İskenderun Körfezi Kuzeydoğu Sahili Keşif Gezisi (24 Ekim 2010-Pazar)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan menderessereflisan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,987

menderessereflisan

LR Series III- 88"CSW- 2.25 Petrol+LPG-1983
Yer
İskenderun- HATAY
Selam arkadaşlar,
İskenderun Körfezi Kuzeydoğu sahili, Hatay İl sınırları içinde (İskenderun-Erzin) kalmakta olup, yaklaşık 100 km uzunluğundadır. Ancak zaman içinde gerçekleşen yerleşimler (Evsel ve Endüstriyel) sahili tamamen doldurmuş olup, kullanılamaz hale getirmiştir. Şuanda Dörtyol Yeniyurt Belediye sınırlarından başlayarak, Erzin ilçe sınırları arasındaki kısım, içinde doğal dere yatakları ve yapay göletleri ile yaklaşık 17 km uzunluğa sahip son parçadır. İskenderun Körfezinin küresel anlamda bir ticaret ve enerji merkezi haline gelmesi nedeniyle, bu kalan son parça üzerinde de büyük yatırmcılar tarafından kiralama ve satın alma işlemleri hızla devam etmektedir. Bu nedenle belkide yakın gelecekte bir daha görme fırsatı olamayacak bu alanların, gezilip görülerek fotoğraflanması ve yeni kuşaklara aktarılması biz doğaseverlerin bir görevi olduğunu düşünüyorum.
Bu nedenle katılmak isteyen arkadaşlarla, 24 Ekim 2010 Pazar günü arazili araçlarla İskenderun Kiler Mağazası (Migros Karşısı) önünde saat 8:00 da buluşmak dileğiyle.

1. Menderes-Hülya-Kumsal ŞEREFLİŞAN (LR Series 3) Tel: 535 3016264

Etiketler
Ynt: İskenderun Körfezi Kuzeydoğu Sahili Keşif Gezisi (24 Ekim 2010-Pazar)

Hocam çokgüzel birgüzergah pazara antakya gurubuda tekneye bekliyor bölündük galiba şu işi haftaya sarkıtsak iyi olur.onlara söz vermesseydim mutlaka katılırdım :smiley:

Hasan bey selam, söyeldiğiniz gezi gerçekleşti. Bu gezi ise istediğiniz gibi önümüzdeki Pazar, bekliyoruz. Bu arada mesafe 20 km ye çıktı arkadaşlar.

Abi Gelmeyi Çok İsterdim Ama Okulda Toplantılar Var Allah Kahretisn Yaa..Fırsatını Bulurda Ayarlayabilirsem Haftasonuna Kadar Haberleşelim..

Selamlar Menderes Hocam,
kısmetse biz de orada olacağız.

2. Erdinç-Aliye Ediboğlu (Ford Ranger)

bu geziye katılmayı okadar isterdimki ama malesef ekonomik şartlardan dolayı aracımı sattığımdan artık amanoslarda trekkingle yetinyorum. bu arada erdinç bey sizinle tanışma fırsatı bulamasamda antakyada trafikte sizin aracı bikaç kez gördüm emeğinize sağlık gerçekten şahane olmuş. bizim buralarda böyle çalışmalar görmek insanın yüreğini kıpırdatyor :smiley:) iyigünler..

menderessereflisan' Alıntı:
Hasan bey selam, söyeldiğiniz gezi gerçekleşti. Bu gezi ise istediğiniz gibi önümüzdeki Pazar, bekliyoruz. Bu arada mesafe 20 km ye çıktı arkadaşlar.
Oyyyoyyy geliyorum hocam işlerin yoğunluğu arasında siteye bakınca şaşırmışım.Gezinin detayları varmı varsa sitede görelim :D

Anlaşıldığı kadar;
3. Hasan Bey (Suzuki Jimny)
4. Nevzat Bozkurt (Suzuki Vitara JLX)

Devamını Bekliyoruz

Önemli Malzemeler; Bol Yakıt, Bol İçme suyu, Bol Sucuk-Ekmek-Kömür ve Kum küreği

Heyecan Başlıyooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :smiley:

georoad' Alıntı:
bu geziye katılmayı okadar isterdimki ama malesef ekonomik şartlardan dolayı aracımı sattığımdan artık amanoslarda trekkingle yetinyorum. bu arada erdinç bey sizinle tanışma fırsatı bulamasamda antakyada trafikte sizin aracı bikaç kez gördüm emeğinize sağlık gerçekten şahane olmuş. bizim buralarda böyle çalışmalar görmek insanın yüreğini kıpırdatyor :smiley:) iyigünler..

Selamlar, ben de bazen fırsat buldukça Cumartesi günleri ve hafta içi off-road kaçamaklarını maalesef tek başıma yapıyorum. Ko-pilot bulmakta zorluk çekiyorum. Özelden cebinizi bana mesaj atarsanız bu konuyu sizinle görüşür sizinle off-road+trekking güzergahlarına keşif amaçlı çıkabiliriz.

3. Hasan Bey (Suzuki Jimny)
4. Nevzat Bozkurt (Suzuki Vitara JLX)
5. İlter Karataş ve Eşi (Suziki Vitara)
6. Hikmet Güzelmansur ve Eşi (Freelander)
7. Mehmet Çankaya ve Eşi
8. Kenan Aşkar ve Eşi (Suziki Vitara)

Menderes Hocam,
gezenbilirde üyeliği bulunmayan ama geziye katılmayı düşünen çoğu arkadaşı aradım. Yazdığım isimlerin dışında 5-6 aracın durumu Cumartesi günü belli olacak.
Güzergahla ilgili resim, google earth vb. koyma şansınız varsa iyi olurdu.

Erdinç bey,
güzel ve keyifli bir gezi olur.ben muhtemelen dalışta olur kısmetse.

reel eksen' Alıntı:
Selamlar, ben de bazen fırsat buldukça Cumartesi günleri ve hafta içi off-road kaçamaklarını maalesef tek başıma yapıyorum. Ko-pilot bulmakta zorluk çekiyorum. Özelden cebinizi bana mesaj atarsanız bu konuyu sizinle görüşür sizinle off-road+trekking güzergahlarına keşif amaçlı çıkabiliriz.

selamlar erdinç bey ko-pilot olmaya adayım :smiley: şuan içimdeki durgun dalgalar coştu birden öyle yalnız gitmeyin siz burda yol arkdaşları varken :smiley: şaka bir yana erdinç bey umarım en kısa zamanda tanışma fırsatı buluruz. tekrar görüşmek üzre.. 0536 231 67 09 . bu arada konuyu açan arkdaşlardan da özür diliyorum konunun dışına sapmış bulunmaktayım.. bol çamurlu günler herkese...

reel eksen' Alıntı:
Menderes Hocam,
gezenbilirde üyeliği bulunmayan ama geziye katılmayı düşünen çoğu arkadaşı aradım. Yazdığım isimlerin dışında 5-6 aracın durumu Cumartesi günü belli olacak.
Güzergahla ilgili resim, google earth vb. koyma şansınız varsa iyi olurdu.

Erdinç Bey, güzerahın resmini koymayı beceremiyorum. Siz yaparsanız iyi olur. Google Earth de Yeniyurt belediyesinden sahile ineceğiz ve yaklaık 20 km Erzin sınırına kadar (Toros Gübre limanı) devam edeceğiz. Ayrıca sürpriz olarak Alabalık yiyebiliriz.

Selam menderes bey adanadan gelecek olanlar nerede katılırsa uygun olur tsk ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR