İstanbul, Ömerli - Sırapınar'da Off-Road Keşif Gezisi (8 Şubat 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 4 L Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,684
Ynt: İstanbul, Ömerli - Sırapınar'da Off-Road Keşif Gezisi (8 Şubat 2009)

cok guzel bi gezi olmuş tebrikler.bu anlatım şeklinize bayılıyorum :D

Etiketler

her zamanki gibi çok güzel gezi yapmışsınız,
bayıldım.

çağlar bayağı yorgunsunuz galiba ses seda yok

Videoları buckete yüklemeye başladım ama 1 saattir ancak %25 i yüklendi.

çağlar abi hakan abi sormıycam sormıycam diyorum ama daha dayanamadım.
videolar nerde. :D

cok guzel resimler.ellerinize saglık,paylasım ıcın tesekkurler.
bu arada resımdekı kanallar sankı deprem fay hattı gıbı ne kadar derınmıs !!!!

işte ilk videolar...
arkadaş burada delikanlıılk yapıp iki çeker vuruyor rampaya, ama bilmiyorki son delikanlılar Çanakkalede şehit düştü ;D

th_P1080134-1.png

sonra ben... (kurtlar vadisi de olsa delikanlılığa gerek yok tedbiri elden bırakma al low 1'e yürü git

th_P1080141-1.png

iki "çatışma" sahnesi

th_P1080205-1.png

th_P1080207-1.png

Resimlerden çok keyifli bir gezi oldugu ortada.
Paylaşım için teşekkürler...

işte pusuya düştükten sonrası ( siz yazmadan ben yazayım : vinçleme srasnda hiç bir güvenlik önlemi almadık ;D şakır şakıır yağan yağmur zaten eksik olan tahtalarımzın geride kalanlarını da çürütmüş alp götürmüştü...üstelik < bize bişe olmaz ! > dı )

th_P1080221-1.png

th_P1080225-1.png

th_P1080226-1.png

th_P1080241-1.png

Merhabalar, ancak mesaj yazabiliyorum, Pazar günü daha önce planladığımız gibi Ömerli bölgesinde Offroad aksiyonu ve keşif için yeni haritalar üzerinden yeni bölgeler ve yollar bulmak üzere yola çıktık, Çağlar ve ben erken saatlerde yola çıktığımız için Şile ekibi ile buluşmadan önce şu etaplara bir bakalım daha sonra Şile'ye geçeriz niyeti ile harita üzerinden Sırapınar bölgesi ormanlık kesime belirlediğimiz noktadan giriş yaptık.

Bu giriş sonrasında yaklaşık 600-700 metre gittik, ve yolda altını yerlere sürterek giden traktör izleri 40-70 Cm arası kanallar, yer yer tarhana çorbası kıvamında çamur geçişleri gördük. Hatta son dönelim artık dediğimiz noktada , 20-25 derece yanal eğimli 40-60 Cm derinliğinde Çorba kıvamında yaklaşık 5 metrelik bir bölüm görünce yeter dedik, hatta ilerisindeki kanallarda traktörler kanala girmiş ve defransiyellerini sürterek setleri kare kare şekillendirmiş olduğunu gördük.
Yolun %60 bölümünde direksiyon pek işe yaramadı, araç bildiği gibi gitti, tehlike yaratacak yerlerde kanallarda işlemler yaptık.

Yola geri döndük bu sırada saatler öğlen vaktini geçmiş, Şile ekibi ile buluşma vaktini kaçırmıştık, yine sıra pınar bölgesinden başka bir yol deneyerek Sırapınar tepelerine ulaşmaya çalıştık, önce uzun bir rampayı bir kaç deneme ile sıkı bir performans yaparak çıktık. daha sonra etrafda yol tesit ederken, resimlerden görünen derin kanal'ın üzerinden geçip aşağı bölgede keşif yaparak yolu hartada işaretledim ve dönüş sırasında yukarı yola 10-15 Mt kala aracı kaydırdım, Burada Co pilotumu dinlemeden hareket etmem hataydı. Ancak her hatadan bir öğreti çıkarmak lazım, hem bana ders, Çağlar'ada vinçleme teknikleri hakkında canlı 1,5 Saatlik bir eğitim oldu. Evet 10-15 Mt yeri 1,5 Saatde aldık,daha doğrusu aracı kurtardık.

Günün erken finalinde ise cidden çok yorulduk ve sırıl sıklam ıslandık, ayakkabılarımız su doldu, çağların jöle gitti, kafamdaki bereyi 10-15 kez sıkıp suyunu sıkıp kafama taktım, keza Fotoğraflarımızı çeken ,kumanya açısından destek olan Banu dahil hepimiz bitap düştük. Gün içerisinde birbirimizi kaç kere ittik çektik hatırlamıyorum, cidden çok emek vardı. Bir kez daha hatırladık ve Çağlar ile teyit ettik, eğer biz bu geziyi kalabalık bir gurup ile gitseydik çook daha fazla uğraşır çok daha az yol alırdık, buradan çıkan sonuç ise ; Offroad gezilerini küçük, çevik ve ekipmanı tam araçlar ile yapılmasının yararı ve emniyeti çok büyük.

Bu meşakkatli gezi ve kurtarma operasyonlarında yardım,malzeme,ekipman ve ekip ruhu ile desteğini esirgemeyen Çağlar kardeşime, bu güzel Fotoğrafları ve videoları çekerek geziyi belgeleyen Banu'ya, Ve bu güzel araçları yapan Suzuki firmasına :D takdir ve teşekkürlerimi sunarım.

Beğeni ve yorumlarını paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim, bir başka gezide görüşmek dileklerimle.

Hakan Irıklı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR