İnegöl' den Kareler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adaeada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,560

Etiketler

Ynt: İnegöl' den Kareler

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Alp Merhaba sitede çeşitli zamanlarda yazıldı,ama aralarda kaldı galiba,
Konu esasında derin bir konu ,ve ana bir başlıkta tartışılmalı,
ABS kuru zemin dahil,fren mesafesini uzatıyor,
dik ve ,kaygan zeminlerde,hatalı bir giriş yaparsam,
ABS devreye girince Fren falan kalmıyor,araç duracağına daha da hızlanıyor.

Her şeyden önce tercih meselesi ,

Kaygan zeminlerde bence başa bela,
Parkurda genelde dikkatli oluyorsun ama tek yaptığım ,keşif sınıfına giren gezilerde ,sıkıntısını daha fazla çekiyorum.
Aracını tanıyan biri için ,gerektiğinde kızaklayarak durmak isteyen biri için, bu alternatif yok oluyor,

Benim XJ 88 model olduğu için ABS yoktu, ;D ;D ;D
Senin araçta basit bir işlemle ve bir anahtar yoluyla ister ABS çalışır istersende çalışmaz şekle getirebilirsin.
Genel olarak 10 km altında zaten çalışmamaları lazım ,ama arazide her zaman 10 km altında gitmiyoruz,

Bulursam burdan atayım ,L200 e uygulanan bu sistemde çamur fren mesafelerini ölçmüştü bir arkadaşımız.
Ciddi fark var.

Konu 3,5 Pajerolara gelince ,(bu konuda farklı bir başlıkta tartışılmalı,)
ss4 arazi şanzımanı kullananlar da Low oranları yeterli değil ,aracı durduramıyor,
araç fren desteği istiyor ,
Aynı aracın 3.0 larında farklı bir arazi şansımanı var ,çok daha iyi.
Tabi herkesin eğimi kendine ,dereceleri ölçmedim.

Konuyu bağlarsak,
Freni aracı kaydırmadan stabil bir şekilde kullanabiliriz,(aracı tanıyorsak.)
ABS de iş araca kalıyor ,tamam sağa sola kaymıyor, ama fren mesfesi uzuyor,
özellikle kaygan zeminlerde bu fren mesafesi,gerektiğinden fazla uzuyor,
ABS olmayan bir aracı ben daha kısa mesafede durduruyorum.

Ok, ben çok kişiye sormuştum bunu... şimdi anladım, sağol.... konular arasında da aradım ama bulamadım....

Aklım yattı şimdi ama bunu nasıl bi düğmeye bağlarım bilmiyorum....?

10 km/h altında da devreye giriyor bende.....
Sağol....

bendende inegöl erikli yaylası...

erikli yaylası[kar ve lada muhteşem ikili[MİNDOZ BULUTLAR ÜSTÜNDE [BAHRİ AKCAN ERİKLİ YAYLASI ONDAN SORULUR]

163734_1756961450594_1435710268_31925803_6516953_n.jpg

165196_1756976850979_1435710268_31925867_4109371_n (1).jpg

165196_1756976730976_1435710268_31925864_860578_n.jpg

165196_1756976890980_1435710268_31925868_3791145_n.jpg

Ynt: İnegöl' den Kareler

harika hepsi bu hafta sonu bende boğazovadaydım sizleri gördüm karları yardıra yardıra geçtiniz yanımızdan hayran kaldım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

SON KONULAR

Geri