Istrancalar'da Off-Road ve Trekking Etapları GPS Koordinatları / Harita

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osiris12 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,927
Ynt: Istrancalar'da Off-Road ve Trekking Etapları GPS Koordinatları / Harita

Merhabalar,
Paylaşımlar için teşekkürler.
Heyecanla gps datalarını bekliyorum.

Etiketler

Merhaba Rahim Bey,

Sizinde bahsettiğiniz gibi ilk etkili kar yağışından sonra ulaşımın organize olması biraz zaman alıyor. Sanıyorum 2003 kışındaydı oralara gezmeye gelmiştik, ilk kar yağdığında İğneada istikametine giderken sağa 6 km giren bir yol sonunda bir avcı otelinde 3 gün mahsur kalmıştık. 50 cm karda hiçbir yana kımıldama imkanımız olmadı ;)

Ben şansımı ilerleyen günlerde sizlerin müsait olduğu bir hafta sonunda kullanmak isterim :D.

Selam ve saygılarımla.

cemtascioglu' Alıntı:
pazar gunu kalmalıya gerek yok kar mar farketmez keske çok fazla kar olsada mucadele etsek ahmet abi sende gel pazar gunu

Cem
Sen ciddi ciddi niyetlisin galiba

aozturk' Alıntı:
Merhaba Rahim Bey,

Sizinde bahsettiğiniz gibi ilk etkili kar yağışından sonra ulaşımın organize olması biraz zaman alıyor. Sanıyorum 2003 kışındaydı oralara gezmeye gelmiştik, ilk kar yağdığında İğneada istikametine giderken sağa 6 km giren bir yol sonunda bir avcı otelinde 3 gün mahsur kalmıştık. 50 cm karda hiçbir yana kımıldama imkanımız olmadı ;)

Ben şansımı ilerleyen günlerde sizlerin müsait olduğu bir hafta sonunda kullanmak isterim :D.

Selam ve saygılarımla.

ahmet abi agzından bal damlıyor keske bızde masur kalsak nerde o gunler 2003 te o karda ben çatalca yalı koye gıttım ama ne kar vardı anlatamam cok superdı yazlıkta kalmıstım bende zaten oyle kar oldumu hemen kaçıyorum ben catalca tarafına 6 saatte gıtmıstım 110 km yolu sen hesap et

Merhaba Cem bey, "ben her durumda gelirim..." diyorsanız pazar günü buluşabiliriz.
Hem böylece benim modifiyesiz aracımın yetersiz kaldığı yerlerde devam etme şansımız olabilir :smiley:

Ahmet bey, yıllar önce Mahya Zirve Yolu'ndaki avcı klübesinde mahsur kalan kişilerin tuttukları günlükte kurtulmadan önceki son günde yazdıklarını gülümseyerek hatırlarım.
"...Her şey çok güzel ama rakı ve mezelerimiz bitti..." :smiley:

Her durumda ben Pazar günü oradayım.
Telefonum: 0-530-642 13 18 Rahim Yalçıntaş

Görüşmek üzere :smiley:

Rahim Bey,

Aslında bizde hayatımızdan memnunduk yılbaşı gecesiydi, biz 6 aile çoluk çocuk ve birde Tekirdağdan gelen çalgıcı grubu ;D ;D tabiki onlarda 3 gece bizlerle ;D sabah uyandık araçlar kardan görünmüyor , 2.gün elektrikler kesildi ve bizden 5 kişi yürüyerek sabah yardım için önce köye oradan Vizeye yürümüştük....
Selamlar

Tekrar merhaba arkadaşlar,

Hafta sonu Istancalara ilk etkili kar yağışı geldi. Cuma ve cumartesi geceleri ve pazar günü yaptığım kar denemelerinden son derece memnunum.
Öncelikle yer yer yarım metre (50cm.) kadar derin karda Yokohama W-Drive 225/65R17 lastiklerin performansı harikaydı. Hiç bir yerde problem çıkarmadılar.
Yne Grand Vitara'nin 4H-Lock ve 4L-Lock modu kesinlikle işe yarıyor. Hem 4L-Lock hem de L vites modu çok dik ve kar buz karışımı olan yolda gece hiç hızlanmadan ve hiç kaymadan rahatlıkla sürüş sağladı.

Cuma akşamı Demirköy-İğneada yolu üzerinde kamyonun kayıp kapattığı yola çıkışları engellemek için gelen bölge trafik polislerinin şaşkın bakışları altında bu dik yokuştan çok rahat bir şekilde indim.
Polis daha önce beni zincirim yok diye yukarıya bırakmadı. Ve kar lastiği-4x4 kombinasyonunun zincire ihtiyaç duymayacağına bir türlü ikna olmadı.
Ve ben de bir başka off-road parkurundan (ki daha önce harita üzerinde işaretlediğim parkur) nasıl olup da çıktığımı kendisine yanımdaki arkadaşlar olmasa alnatamayacaktım.

Aslında konu buraya gelmişken aynı durum acaba Uludağ-Kartalkaya-Kartepe yollarında da başıma gelirse diye merak etmeden de duramadım.
Böyle bir durumda zincir takmak trafik kanunu gereği zorunlu mudur? Yoksa ben kış lastiği ve 4x4 kombinasyonuyla gidebilir miyim?
Bilen veya başına gelen arkadaşların yorumunu bekliyorum.

İşte bazı fotoğraflar.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC_4373_800.jpg

DSC_4404_800.jpg

DSC_4411_800.jpg

DSC_4418_800.jpg

DSC_4423_800.jpg

Kar manzaları çok özlediğim bir seyir sundu bize.
Bölgede bazı modifiye 4x4'ler de gördüm ama hepsiyle konuşma şansı bulamadım.
Bölgede seyirlik bazı noktalar Pazar günü gezintiye gelmiş ve piknik yapanlarla dolmuştu.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC_4431_800.jpg

DSC_4448_800.jpg

DSC_4458_800.jpg

DSC_4474_800.jpg

DSC_4481_800.jpg

(Devam....)
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC_4486_800.jpg

DSC_4490_800.jpg

DSC_4510_800.jpg

DSC_4514_800.jpg

DSC_4518_800.jpg

Yollardaki yer yer temizlenmiş karlar gece -6'ya düşen sıcaklık nedeniyle çok kaygandı.
Pek çok binek otomobil yoldan çıkmış veya zor durumlarda kalmıştı.

Normalde kablolardan ve tellerden fotoğrafa girdikleri için nefret ederim.
Ama bu tel ayrı bir görsel keyif sunuyor.
Dağın Kuzey tarafı rüzgar almadığı için yağış tipi şeklinde değil de lapa lapa olduğundan böyle manzaralar oluşuyor.
[attachment=1]
[attachment=2]

Dupnisa mağarısının bir güzergahı olan Balaban (eski adı Velika) köyüne doğru giderken donmuş dere kadrajları ortaya çıktı.
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC_4523_800.jpg

DSC_4524_800.jpg

DSC_4539_800.jpg

DSC_4540_800.jpg

DSC_4542_800.jpg

Velika köyünden sonra rotamızı Demirköy ilçesine çevirdik.

[attachment=1]
[attachment=2]

Sonra tekrar Demirköy - Yenice dönüşünü karla kaplı asfalttan yaptık.
[attachment=3]
[attachment=4]

DSC_4564_800.jpg

DSC_4578_800.jpg

DSC_4587_800.jpg

DSC_4594_800.jpg

DSC_4619_800.jpg

Ve tekrar başladğımız yere geri döndük...

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC_4621_800.jpg

DSC_4626_800.jpg

DSC_4629_800.jpg

DSC_4632_800.jpg

DSC_4636_800.jpg

Rahim bey resimler harika paylaşım için tşkler :smiley: eh karda başladığına göre ziyaret vakti gelmiştir ;D en kısa sürede görüşmek üzere kolay gelsin...................

Vay anasını diyorum...İş yerinde tıkılmış, bunalmış, mutsuz beni başka alemlere taşıdınız.. ;)

Elleriniz dert görmesin..

bana haber verseydin gelırdım gidicez denıyordu sonra senden ses çıkmadı o neyse zincir soruna cevabım uludaga çıkarken jeeplerden istenmıyor kartal kayada ise soran yok bilgine

Merhaba Cem bey, doğrusu Cumartesi İstanbul'da başıma gelen problemlerden sonra Pazar günü yorgun olduğum için çok detaylı bir gezi yapmayı planlamıyordum.
Ama kar o kadar güzeldi ki, çıktıktan sonra da geri dönemedim.

Ama size bundan sonraki haftalar için söz veriyorum. Üstelik bölgedeki avcı klübesini de ayarlayıp, sıcak soba başında bir gece de geçirmeye söz.
Tabii et, sucuk, turşu ve benzeri mezeler de benden :smiley:

Kar zinciri cevabınız için teşekkürler.
Demek ki kar zinciri kullanmam gerekmeyecek :smiley:
Görüşmek dileğiyle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR