Ynt: Istrancalar'da Off-Road ve Trekking Etapları GPS Koordinatları / Harita
Sevgili Rahim Yalçıntaş,
Hepsi birbirinden güzel fotoğrafları inceledim. Çok güzel ne denebilir ki, harika kış renklenmesi, memleketimizin neresi böyle güzel değil, bir cennet görebilen gözlere...
Bitki, mantar gibi öğelerin latincelerini kullandığınıza göre siz hobi işini bir hayli aşmış gibi gözüküyorsunuz. Ben de peyzaj mimarıyım. Aynı dili konuşabilmek daha bir güzel doğrusu.. Ancak bildiğinizi sandığım halde bilmeyenler için burada bir bilgiyi sizlerle paylaşmak isterim. Sözü geçen yerlerde uzun yıllara dağılmış pek çok flora ve fauna çalışmasının İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde yapıldığını bilmekteyim. Örneğin Botanik Anabilim Dalı'nda Gökhan ELİÇİN, Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı'nda Doğan KANTARCI, özellikle bu bölgede yoğun çalışmalar yapmıştır. Şimdi emekli olmalarına rağmen kaynaklarına ulaşabilirsiniz. Yine Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği Anabilim Dalı'nda Yahya AYAŞLIGİL ve Aysel ULUS her türlü bilgi birikimini sizlerle paylaşacaklardır. Paylaşacaklardır diyebiliyorum, çünkü Sayın Hayrettin KARACA' da bu fakültede çalıştığım yıllarda botanik anabilim dalına sıkça gelir, bilgi edinmek için zaman ayırırdı. Dün hobi olarak başladığı çalışmaların günümüzde nerelere ulaştığını görmek ve bilmek sizlere umarım güç ve cesaret verir.
Çalışmalarınızı buradan takip etmeye çalışacağım, sizlere kolay gelsin.
Selim GÖNENSİN