Istrancalar'da Off-Road ve Trekking Etapları GPS Koordinatları / Harita

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osiris12 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,930

Etiketler
Ynt: Istrancalar'da Off-Road ve Trekking Etapları GPS Koordinatları / Harita

Sevgili Rahim Yalçıntaş,

Hepsi birbirinden güzel fotoğrafları inceledim. Çok güzel ne denebilir ki, harika kış renklenmesi, memleketimizin neresi böyle güzel değil, bir cennet görebilen gözlere...

Bitki, mantar gibi öğelerin latincelerini kullandığınıza göre siz hobi işini bir hayli aşmış gibi gözüküyorsunuz. Ben de peyzaj mimarıyım. Aynı dili konuşabilmek daha bir güzel doğrusu.. Ancak bildiğinizi sandığım halde bilmeyenler için burada bir bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim. Sözü geçen yerlerde uzun yıllara dağılmış pek çok flora ve fauna çalışmasının İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde yapıldığını bilmekteyim. Örneğin Botanik Anabilim Dalı'nda Gökhan ELİÇİN, Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı'nda Doğan KANTARCI, özellikle bu bölgede yoğun çalışmalar yapmıştır. Şimdi emekli olmalarına rağmen kaynaklarına ulaşabilirsiniz. Yine Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı'nda Yahya AYAŞLIGİL ve Aysel ULUS her türlü bilgi birikimini sizlerle paylaşacaklardır. Paylaşacaklardır diyebiliyorum, çünkü Sayın Hayrettin KARACA' da bu fakültede çalıştığım yıllarda botanik anabilim dalına sıkça gelir, bilgi edinmek için zaman ayırırdı. Dün hobi olarak başladığı çalışmaların günümüzde nerelere ulaştığını görmek ve bilmek sizlere umarım güç ve cesaret verir.

Çalışmalarınızı buradan takip etmeye çalışacağım, sizlere kolay gelsin.

Selim GÖNENSİN

Rahim bey tekrar selamlar, biz de koordinatlar için beklemedeyiz ;)
Ayrıca gezi yapılmadı sanırım, Arkadaşlar sizlerin rehberliğinde ve ustaların liderliğinde 12-13 Aralık için kamplı bir gezi düşünürler mi acaba?

Merhaba arkadaşlar,

bütün koordinatlar hazır ve çok yakında paylaşılacak.
Bu arada bütün yapraklar döküldü ve manzara kışa dönmeye başladı. Henüz kar yok ama çok yakında olacaktır.

Sevgili Selim Gönensin, yazdıklarınız çok değerli bilgiler içeriyor. Teşekkürler. Sizinle temasta olacağım. İlginiz ve bilgiler gerçekten cesaret veriyor.

Arkada.şlar, bu coğrafya konusunda ben de tereddütlüyüm. Belki de nadir bitki ve hayvan türleri için dikkatli olmak gerekiyor.
Tabii ki gezelim, tabii ki fotoğraflıyalım ama koruma konusunda da düşünmemiz gerekiyor.

Trakya AB projesi bir örnek.
Yararları görünebiliyor, ama zararları konusunda da duyarlı olmak gerekli.
Bölgenin bozulmasına en ufak bir katkım olursa ben kendimi çok kötü hissederim...

Biraz kafam karışık. Lütfen duyarlı ve korumacı olalım.

Son fotoğraflar ve koordinatlar geliyor. ...
Şimdilik hoşçakalın.

Rahmi bey endişelerinize katılmakla birlikte gezenbilir ailesi olarak bahsettiğiniz yerler konusunda en az sizin kadar dikkatli ve özenli olacağıma kendim ve arkadaşlarım adına eminim belki kendi adıma gidememe enazında GPRS YOK ama olsa ben yada arkadaşlarım gitse gezenbilirolarak konuşuyorum her biri en yüksek özeni ve itinayı gösterirler endişelenmeyin.

Harika yerler, fotoğraflar çok güzel insanı büyülüyor ve davet ediyor.

harıka fotograflar,ellerınıze saglık.

Merhaba arkadaşlar her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da çok güzel ve uzun soluklu off-road gezileri yaptık bölgede.
Ama genelde plansız ve koordinat saptamaya dönük geziler olduğundan şimdilik sizleri etkinliklere katamadık.

Hafta sonu 11-12-13 aralık civarı beklenen etkili kar yağışı sonrası Istrancalar beyaza bürünecek diye tahmin ediyorum.
Cumartesi değil ama pazar günü kar üzerinde off-road yapma şansımız olacak sanırım.

Sizinle harita üzerinde çok keyifli ve nefis orman manzaraları olan bir rotayı paylaşıyorum.
Kurudere - Fatmakaya - Mahya Zirve arasındaki bu etap her tür off-road (çamur, zor geçişler, tamamen off-road gibi...) keyfini verebilecek bir rota.

[attachment=1]

kurudere_fatmakaya_2_1000.jpg

Hafta sonu beklenen kar öncesi geçen yıldan birkaç kar fotoğrafı.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC_9798.jpg

DSC_9815.jpg

DSC_9835.jpg

DSC_9863.jpg

DSC_9877.jpg

Selamlar, pazar günü için varım ama yolun uzun olması sebebiyle cumartesiden gidip bir pansiyon ya da otelde akşam kalabileceğimiz bir organizasyon olabilir mi?

Rahim Bey,

Merhaba .Değerli bilgileriniz için tekrar teşekkürler . Böyle bir aktıvite yapmadan önce mutlaka sizden daha detaylı bilgi almak veyahut sizlerin bir organizasyonuna katılmak isterim. Koordinatlar olmasa bile rota tahminen kaç km. dir, zorluk derecesi , belli yol ayırımları varmıdır, kamp atmak için yer tavsiyeniz gibi detaylar gerekecektir gibi sebeplerle en uygun olanı hele kışın yapılacaksa mutlaka bölgeyi sizin gibi bilenler ile dolaşmak en uygunudur.

Tekrar çok teşekkürler,

Merhaba Cem bey, merhaba Ahmet bey...

Bu rota yaklaşık 20 km.'lik bir rota. Ama pazar günü bölgede çok fazla kar olma olasılığına karşılık şimdilik bekleme modundayız.
Ayrıca benim Cumartesi bütün gün İstanbul'da işim olacağından Cumartesi akşam için size katılamam.
Bölgede kalınabilecek en uygun yer Demirköy, Sivriler veya İğneada olabilir. Pansiyonlar var ama yılın ilk ve etkili kar olasılığı nedeniyle problem de yaşayabilirsiniz.
Çünkü etkili kar yağdığında Demirköy-İğneada yolları genellikle kar nedeniyle ulaşıma kapanır.

Pazar günü ben kar durumuna göre küçük bir gezi yapmayı planlıyorum. Eğer gelirseniz buluşabiliriz.
Hafta sonuna doğru durumu tekrar gözden geçiririz.

Şimdilik esenlik ve saygı dileklerimle hoşçakalın.

Örnek bir kar fotoğrafı daha:

019_filtered.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri