Ironman 4X4 İlk Parti Geldi!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adnan Çetinel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 346
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,783
Ynt: Ironman 4X4 İlk Parti Geldi!.

cereyanci' Alıntı:
Adnan Bey Merhaba,

Benim 2002 model bir Subaru Forester'ım var. Geçenlerde sağ arka amortisörü bozuldu. Amortisörün orijinali 1300 tl olunca bende çok araştırmadan KYB marka muadil olduğu iddia edilen bir çift amortisör taktırdım. Ancak aracın arkası 40 mm kadar çöktü ve arka süspansiyon yok oldu. Birçok subaru forester kullanısının muzdarip olduğu bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Sizin önerebileceğiniz bir çözüm önerisi var mı? Arka helezon ve amortisörleri komple değiştirerek ve mümkünse aracın arkasını 20 mm kaldırarak konfordan ödün vermeyen bir çözüm olabilir mi?

Saygılarımla,

2002 model Subaru Forester için Ironman 4x4 olarak sadece helezonlar mevcut, stoktan teslim; http://ironman4x4.com/html/subaru/71.html

arkada SLS (Self Leveling Suspension) varsa bu helezon uymaz

Etiketler

nitroces' Alıntı:
Adnan bey merhaba daha önce sizden bir fiyat almıştım ancak .İlk etapda komple bir set alamayacağım.

Bu sebeple bana 2009 l200 4*4 ,4cm lik yükseltme sağlıyabilem için helezon ve ön amaortisor fiyatı verebilirmisiniz.Spacer lar var

Teşekkürler.

ön helezon takımı vinç ve vinç tamponu durumuna göre değişiyor, daha net konuşmak gerekirse ön tarafta bulunacak yük durumuna göre değişiyor, aşağıya detaylı yazmaya çalıştım.

MITS040B Ön Helezon Tk 0 - 80 kg ek yük: 303.32 TL+KDV *1
MITS040C Ön Helezon Tk. 80 - 120 kg ek yük: 303.32 TL+KDV *1
12715GR NitroGas Ön Amortisör : 229.79 tl+kdv *2

adnan bey selamlar..toyota 87 model FJ 73 sahibiyim..dün sizden bu model için getirttiğiniz şnorkelden aldım..(70-73-75 kasa için diye yazdığınızdan) ancak bunun nasıl bağlanacağı hakkında hiç bir bilgi yok..karton şablonu çamurluğa bir türlü uyduramadım,ayrıca içerdeki S boru ile hava girişi alakasız bir durum oluşturdu..ben şnorkele baktım,o da bana.. yanlış ürünmü aldım? 1987 model toyota FJ 73 4000 motor benzinli..yardımcı olurmusunuz?

20120905_203620.jpg

20120905_203941.jpg

yanlış şnorkel olma ihtimali çok yüksek çünkü 70'li kasalarda çok fazla şnorkel seçeneği var, dar ön (narrow front) veya geniş ön (wide front) diye ayrılıyor, sizin araç hangisi acaba? kusura bakmayın biz henüz LR dışı araç tiplerini halen tam çözemedik. Bir de Motor I6 4.0 mı? yoksa V6 mı?

Adnan Çetinel' Alıntı:
yanlış şnorkel olma ihtimali çok yüksek çünkü 70'li kasalarda çok fazla şnorkel seçeneği var, dar ön (narrow front) veya geniş ön (wide front) diye ayrılıyor, sizin araç hangisi acaba? kusura bakmayın biz henüz LR dışı araç tiplerini halen tam çözemedik. Bir de Motor I6 4.0 mı? yoksa V6 mı?

adnan bey selamlar..71591138 nolu ilanınızda 70,73,75,78,79 diye yazılan şnorkelden sipariş ettim.fakat ilanda alttada 2007 sonrası yazıyor..benim bildiğim bu modeller 90 lı yıllarda bitti..ilanlarınızda bu modeller için başka seçenek olmadığı için bu şnorkeli aldım..ve uymadı..önceki mesajımdaki fotoğraflardanda göreceğiniz gibi...benim aracım düz 6 silindir 4000 benzinli...1987 model fj 73..ön sinyalleri dışarda olanlardan..bildiğim kadarıyla dar ön diye tabir edilenden..mümkünse doğru şnorkelle değiştirmek istiyorum..size aracımın fotoğrafını gönderiyorum..

IMG_0088.JPG

Haluk bey Malesef elinizdeki snorkel sizin arca uymaz. Elinizdeki snorkel farklı kasaya attir. 73 serinin de kıtalar arası üretim farklılıkları var. Aracın plaketindeki kasa ve modeli belirten kodla uygun snorkel temin etmeniz daha kolay olur.

whiteagle' Alıntı:
Sizin aracın snorkeli bu olması lazım.

haklısın galiba..parçalara baktığımda uyuyor gibi..yalnız takıldığım bir şey var ..hava filitresi yuvarlak hazneye takılacak adaptör için ,tasın hemen dışındaki parçaları iptal etmek gerekiyor..orda hava girişinin hemen üstünde ince bir boru bağlantısı bar..hava emiş borusu..skıntı yaratmazmı? valla şaşırdım kaldım...ne yapacağım bilmiyorum..

MOBİDİK' Alıntı:
haklısın galiba..parçalara baktığımda uyuyor gibi..yalnız takıldığım bir şey var ..hava filitresi yuvarlak hazneye takılacak adaptör için ,tasın hemen dışındaki parçaları iptal etmek gerekiyor..orda hava girişinin hemen üstünde ince bir boru bağlantısı bar..hava emiş borusu..skıntı yaratmazmı? valla şaşırdım kaldım...ne yapacağım bilmiyorum..

Bir problem olacağını düşünmüyorum. ince hortum sonuçta olduğu yerde kalacak.

whiteagle' Alıntı:
Bir problem olacağını düşünmüyorum. ince hortum sonuçta olduğu yerde kalacak.

ilhan kardeşim..yardımın için çok teşekkür ediyorum..sağol...
adnan bey,,ilhan beyin önerdiği şnorkelden elinizde varmı??

Adnan bey,,ilhan beyin önerdiği şnorkelden elinizde varmı?

işlerin yoğunluğundan epeydir siteye girememiştim, geç cevap için çok özür.
İlhan, bunun safari kodunu verirsen bize çok kolaylık olur, bulma şansın var mı?
ilgin için şimdiden teşekkürler.

http://www.safarisnorkel.com/docs/snorkel/toyota.htm

burdan 70 serisinin "71, 73, 75, 78 & 79 series Narrow Front Landcruiser" içinden motor kodalarına göre bakarak bulabilirsiniz. Resimleride mevcut.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR