IPhone 3G Navigasyon Uygulamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,657

Jeep34

Zirve
Yer
İSTANBUL
Bildiğiniz gibi IPhone 3G'nin satışı ülkemizde başlamıştır. Kampanya dahilinde bende 16G Iphone sahibi oldum. Kullandıkça artılarını ve eksilerini sizinle paylaşmaya çalışacağım.

Bizi daha çok alakadar eden Navigasyon uygulamaları ile alakalı tecrübelerimizi burada paylaşabiliriz.

iphone_hardware1_20081217.jpg

iphone_hardware3_20081217.jpg

iphone_hardware6_20080609.jpg

Etiketler
Ynt: IPhone 3G Navigasyon Uygulamaları

Maalesef cihazımıza uyum sağlayan bir çok açık kaynak uygulamaları, ürünü garanti dışı bırakabiliyor. Ya bunu göze almak veya garanti süresini beklemek gerekiyor.

Tüm ücretli veya ücretsiz programları App Store'dan başka yerden yüklendiği zaman cihaz garanti dışı kalıyor.
Apple'ın, iPhone 2.2 ile getirdiği en önemli yeniliklerden bir tanesi de kuşkusuz App Store uygulaması. App Store uygulaması sayesinde Apple tarafından onaylanmış ve Apple'ın geliştiricilere açtığı SDK'sı ile geliştirilmiş uygulamaları, cihazımıza yükleyebiliyoruz.

Dahili GPS programların haricinde açık kaynak uygulamaları (jail broken) ile locoGps ismini verdikleri GPS modülünü bile duyurdular.

LOCO GPS.jpg

iPhone' umu yeni güncelledim ve street view geldi , çok güzel .

3G gelsin türkieyi de koyarlar belki , bana Manhattan lazımdı hep kullanıyorum ayrıca dükkanları da gösteriyor .

App.Store uygulaması olan Gps Tracker programını sorunsuz çalıştırdım. Aynı programı bilgisayarınızada yüklüyorsunuz. Siz dışarıda gezerken , evdeki bilgisayarınızda buraları kayıt ediyor. Ve eşinizde sizin gezdiğiniz yerleri sizden aldığı sinyallerle on-line takip ediyor :(

uğur abi sinyal i baz istasyonlarından alıyor diye biliyorum bendede 16 var harici gps kartı aldınmı yada satılan bi yer gördünmü baz istasyonu bulunmayan alarda ne yapıcağımızı henüz çözemedim ???

Gps uydu alıcısı ile bağlanır. Bu şekilde yerinizi testip ederken, aynı anda baz istasyonunada bağlanarak harita datalarını indirir. Artısı , ister bildiğimiz Gps cihazları gibi elektronik haritada ile seyredersiniz, isterseniz gerçek arazi görüntüsü ile (google).
Gezdiğiniz arazi haritada yoksa uydu görüntüsü modu ile tüm dünyada dolaşırsınız.
Eksisi baz istasyonu yoksa adres sormaya devam :smiley:
Ama dediğim şekilde 2 bağlantı aynı anda olmak zorunda.

Gültekin bu telefonda Gps uydu alıcısı var. Baz istasyonunuda yakaladığı zaman bence hepsinden güzel.
Ben magellan XL kullanmama rağmen, sanki bundan daha keyif aldım.
Nedenide harita modunun haricinde UYDU görüntülü ilede yerinizi görerek seyahat edebiliyorsunuz. Böylelikle yer kısıtlaması olmuyor. Tüm Türkiye hatta dünya yolları Google'ın uydu görüntüsünde olduğu için daha keyifli.

Örneğin Gezenbilir gezilerine gelemeyen kişiler, ev ve işyerlerindeki bilgisayarlarından gezilen yerleri on-line olarak görebilirler. Bunu yakında forumdada paylaşabiliriz. ;)

Ama kendini daha çok geliştirmesi gereken yerleri var. Gezilen yerleri klasörlemek gibi..

Nokta var. Ama rotayı bende bulamadım. Aslinda buna daha gelişmis Gps programı indirmek lazım.

App.store da araştırıyorum. dedğim gibi başka yerlerde mutlaka vardır ama telefonu kırdırmak lazım. Garantidende çıkar o zaman. garanti bittiği zaman istediğin yerden program indirebiliyorsun. saçma bir uygulama..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri