İstanbul Avrupa Yakası Hafif Off-Road Tanışma Ve Buluşma Gezisi (25 Nisan 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,261
Ynt: İstanbul Avrupa Yakası Hafif Off-Road Tanışma Ve Buluşma Gezisi (25 Nisan 2010)

rkayaci' Alıntı:
Anlattıklarını okumak bile benim canımı sıktı. Sana benim servisimi de yanındaki ni de tavsiye ederim. Bu kadar uzun süre ve bu kadar masrafa istinaden arızanın bulunamaması, tespit yapılamaması insanı daha fazla kahreder. Bazen de işin içinde ki usta kafası iyice karıştığından bazı detayları da göremiyor. Bu nedenle değişiklik daha sağlıklı oluyor. Ben briazdan sanaayiye gidicem. Neredesin bilmiyorum ama telefonla ulaşırsan bana en azından ben seni ustalarımla görüştüürüm bilgi alırsın.

Hemen her ustanın şu dğeişcek al bu dğeişçek al demelerine mazleme alma bence. Yazık bi sürü uğraş ve paraya. Asıl serviste bence uğraşıcak bu konuda tecrübe bence en önemlisi. İşi arazi aracı olan eski ustalardan lazım sana....

Ne denir bilmiyorum ki Allah yardımcın olsun işin rast gelsin. Ne tür yardıma ihtiyacın olursa gece gündüz telefonum açık. Yedek aracımda var. Bilgin olsun.

Saygılarımla

Rıdvan abi diycem artık resmiyet pek gerek yok saolasın ilgin için. Haftaya mutlaka geleceğim senin usta kim?gerçi kim olursa gideceğim artık. Sabah arabayı çalıştırır çalıştırmaz çat çat çat diye vurma sesi geldi meğer kayıi 2 diş yırtılmış paraça kaputa vuruyor durdurdum motoru aradım ustayı parçayı kes kalan dişlerle gel dedi kestim geri vitese taktım çat dedi kayış komple fırladı kasnaklardan. kaldım.maslaktan arabayı yolaldı usta geçici bi kayış taktık gittik. direksiyon pompası kasmış kayışı kesmiş dedi. inandım anlamıyorum ya.halbuki direksiyon pompasını daha dün biliyosun işte sanayide kendi söktü dağıttı bıçakları dizdi tekrar yerine taktı hatta ordan kavacıka gittim gece 10 da eve geldim sabah bu başıma geldi. ustanın kusuru var mı bilemiyorum kötülemek de istemiyorum konuşmasından hareketlerinden 4x4 leri özellikle amerikanları yalamış yutmuş gibi geliyor müşteriside hiç eksik olmuyor cherokeeler gelip gidiyor anlamadım bende bi uğursuzluk var herhalde. çaresiz master servisten ojinal direksiyon pompası ve kasnağı aldım taktık kayış değişti şimdilik sorun yok. Pompanın ömrü dolmuş diyelim geçelim ne biliyim. 425 tl pompa tuttu 80 tl kasnak orjinal. şimdi gayet iyi tabi. tek problemim kaldı ön şaft ve aracın sağa çekmesi. onun dışında arabam gayet temiz memnunum ama başka bir usta da görmek isterim açıkçası insan artık doktora bile gidince emin olamıyor aynı branşta başka bir doktora daha gidiyor hatta üçüncü doktora bile gidenler biliyorum ve her doktordan farklı bir teşhis olabiliyor.bu durum da aynı. Şaftı değiştirelim diyor ama kesin teşhis koyamıyor şaftı değiştirince sorun devam ederse arazi vitesi bilyasından şüphe ediyor. 1 ayda 2000 tl harcadım içime oturdu ama artık kalmayacak sanırım başka sorun.şaftın sıfırı 1200 tl orjinal çıkma olursa 500 civarı bulunurmuş bilemiyorum ne yapacam kesin olan bişi varsa 2 ustaya daha gösterip karar vereceğim.sizin ustanın adını da bekliyorum haftaya kesin uğrarrım

Rıdvan

Etiketler
Ynt: İstanbul Avrupa Yakası Hafif Off-Road Tanışma Ve Buluşma Gezisi (25 Nisan 2010)

Vecihi' Alıntı:
Haldun abi ve Rıdvan bey, biriniz organizatör biriniz kurtarıcı ve diğer tüm katılan ve yorumlarıyla paylaşan herkese sonsuz teşekkürler,
bu arada yeni plaka çıkartıyorum ama sonraki off road da cama mı takarım çıkartırmıyım bilemiyorum ;D

Levent bey, geçmiş olsun. İŞin çabuk bittiğine sevindim. Katılımınız bizi çok sevindirdi ve renklendirdi. Teşekkür ederim.

Saygılarımla

conker' Alıntı:
ellerinize sağlık güzel gezi olmuş rıdvan bey al artık şu mt leri ben burdan üzülüyorum battığını görünce araç mt'ile çok güzel işler çıkartacak

Bu gezi bana bir kere daha gösterdi ki araç çok güzel arazi performansı veriyor. İş lastikte bitiyor. Ben de lastik alıcam. Ancak artık ikinic bir araç düşünüyorum. Bunu daha çok gezi amaçlı kullanıcam offroad için ikinci bir araç isteği ve greksinimi doğdu bende....Ama lastik alıcm bu araca...

Saygılarımla

Bi kısım sorununun çözüldüğüne çok sevindim. Araba bizim çocuğumuz gibi. Ona bir zarar ziyan gelmesini istemeyiz. Bende usta çok. Ama araba lazım ki götürüp gösterelim. Onların referansı ile daha rahat çözeceğimize inanıyorum. Ben senin ustanın becersinden şüphe etmiyorum. Ancak kendimde bir usta, teknisyen ve tamirci olarak bir cihazla uzun süre ilgilendiğimde artık kafa dağılıyor bi süre ara verip reset yapıp yeniden bakmak, sıfırdan tespitlere başlamak dha faydalı oluyor. Bu nedenle değişimin faydalı olacağına, fikirlerin örütşmesi yada ayrılığının ortaya çıkması açısından da önemli olduğunu düşünüyorum.

Ne zaman istersen beklerim. İş yerim m.köyde her daim burdayım. Burdan beraberce gideriz.

Saygılar sevgiler. Tekrar geçmiş olsun..

Rıdvan

rkayaci' Alıntı:
Bi kısım sorununun çözüldüğüne çok sevindim. Araba bizim çocuğumuz gibi. Ona bir zarar ziyan gelmesini istemeyiz. Bende usta çok. Ama araba lazım ki götürüp gösterelim. Onların referansı ile daha rahat çözeceğimize inanıyorum. Ben senin ustanın becersinden şüphe etmiyorum. Ancak kendimde bir usta, teknisyen ve tamirci olarak bir cihazla uzun süre ilgilendiğimde artık kafa dağılıyor bi süre ara verip reset yapıp yeniden bakmak, sıfırdan tespitlere başlamak dha faydalı oluyor. Bu nedenle değişimin faydalı olacağına, fikirlerin örütşmesi yada ayrılığının ortaya çıkması açısından da önemli olduğunu düşünüyorum.

Ne zaman istersen beklerim. İş yerim m.köyde her daim burdayım. Burdan beraberce gideriz.

Saygılar sevgiler. Tekrar geçmiş olsun..

Rıdvan

teşekkürler haftaya inşallah geleceğim haftasonu yokum boluda olacağım..görüşmek üzere...

MERT KARDEŞ GERÇİ SABAH YAZMIŞTIM DİREKSİYON PROBLEMİNİ ÇÖZEBİLDİNMİ ? ÇÖZÜLMEDİYSE MASLAK GİRİŞTE ANILIN ALTINDA MAHSUN VEYA MAZLUM USTA KUSURA BAKMASIN İSMİNİ ŞİMDİ ÇIKARAMADIM STAR JEEP TE BİRDE İSTERSEN ONA GÖSTER, VEYA YİNE MASLAK TA MASTER SERVİSTE ADEM USTA VAR ONLARLA GÖRÜŞTÜNMÜ

berkkamu' Alıntı:
MERT KARDEŞ GERÇİ SABAH YAZMIŞTIM DİREKSİYON PROBLEMİNİ ÇÖZEBİLDİNMİ ? ÇÖZÜLMEDİYSE MASLAK GİRİŞTE ANILIN ALTINDA MAHSUN VEYA MAZLUM USTA KUSURA BAKMASIN İSMİNİ ŞİMDİ ÇIKARAMADIM STAR JEEP TE BİRDE İSTERSEN ONA GÖSTER, VEYA YİNE MASLAK TA MASTER SERVİSTE ADEM USTA VAR ONLARLA GÖRÜŞTÜNMÜ

Saolasın direksiyon problemini kökten çözdüm direksiyon pompası ve kasnağı değiştirdim orjinaliyle 550 tl ye maloldu.Şimdi tek bir sorunum kaldı teşhis koyamadı benim usta aslında koydu da emin olamıyor. 80km yi geçince alttan bi uğutlu ve titreme geliyor ön şaftı sökünce ses mes kalmıyor. ama ustanın ikilemde kaldığı nokta şu. şaft darbe almamış eğer alsaydı şaftın balansı bozuk derdim diyor. ya şaftın parçalarında problem var veya şaftın arazi vitesi ile birleştiği noktada arazi şanzımanı içindeki bilyalarda olabilir dedi.böyle diyince şimdi şaftın sıfırını alığp taksam bile ses kesilmeyebilir emin değiliz problem burda. Korkutucu olan ise arazi şanzımanı bilyalarında ise problem bu bilyalardan bulmak çok zor dedi komple arazi şanzımanı değiştirmek gerekebilir dedi. canımı sıkan da bu. belki de basit bi işlem ile halledilecek bişi var ama farklı bi gözün de görmesi lazım o kadar gittim geldim ki aynı ustaya göremiyor sanırım bazı şeyleri. hani arabam da döküntü hor kullanılmış bi araba değil ki kaşındım ucuz aldım diyeyim. çok temiz sanayiye girmemesi gereken bi araç yağ değişimleri haricinde. bahtsızlık biraz işte. mastera götürmeye korkuyorum ama gidecem sonunda galiba.

Mert kardeş geçmiş olsun inşallah kısa zamanda çözersin problemlerini.
Bu arada Rıdvan arkadaşımıza da teşekkürler böyle bir organizasyona imza attığı için ayrıca size de geçmiş olsun allah beterinden korusun
Diğer arkadaşların da dediği gibi alın artı şu lastikleri bakın o zaman daha ne harikalar yaratacaksınız aracınızla...

mert kardeşim maslakta masun ustaya bir göstersene aracı, benim araçtada aldığım kişi söylemişti aynı problem varmış uzcuz yolla halletmişler orada, eğer şafta sorun varsa bostancıda ömür usta var şaftcı belki balasta felan bir şey olabilir.
saygılarımla allaha emanet ol :smiley:

berkkamu' Alıntı:
mert kardeşim maslakta masun ustaya bir göstersene aracı, benim araçtada aldığım kişi söylemişti aynı problem varmış uzcuz yolla halletmişler orada, eğer şafta sorun varsa bostancıda ömür usta var şaftcı belki balasta felan bir şey olabilir.
saygılarımla allaha emanet ol :smiley:

bu hafta mutlaka giderim sanıyorum. Çok teşekkürler tavsiye için.

sana tavsiyede bulunuyorum yannıl anlama bende alalı 2/3 ay oldu araç şu an hala serviste bende senin gibi her hafta sonunu bir sanayide ve bir tamircide geçiriyorum ;D hanım kıllanmaya başladı her hafta neeye gidiyon diyor arabayı kıskanıyor heralde ;D , Bende aldığımdan beri bakımı,ön takımı felan derken araca daha doyamadım şu an araç hafif eğimdeyken şanzımandan yağ damlatıyor, düzdeyken bir şey yok onun için sabah yine servise bıraktım, az önce fren balatalarıda değişmesi gerek diye telefon açtılar , Benimde inancım bir gün bu servisçilerden kurtulup sadece aracıma binecem ;D allah işallah o günleri nasip eder. ::smiley:

berkkamu' Alıntı:
sana tavsiyede bulunuyorum yannıl anlama bende alalı 2/3 ay oldu araç şu an hala serviste bende senin gibi her hafta sonunu bir sanayide ve bir tamircide geçiriyorum ;D hanım kıllanmaya başladı her hafta neeye gidiyon diyor arabayı kıskanıyor heralde ;D , Bende aldığımdan beri bakımı,ön takımı felan derken araca daha doyamadım şu an araç hafif eğimdeyken şanzımandan yağ damlatıyor, düzdeyken bir şey yok onun için sabah yine servise bıraktım, az önce fren balatalarıda değişmesi gerek diye telefon açtılar , Benimde inancım bir gün bu servisçilerden kurtulup sadece aracıma binecem ;D allah işallah o günleri nasip eder. ::smiley:

inşallah hep beraber kurtuluruz sanayiden tamirciden . Bazen düşünüyorum boyumdan büyük bir işe mi kalktım diye.ama direksiyona geçince hipnoza uğruyorum sıfırlıyorum herşeyi.

ya banada diyorlar senin neyine işte araç çok yakıyor, yok hep masrafı var ama dediğin gibi o koltuğa oturup ayagının altındaki gücü hissedince valla hepsine bedel diyorum, doğru benden önceki bizim gibi hasas değilmiş gazı koyup devam etmiş bende ise delilik derecesinde yolda giderken motorun sesini dinliyorum onu bile duyunca bana zevk veriyor. İşallah bir gün bunlardan kurtulup bir araya gelince sohbetini yaparız , Bu arada bende sizin gibi sigorta işiyle ugraşıyorum ama konumum farklı ;) ben mutfaktayım.

berkkamu' Alıntı:
ya banada diyorlar senin neyine işte araç çok yakıyor, yok hep masrafı var ama dediğin gibi o koltuğa oturup ayagının altındaki gücü hissedince valla hepsine bedel diyorum, doğru benden önceki bizim gibi hasas değilmiş gazı koyup devam etmiş bende ise delilik derecesinde yolda giderken motorun sesini dinliyorum onu bile duyunca bana zevk veriyor. İşallah bir gün bunlardan kurtulup bir araya gelince sohbetini yaparız , Bu arada bende sizin gibi sigorta işiyle ugraşıyorum ama konumum farklı ;) ben mutfaktayım.

hangi sigortadasın? valla 450 de yaksa ben aileden soranlara 400 falan diyip geçiştiriyorum. Yalnız haftasonu boluya gittim dönüşte cruise ile geldim sabit 110 km ile geldim inat ettim hiç gaza dokunmadım. 277 kuruş yakti dönüşte çok şaşırdım ve mutlu oldum.

hdi sigortada genel müdürlük hasardayım, Bende geçen hafta çatalcada balaban köyüne gittim (genelde hafta sonları ailece gideriz ) dönüşte 390 tl yaktı cuma akşamı sıfırladım şişliden bir de bu sabah 580 tl yaktı şaşırdım geri cuma akşamı e5 te çok trafik vardı 3 saaate yakın avcılara varabildim ;D

berkkamu' Alıntı:
hdi sigortada genel müdürlük hasardayım, Bende geçen hafta çatalcada balaban köyüne gittim (genelde hafta sonları ailece gideriz ) dönüşte 390 tl yaktı cuma akşamı sıfırladım şişliden bir de bu sabah 580 tl yaktı şaşırdım geri cuma akşamı e5 te çok trafik vardı 3 saaate yakın avcılara varabildim ;D

Benim makina 250-290 arası yakıyor klima full açık denedim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

SON KONULAR

Geri