İstanbul'a En Yakın Kamp Yeri?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bergolya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,703

bergolya

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, hafta sonu için kamp yapmak istiyoruz. Şile Kilyos civarlarında önerebileceğiniz nereleri var? Yada başka yer öneriniz var mı? Göl kenarı ya da dağ olabilir. Teşekkürler şimdiden :smiley:

Etiketler
Ynt: İstanbul'a En Yakın Kamp Yeri?

İstanbul'da şileye vardığınızda soldan ağva sahil , sağdan ise ağva dağ yolu var dağ yoluna girdiğinizde orada 3-4 köyü geçtikten sonra nehirler başlıyo akarsu diyelim oralarda istediğiniz bi yerde yapabilirsiniz .. . yada ağva sahil yolundan ağvaya varmadan olan koylarda yapabilirsiniz .. . :smiley:

banliyo treni ile gebzeye ordanda minibus yardımı ile tavsanlı koyune gidebilir ve ballıkaya milli parkında kamp yapabilirsiniz. ballı kaya kamp icin cok iyi biyer aynı zamanda akarsuyun kenarında trekking yolları var kaya tırmanısı yapmaya uygun biryer olmasıda cabası :smiley:
yada yalova- cınarcık taki erikli yayalasındada kamp atabilirsiniz .

http://tr.wikiloc.com/wikiloc/home.do bakmak isteyebilirsiniz.

blasto' Alıntı:
banliyo treni ile gebzeye ordanda minibus yardımı ile tavsanlı koyune gidebilir ve ballıkaya milli parkında kamp yapabilirsiniz. ballı kaya kamp icin cok iyi biyer aynı zamanda akarsuyun kenarında trekking yolları var kaya tırmanısı yapmaya uygun biryer olmasıda cabası :smiley:
yada yalova- cınarcık taki erikli yayalasındada kamp atabilirsiniz .

http://tr.wikiloc.com/wikiloc/home.do bakmak isteyebilirsiniz.

Bilgi için teşekkürler yalnız orada kamping hizmeti veren bir yer, işletme vs var mı acaba?

Ballıkaya milli park girisinin biraz ilerisinde wc ve cafe var. Ama genelde girise yakın yerlerde kamp atmaya uygun yer yok yada ben gormedim biz genelde 30dk yuruyup tepeye cıkıyoruz ve orada kamp yapıyoruz... ama dedigim gibi giriste wc var :smiley:
erikli yaylasında henuz kamp yapmadım ama yakınında tesis ve diye biliyorum.

blasto' Alıntı:
Ballıkaya milli park girisinin biraz ilerisinde wc ve cafe var. Ama genelde girise yakın yerlerde kamp atmaya uygun yer yok yada ben gormedim biz genelde 30dk yuruyup tepeye cıkıyoruz ve orada kamp yapıyoruz... ama dedigim gibi giriste wc var :smiley:

Peki bu aylarda orası nasıl oluyor, kar illlaki vardır sanırım. Martın ilk haftasından nisana kadar 3 haftalık bi kamp yapıcam olmazsa oraya gideyim :smiley:

blasto' Alıntı:

konaklama ve yeme içme alternatiflerini biraz daha acıklarsanız sevinirim

Bu aylarda kar oldugunu hic zannetmiyorum. Bol bol camur vardır sadece :smiley:
Milli parkın icinde yemek ihtiyacını karsılayabileceginiz bir yer yok... ama tabi tavsanlı koyunde her turlu ihtiyacınızı karsılayabilirsiniz... market fırın vs...
Eger guvenlik acısından soruyorsanız gorevliler sadece milli parkın girisindeler yani kamp alanına uzaklar...
Birde milli park girisi ucretli 2,5tl gibi bi fiyatı vardı galiba... onun dısında kamp icin herhangi bir ucret vermeniz gerekmiyor.

Ballıkayaların girişi milliparklar olduğundan kamp için kalmaya uygun olmaz .yukaılar daha az camur ve sakin ,rüzgar almayan bir yer bulmak mümkün.Su vs.yukarıda yok.Çalı çırpı bulmak ta sıkıntı yok.Ama bana kalırsa artık oranın kalınacak bir tadı kalmadı ,her taraf sanayi ve maganda huzursuzluğu altında kalmış durumda.Tırmanış ve günübirlik için hala olumlu.Bundan 20 seneden evvelki halini ve bügünkü kirlrnmişliğini bilen biri olarak yazdım.Şimdiki durumu hiç hoş olmadı cervre düşmanlarının izleriyle tahrip ve harap olup gidiyor.Dur da diyemiyoruz bu olumsuzluğa.neyse hepinize iyi gezmeler ve paylaşımlar.

blasto' Alıntı:
Bu aylarda kar oldugunu hic zannetmiyorum. Bol bol camur vardır sadece :smiley:
Milli parkın icinde yemek ihtiyacını karsılayabileceginiz bir yer yok... ama tabi tavsanlı koyunde her turlu ihtiyacınızı karsılayabilirsiniz... market fırın vs...
Eger guvenlik acısından soruyorsanız gorevliler sadece milli parkın girisindeler yani kamp alanına uzaklar...
Birde milli park girisi ucretli 2,5tl gibi bi fiyatı vardı galiba... onun dısında kamp icin herhangi bir ucret vermeniz gerekmiyor.

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler

Biraz uzak ama trakya tarafında çilingoz olabilir,yada biraz daha ilerleyip iğneadaya da gidilebilir

ricaederim :smiley:
yalnız yalovadaki erikli yaylasına gidicek olanlar kar ihtimalinide goz onunde bulundursunlar... gecen hafta yaklasık 20cm kar yagmıs :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR