İstanbul - Avusturya, Salzburg Araç İle Yolculuk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daisuki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,607

daisuki

Kamp II
Yer
İSTANBUL
Öncelikle bilgilerini paylaşan tüm büyüklerime saygılar. Benim 2014 yıl sonu 10.ay gibi Avusturya'ya (akraba ziyareti düğün ) ;D gitmek gibi bir durumum söz konusu. Tek şöför 2 küçük çocuk ve eşim .Yurt dışı tecrübem var fakat avrupa ülkesi değil.Araçla gitmek istememin sebebi yol güzargahlarında giderken görmek istediğim bir kaç yer var oraları gezmek ve masraf olarakta daha az olur düşüncesi ??? Araştırmalarım hala devam ediyor ve buradaki bütün gezileri okumaya çalışıyorum okuya bildiklerimide okudum.

Sormak istediğim

1 ) Yabancı dil bilmiyorum Bildiğim dil Avrupa'da geçmiyor ;D yolda dil problemi olacak çok sıkıntı olurmu ?
2 ) tek şöför zor olurmu ?
3 ) Yunanistan üzerinden gemiyle gitmek istesem yolu uzatmışmı olurum ?güzargahı belirledim (igoumenitsa - Trieste kaç saat onuda bilmiyorum ) fakat gemi fiyatı ne kadar netten bir türlü fiyatı çıkartamadım :mad: :( ???
4 ) Araçla Uğraşmayıp uçaklamı gitsem ???

Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim ;herkese şimdiden cevapları için teşekkür ederim.

SERKAN

Etiketler
Ynt: İstanbul - Avusturya, Salzburg Araç İle Yolculuk

Gemi sefer tarih, güzergah ve fiyatlarını aşağıdaki linkten ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.
www.ferries.gr

Oncelikle yabanci dil bilmemenizin cok buyuk bir sorun olacagini zannetmiyorum. Zaten bir cok yabanci ulkeye gittiginizde siz dil bilseniz bile eger o ulkenin dili degilse sokaktaki halk genelde bilmiyor ve tarzanca anlasiyorsunuz.

Tek sofor zor olmaz fakat bu mesefayi ne kadar gunde almak istediginize bagli. Dura kalka geceleri otel konaklamali olarak giderseniz sorun olmayacagini dusunuyorum.

Gemi yolu uzatmaz eger gormek istediginiz yerler Italya'da ise isinizi kolaylastirir. Eger gormek istediginiz yer Buda-Peste ise o zaman gemi ile gitmeniz ise yaramaz. Bu bakimdan gormek istediginiz ulke ve sehirler listersi verirseniz daha kolay yardim ederiz.

Aracla gitmek keyiflidir. Siz ve esinizin zaman sikintisi yoksa gidebilirsiniz (calisma - izin durumu) fakat masraflari mutlaka goz onune alin. Ornegin arac ile cikarken sizlere gerecek olan vize masraflari, aracin yesil sigortasi, uluslar arasi ehliyet, yol uzerinde kalinacak oteller yada kampingler, gemi ile gitmeye karar verirseniz feribot bileti, benzin masrafalari ve gida giderleri benim ilk etapta aklima gelenler.

Yunanistan karayolları güzel
Oradan Brindizi feribot, italyayı doğu kıyısındandevamla Venedik , alpler ve Salzburg

Bu rota çok keyifli bir rotadır
Aslında bagaja bir çadır atıp rota üzerinde campinglerde konaklayabilirsiniz.

cevaplarınız için teşekkürler. araştırmalarım devam etmekte yanlız sormak istediğim benim aracım biraz küçük citroen nemo bilirsiniz.bu araçla yola çıkamak doğru olurmu ??

111.jpg

Bence de araçla gitmek cok daha mantıklı guzel bir koy, ormanlık bir mesire yeri, ceşme bası vs gorunce durup gezinin tadını cıkarmadıkca ucakla şehre inip restoran muze avm çarşı pazar gezmek pek benim keyfime uymadığı için belki de. Bu araçla gidilir mi diye sormuşsunuz çocuklar rahat ettikten sonra hiç bir problem olmaz diye duşunuyorum. Tek dikkat edilecek nokta trafik kurallarına harfiyen uymanız onun dışında Avrupa ulkelerinde herhangi bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum... İyi yolculuklar şimdiden.

hocam millet ne araçlarla geziyor trafikte,ha bu uzun yol tabi ama nemo bu görevi kolaylıkla yerine getirir Allahın izniyle..

Aracinizin yolda bir sorun olusturacagini dusunmuyorum. Tabii bunu konaklamalarinizi otellerde yapacaginiz varsayimi uzerinden yapiyorum. Yoksa cekme karavanla gideceksinizde ben mi kacirdim? Her iki sekildede arac sorun olmaz. Eger ara sira aracta gecelerim dersniz iste o zaman sorun olabilir cunku zaten aracta ailece 4 kisi olacaksiniz. Araciniz oldukca yeni model bu bakimdan hic korkmayin.

merhaba,

öncelikle Yunanistan üzerinden seyahat edecekseniz araç için uluslararası kasko ve uluslararası ehliyet gerekiyor. uluslararası ehliyeti sadece Yunanistan istiyor.
pazarkule'den italyaya kadar temiz otoyolu var. ve yol güzergahında biraz uzanarak uğrayabileceğiniz güzel şehirler var

Muhammed ÖZTÜRK,melihbozkurt,zagortenya (isim yazmadığı için nick yazdım)cevaplarınız için teşekkür ederim.Evet araç yeni o açıdan sıkıntı yok :smiley: ançak yol dil bilmemezlik beni korkutuyor şimdilik :( lakin navigasyon ve harita olduğu müddetçe sıkıntı olmaz diye düşünüyorum .heyecan ve stres yavaş yavaş tavan yapmaya başladı :D. Bakalım bu geziyi araçla gidebilirsem artık kimse tutamaz beni :D ;D tekrar cevaplarınız için teşekkür ederim...

+ sormak istediğim duyduklarıma göre bunu soruyorum Bulgaristan üzeri gündüz geçmek koşuluyla tehlikelimidir ? ???

Aman yaya geçişlerine dikkat et kırmızı isik yaniyomus gibi dur birisi geciyo ya da bekliyorsa. Bir de doner kavsaklara dikkat. Kavsakta kim varsa yol onun. Biz den farklı.

Teoman Beyin (Bartek) yazdıklarının altını çizmek ve tekrarlamak istiyorum. Yurt dışından Türkiye´ye geldiğimizde bizim trafik sorunumuz çok daha büyük. En basiti düdük seslerine alışmamız 4-5 gün sürer.

Avrpa´nın bir çok ülkesinde yayaların büyük bir kısmı aracın durmasını beklemeden yaya şeridine adımını atar. Dönen kavşaklarda lamba yoktur ve yol hakkı dönen kavşağın içindeki araçtadır.
Bu kurallara dikkat ederseniz Avrupa´da araç kullanmak çocuk oyuncağıdır.

yurt dışı seyahatte "hiç" dil bilmemek sorun olabilir diye düşünüyorum. en azından belli başlı kelimelerin bilinmesi lazım.
örneğin otoyolda EXİT kelimesini bilmiyorsanız çıkışı kaçırdınız demektir. yada anlık uyarı yazıları, anonsları kaçırırsanız. sonunda ölüm yok ya sora sora bağdat bulunur dersek mesele değil tabi.

zagortenya' Alıntı:
yurt dışı seyahatte "hiç" dil bilmemek sorun olabilir diye düşünüyorum. en azından belli başlı kelimelerin bilinmesi lazım.
örneğin otoyolda EXİT kelimesini bilmiyorsanız çıkışı kaçırdınız demektir. yada anlık uyarı yazıları, anonsları kaçırırsanız. sonunda ölüm yok ya sora sora bağdat bulunur dersek mesele değil tabi.

Ben boyle dusunmuyorum. Bazen siz en universal dilleri bilseniz bile karsinizdaki bilmeyebilir. Ornegin ben Polonya ve Slovakya'ya gittigimde insanlarin neredeyse hicbiri Ingilizce konusamiyordu cunku okullarda ikinci Rusca ogretilmis yillarca. Bende Polonyaca yada slocakca bilmiyorum. Sonucta gidecegimiz her ulkenin dilini ogrenemeyiz. Ama insanlar cok sicak kanliydilar el kol isaretleri ile parkmatigi nasil kullanmam gerektigini anlattilar. Ve hatta daha bir cok konuda yardim ettiler.

Yol bulmak sorun olmuyor cunku artik navigasyon diye birsey var. Cep telefonunuza "Sygic" adli navigasyonu kurmanizi tavsiye ederim. Bunu bu platformda bir kac defa daha tekrarladim. Kesinlikle su ana kadar kullandigim en faydali navigasyon. Haritalar online indiriliyor ve guncel. Hic bir hiz kamerasinin yerini kacirmiyor.

Bunun disinda "city maps to go" yada yeni adiyla "Ulmon Pro" adli sehir harita programini edininiz. Bir tablete yuklerseniz kesinlikle sehirlerde kaybolmazsiniz. Gitmeden once calismanizi yapip harita uzerine noktalar isaretleyebiliyorsunuz. Boylece tanimadiginiz sehirde bile o belirlediginiz onemli noktalari elinizle koymus gibi bulup gezebiliyorsunuz.

Bu iki program, biraz sans ve birazda cesaret olduktan sonra dilden kormayin. :smiley:

Akdeniz45' Alıntı:
Teoman Beyin (Bartek) yazdıklarının altını çizmek ve tekrarlamak istiyorum. Yurt dışından Türkiye´ye geldiğimizde bizim trafik sorunumuz çok daha büyük. En basiti düdük seslerine alışmamız 4-5 gün sürer.

Avrpa´nın bir çok ülkesinde yayaların büyük bir kısmı aracın durmasını beklemeden yaya şeridine adımını atar. Dönen kavşaklarda lamba yoktur ve yol hakkı dönen kavşağın içindeki araçtadır.
Bu kurallara dikkat ederseniz Avrupa´da araç kullanmak çocuk oyuncağıdır.

[/quote]
bartek' Alıntı:
Aman yaya geçişlerine dikkat et kırmızı isik yaniyomus gibi dur birisi geciyo ya da bekliyorsa. Bir de doner kavsaklara dikkat. Kavsakta kim varsa yol onun. Biz den farklı.

Cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.Yurt dışındaki trafik kurallarını ve işaretlerini iyi biliyorum .Uzun bir süre kuralı bol olan bir ülkede yaşamışlığım var bu sebeble yurt dışında yada TÜRKİYE'deki dersime her zaman çalışırım trafik kuralları ve cevre olarak :smiley: .Önerilerinizi kulağıma küpe olarak takıyorum tecrübe her zaman önemlidir. ;).

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR