
 



Sayın Aka,nın dediği gibi vay bir iveco daha bu sitede yapılan araçlar icinde sanırım sizinle birlikde 5. iveco
Anladığım kadarı ile bu konuda baya baya tecrübelisiniz cok cok mükemmel gidiyorsunuz elinize sağlık kolay gelsin bir iveco,cu olarak daha dikkatli,ce takip,deyiz
Selamlar Tunay & Tugay
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,520
Mesajlar
1,519,200
Kayıtlı Üye Sayımız
172,179
Kaydolan Son Üyemiz
AxFrost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst