İstanbul - Avusturya, Salzburg Araç İle Yolculuk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daisuki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,608
Ynt: İstanbul - Avusturya, Salzburg Araç İle Yolculuk

melihbozkurt' Alıntı:
Ben boyle dusunmuyorum. Bazen siz en universal dilleri bilseniz bile karsinizdaki bilmeyebilir. Ornegin ben Polonya ve Slovakya'ya gittigimde insanlarin neredeyse hicbiri Ingilizce konusamiyordu cunku okullarda ikinci Rusca ogretilmis yillarca. Bende Polonyaca yada slocakca bilmiyorum. Sonucta gidecegimiz her ulkenin dilini ogrenemeyiz. Ama insanlar cok sicak kanliydilar el kol isaretleri ile parkmatigi nasil kullanmam gerektigini anlattilar. Ve hatta daha bir cok konuda yardim ettiler.

Yol bulmak sorun olmuyor cunku artik navigasyon diye birsey var. Cep telefonunuza "Sygic" adli navigasyonu kurmanizi tavsiye ederim. Bunu bu platformda bir kac defa daha tekrarladim. Kesinlikle su ana kadar kullandigim en faydali navigasyon. Haritalar online indiriliyor ve guncel. Hic bir hiz kamerasinin yerini kacirmiyor.

Bunun disinda "city maps to go" yada yeni adiyla "Ulmon Pro" adli sehir harita programini edininiz. Bir tablete yuklerseniz kesinlikle sehirlerde kaybolmazsiniz. Gitmeden once calismanizi yapip harita uzerine noktalar isaretleyebiliyorsunuz. Boylece tanimadiginiz sehirde bile o belirlediginiz onemli noktalari elinizle koymus gibi bulup gezebiliyorsunuz.

Bu iki program, biraz sans ve birazda cesaret olduktan sonra dilden kormayin. :smiley:

melih bey programlar için teşekkürler ...

Etiketler

Rica ederim. Eger bulursaniz yaninizda birde gideceginiz yerlerin dillerini kapsayan bir sozluk barindirin. Acikcasi ben yanimda goturdum ama hic kullanmadan getirdim. Benimki daha cok terimler sozluguydu. Ise yarayacak cumlelerin telafuzlari yaziliydi. Fakat market, restorant vb. yerlerde hic lazim olmadi. Ayni dili konusmasaniz bile anlasiliyor dedigim gibi. En cok arabayi sehre yakin sokaklara park ederken zorlanmistim. "Park Koniec" yazisi var ama uzerindeki resim benim alisik oldugum bir resim degildi. Bu yuzden park alani bitimi mi yoksa baslangici mi anlayamamistim. Ama 2-3 dakika etrafa dolandiktan sonra insanlarin bu iki tabelaya arasina park ettiklerini gorunce bende bu tabelaler arasina park ettim. Sonra alistim "Park Koniec" park alani bitti demekmis. :smiley:

Merhaba, öncelikle araçla gitme isteğiniz çok yerinde bir karar, ben buna benzer hatta daha uzun gezileri kendi aracımla son üç yılda 3 kere yaptım ve size önerim (ekonomik olmasından dolayı) italya yerine yunanistan-makedonya-sırbistan üzerinden yapmanız veya yunanistan-arnavutluk-karadağ-hırvatistan üzerinden kıyıdan gitmeniz. tabii illede italya derseniz o başka.
navigasyonunuz güncelse az çok biraz uzun yola dayanıklıysanız süper bir gezi olur
yakıt olayını kredi kartıyla halledin
yunanistanda şehir içlerinde mazot 1.33 euro
makedonyada ve slovenyada mutlaka deponuzu fulleyin
avusturyada 2-3 yerde tünel parası var ayrıca vinyet'leri almayı unutmayın
sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum

Bence hic ugrasmayin, ucakla gidin, orada araba kiralayip gezin, yol baya bir zamaninizi alicak, yorulacaksiniz, yol yorgunlugunun gitmeside en az 1 gun surer. yolda nehir gorucem durucam diye dusunmeyin bence, otobandan gidiceksiniz, istediginiz yerde duramazsiniz. eger ara yollardan giderim heryeri gormek isterim dersenizde o yol bitmez. birde yaninizda cocuklar var.
Kisacasi tekrarliyorum, ucaga binin beklemeler haric 2-3 saatte ordasiniz. bir araba kiralayin, tatilin keyfini cikartin

ahmetvargelen' Alıntı:
Bence hic ugrasmayin, ucakla gidin, orada araba kiralayip gezin, yol baya bir zamaninizi alicak, yorulacaksiniz, yol yorgunlugunun gitmeside en az 1 gun surer. yolda nehir gorucem durucam diye dusunmeyin bence, otobandan gidiceksiniz, istediginiz yerde duramazsiniz. eger ara yollardan giderim heryeri gormek isterim dersenizde o yol bitmez. birde yaninizda cocuklar var.
Kisacasi tekrarliyorum, ucaga binin beklemeler haric 2-3 saatte ordasiniz. bir araba kiralayin, tatilin keyfini cikartin

Ben bu gorusunuze katilmiyorum. Gezmenin asli yollarda olmaktir. Bu konunun baslarindada yazdigim gibi otobandan gitmezseniz, kucuk yollardan gecerseniz ulkeler ve kulturler hakkinda cok sey ogrenirsiniz. Onemli olan yolu bitirmek degil, bir ulkeyi kulturu tanimak. Bir ulkenin kulturunu ne yazikki buyuk sehirlerde taniyamazsiniz. Ogregin Londra'ya gelip Ingiltere'yi gordum diyen cok yanilir. Londra tamamen kozmopolit ve her milleten insanin yasadigi bir yerdir. Ayni sey Istanbul icinde gecerli, Milano icinde ve diger buyuk sehirler icinde. 2 yil once Polonya, Slovakya, Maceristan, Avusturya, Cek Cumhuriyeti, Almanya ve tekrar Polonya olacak sekilde 2500 km lik bir gezi yaptim. Yolun cogunda 50km/saat hizi gecemediginiz yollardan gittim. Ve geziyi 12 gunde tamamladim. Buyuk sehirlere en fazla 1 gun ayirdim. Hem gecesini, hem gunduzunu gordum. Sehirlerin farkli yuzleri gordum. Ama zamanimin cogunu yollarda gecirdim irili ufakli sehirlerde ve kasabalarda bir cok yer gordum, bir cok yemek denedim. Slovakya'da 20km yi gecemeyeceginiz yollardan en yuksek dagin basindaki koylere ciktim. 1 kelime bile Ingilizce bilmeyen yozlasmamis kulturleri gordum. Hic bir zaman yolu bitirmeye calismadim. Asil isin zevkli kismi yollarda olmak degil mi?

ahmetvargelen' Alıntı:

melihbozkurt' Alıntı:
Ben bu gorusunuze katilmiyorum. Gezmenin asli yollarda olmaktir. Bu konunun baslarindada yazdigim gibi otobandan gitmezseniz, kucuk yollardan gecerseniz ulkeler ve kulturler hakkinda cok sey ogrenirsiniz. Onemli olan yolu bitirmek degil, bir ulkeyi kulturu tanimak. Bir ulkenin kulturunu ne yazikki buyuk sehirlerde taniyamazsiniz. Ogregin Londra'ya gelip Ingiltere'yi gordum diyen cok yanilir. Londra tamamen kozmopolit ve her milleten insanin yasadigi bir yerdir. Ayni sey Istanbul icinde gecerli, Milano icinde ve diger buyuk sehirler icinde. 2 yil once Polonya, Slovakya, Maceristan, Avusturya, Cek Cumhuriyeti, Almanya ve tekrar Polonya olacak sekilde 2500 km lik bir gezi yaptim. Yolun cogunda 50km/saat hizi gecemediginiz yollardan gittim. Ve geziyi 12 gunde tamamladim. Buyuk sehirlere en fazla 1 gun ayirdim. Hem gecesini, hem gunduzunu gordum. Sehirlerin farkli yuzleri gordum. Ama zamanimin cogunu yollarda gecirdim irili ufakli sehirlerde ve kasabalarda bir cok yer gordum, bir cok yemek denedim. Slovakya'da 20km yi gecemeyeceginiz yollardan en yuksek dagin basindaki koylere ciktim. 1 kelime bile Ingilizce bilmeyen yozlasmamis kulturleri gordum. Hic bir zaman yolu bitirmeye calismadim. Asil isin zevkli kismi yollarda olmak degil mi?

Cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Uçakla yolculuğu sadece eşim istiyor sebebi 2 küçük çocuk ; derken birisi bebek o tarihte 10 aylık olaçak ALLAH ( c.c ) izin verirse. :D .Tabiki B planı uçak ançak gezmek ve görmek açısından ben araçla gitmek istiyorum.Bu cuma 09.05.2014 Avusturya'dan kuzen geliyor onunda ilk yolculuğu olacak arabayla 26 yaşında annesi ve eşi geliyor .Onun ilk yolculuğu olması vesilesiyle yolculuk sırasındaki rahatlık ve sıkıntılar hakkında bayağı bir bilgi toplayacağım.Aradaki fark kuzen Türkiye'ye geleceği için non stop gelecek ben ise bir kaç yer gezerek Avusturya'ya gideceğim bakalım ya bismillah dedik hayırlısı uçak mı ??? araba mı ??? zaman,eşim ve ben durum neyi göstercek :D şimdilik inanın bende bilmiyorum :(

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102786.20#ixzz30q3yuC5B

Merhabalar herkese. Ailemle küçük bir İstanbul dışı yolculuğumuz oldu eşim 2 çocuk ve ben .Anladım ki istanbul dışı 4 saatlik yolculuk tam bir işkenceye dönüştü.Neden derseniz çocuklar araç içersinde o kadar sıkıldılar ki ağlamak :smiley: bağırmak :( susmamak için elerinden ne geldiyse yaptılar. :( Şimdi karamsarlığa düştüm gerçekten 2 küçük çocuk araç ile yolculuk ne kadar verimli olur ??? . Bu arada kuzen geldi bir çocukda onda var ( 21 aylık ) onun bana tavsiyesi geceden yola çık çocuklar uyur dedi ??? ... neyse düşünmeye ve araştırmaya devam

Tekrar Görüşmek dileğiyle Hayırlı Sağlıklı günler herkeze...

17 sene önce kızımız henüz 13 aylıkken sırt çantalarımızla Avusturya-Slovenya ve Hırvatistan'ı gezmiştik. Etrafımızdaki herkesin karşı çıkmasına rağmen yaklaşık 20 günlük çok keyifli ve sıkıntısız bir gezi olmuştu. Sizin aracınız da olacak bizimkinden çok daha rahat olacağını düşünüyorum. Bence böyle bir geziyi düşünün.

Tifa' Alıntı:
17 sene önce kızımız henüz 13 aylıkken sırt çantalarımızla Avusturya-Slovenya ve Hırvatistan'ı gezmiştik. Etrafımızdaki herkesin karşı çıkmasına rağmen yaklaşık 20 günlük çok keyifli ve sıkıntısız bir gezi olmuştu. Sizin aracınız da olacak bizimkinden çok daha rahat olacağını düşünüyorum. Bence böyle bir geziyi düşünün.

Cevabınız için teşekkür ederim .Anlattıklarınızla cesaretlendiriyorsunuz lakin gel gelelim eşim 4 saatlik yolculuktan sonra araçla gitme işini hiç düşünmüyor diyebilirim :( .vakit var ben küçük araştırmalarıma ve burada yazılan ve yurt dışına gidip gelen abilerimin yazılarını okuyarak bilgi edinmeye devam ediyorum.saygılar ...

Arkadaşım ben gittim.Adamlarla oturup muhabbet edecek değilsin ya.Beden dili herşeyi çözüyor.merak etme.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR