İndirimli LPG Satılan Yerler

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,705

turgut68

Kamp I
Mesajlar
142
Tepkime Puanı
8
Arkadaşlar, işim gereği lpg'li arazi aracımla uzun yol yapıyorum. Tasarrufa rağmen mesela 2000 km yol yapınca toplamda yüksek rakamlar karşıma çıkıyor. Dün 2 kuruşluk zam geldi. Bu nedenle bulabilirsem ucuz LPG tercih ediyorum. Ucuz LPG özellikle Ankara başta olmak üzere daha çok rafinerilere yakın yerler, sürümü çok olan yerler ile alım gücü düşük yerlerde yoğunlaşmış gibi gözükse de bu kriterler yer yerde geçerli değil. LPG genelde kış aylarında artıp, yazın düşme eğilimi gösteriyor. Euro ve İtalya'daki toptan LPG alışa göre yaklaşık her ayın ilk haftasında resmi fiyatlar belirleniyor. Araştırdığım kadarıyla buna benzer bir forum başlığı açılmamış. Aşağıda gezdiğim, bildiğim yerlerde bu istasyonlar belirtiyorum:

İç Anadolu:

İç Anadolu ucuz LPG'nin öncelikle bulunduğu bölgelerin başında yer alıyor.

* Ankara geneli ve çoğu ilçeleri, en pahalısı bile standart fiyatın altındadır. Ankara'nın en ucuzu Aktaş ve Ostim'deki Milangaz'dır.
* Kırıkkale'de Kayseri yolu çıkışındaki istasyonlar çok ucuz
* Aksaray, Niğde, Konya, Karaman, Kayseri, Yozgat ve Çankırı ve Çorum çevrelerinde ucuz bulunabilirken, Nevşehir'de sınırlı kalıyor; Eskişehir ve Sivas'ta ise pek bulunmuyor, olsa da indirim oranı sembolik sayılır. En ucuzu Aksaray ve Niğde'de.

Marmara:

* İstanbul'da Mahmutbey'de iki istasyon var; İstanbul'a işim düştüğünde oradan alıyorum. Bir de duyduğum kadarıyla Ümraniye taraflarında varmış.
* İzmit ve Adapazarı D100 (eski E5 üzerindeki bazı istasyonlar)
* Bursa, İnegöl ve Bozöyük'te düşük indirimler var.
* Trakya ve Çanakkale tarafında indirim yok bildiğim kadarıyla.

Ege:

* İzmir yakınlarında Menemen, Torbalı ve Tire'de var.
* Edremit'te var.
* İç Ege'de Afyon taraflarında var.
* Güney Ege'de pek yok.

Akdeniz:

* Antalya Serik'te birkaç istasyon var.
* Burdur ve İsparta'da düşük oranlı indirimler var.
* Adana, Tarsus ve K.Maraş'ta var; özellikle Maraş'ta çok ucuza bulmak mümkün.

Güneydoğu:

Bu yörede ucuz LPG epey yaygın.

* G.Antep, Ş.Urfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman'da çok sayıda istasyon var, bazılarında Ankara'dan bile ucuz bulmak mümkün.

Doğu Anadolu:

Bölgenin güney yarısında yaygın olmakla birlikte, kuzey kesimlerinde çok az görülüyor.

* Malatya, bölgedeki en ucuz il
* Elazığ, Bingöl, Muş,Bitlis ve Van'da doğuya gittikce azalan oranda indirim var.
* Erzurum'da sanayide var.
* Erzincan, Bayburt, Kars'ta göremedim. Ağrı'yı bilmiyorum
* Ardahan ise Türkiye'de en pahalı LPG satılan il.
* Hakkari'de kaçak benzin nedeniyle hiç LPG satılmıyor.

Karadeniz:

İndirimin en az olduğu bölgelerden. Özellikle Doğu Karadeniz'de yok denilebilir.

* Bolu, Gerede, Çerkeş, Merzifon, Amasya taraflarında az da olsa var.
* Samsun 19 Mayıs ve Çarşamba yakınlarında var.

Not: 100 bin km'den beri ülkenin hemen her yerinde, her mevsim, dağ taş geziyorum. Ucuz LPG genelde kötü değildir, performansı biraz düşük olabilse de litre bazında daha fazla yol götürür. Bu tecrübelerle sabittir. Ancak pahalı veya ucuz fark etmiyor, bazı istasyonlar pompa ayarlarında hile yapabilmekte; mesela birkaç defa deponun sözde 30 litre aldığını gördüm. Adama "içine su doldursan 30 litre almaz" diyorum, kaldı ki şamandıra payı var, ama anlatamıyorum. Tabii ki oralardan bir daha almıyorum. Gördüğüm kadarıyla başlarda birkaç noktayla sınırlı ucuz LPG olayı zaman içinde tüm ülke sathına yayılma eğilimi gösteriyor; çünkü resmi fiyatlar çok yüksek. İlk maliyet, ekstra bakım maliyeti ve benzine oranla %20 tüketim göz önünde bulundurulursa birim fiyatının eskisi gibi benzinin en fazla %50'si olmalı ki LPG'nin kayda değer bir avantajı görülebilsin. Türkiye, LPG dahil tüm akaryakıt ürünlerinin en pahalı olduğu ya 1. ya da 1.'liği hedeflemiş bir ülkedir maalesef. Ortalama alım gücümüzü de düşündüğümüzde tablo daha da vahimleşiyor.


Sizler de yaşadığınız, gittiğiniz yerlerde, bildiğiniz ucuz LPG satılan yerleri yazarsanız herkese faydalı olacaktır. Özellikle Doğu Karadeniz sahil şeridinde yeni kampanya başlatan yerler varsa çok iyi olacak; zira Türkiye'nin bu açıdan en pahalı yörelerinden. Özellikle ekonomik merkez ve liman kenti olan Trabzon çevresinde indirim şart.
 

Etiketler
Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

Sadece uygun lpg bulunan yerler değil aynı zamanda diğer açıklayıcı yazınız içinde teşekkürler.

Bende E 5'in yan yolunda Kozyatağı'ndan Bostancı ayrımına gelmeden sağdaki Aytemiz istasyonunda uygun fiyatlı LPG'ye denk gelmiştim.
 

Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

arkadaşlar yazınızı tesadüfen gördüm ve bilgi amaclı olması için e-5 bostancı köprüsü yanında ptt hastanesi karşısında bulunan LUKOİLL ( AYTEMİZ ) istasyonunda lpg şu an 1.92 tl dir. ayrıca istasyona ait kampanya da devam etmektedir...kolay gelsin....
 

Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

red34' Alıntı:
arkadaşlar yazınızı tesadüfen gördüm ve bilgi amaclı olması için e-5 bostancı köprüsü yanında ptt hastanesi karşısında bulunan LUKOİLL ( AYTEMİZ ) istasyonunda lpg şu an 1.92 tl dir. ayrıca istasyona ait kampanya da devam etmektedir...kolay gelsin....

Ayrıca Aytemiz şimdiye kadar benim gördüğüm, benzin istasyonlarındaki en iyi otomobil yıkamayı yapıyor. Başka istasyonlarda yakıt karşılığı ücretsiz yıkamaya girdim birkaç kere, ordan çıkınca arabayı tekrar yıkatmak zorunda kaldım.
 

Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

hakkariye gelirseniz yüksekova da var LPG satan yer tek benzin istasyonu var zaten resmi olarak yüksekova da iran esendere yolu üzerinde oradan alabılırısınz ama fiyat konusunda indirimli olmayacağı düsüncesindeyim
 



Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

Güzel yazı olmuş. Konu başlığını da lpg hakkında ve fiyatlar gibi daha genel birşey yapılsa katılım da artar muhtemelen.
 

Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

red34' Alıntı:
arkadaşlar yazınızı tesadüfen gördüm ve bilgi amaclı olması için e-5 bostancı köprüsü yanında ptt hastanesi karşısında bulunan LUKOİLL ( AYTEMİZ ) istasyonunda lpg şu an 1.92 tl dir. ayrıca istasyona ait kampanya da devam etmektedir...kolay gelsin....

Selamlar LPG' de güzel, Fiyatıda güzel,Promosyon suda güzel,hizmette güzel... :smiley: Teşekkürler... ;)
 


Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

İstanbul Anadolu yakası için de şöyle bir alternatifiniz var: E-5 karayolu üzerinde Göztepe köprüsüne yakın, Optimum alışveriş merkezinin tam yanındaki Shell'de her zaman diğerlerine oranla uygun LPG satılıyor.. Sordum niye böyle diye, deilerki istasyon sahibinin kendi uygulamasıymış ve süresi belli değil.. 1.96 (Lukoil) iken ben oradan 1.94'e aldım, iki gün öncesinde de 1.92'ye almıştım.. bilginize..

selamlar
 

Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

Selamlar

Ben Anadolu hisarındaki akpet'ten 1,863 tl den alıyorum ancak bu fiyattan almak için en az 50 Tl almak lazım
 




Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

Bende yaklaşık 1 ay önce çıktığım Karadeniz gezimde Amasya Merzifon civarlarında İstanbul'da lpg 1.93 tl iken 1.72 tl den lpg aldım,daha sonra Terme'de 1.83 tl.den aldım.
15 gün kadar öncede Adapazarı Karasu'da 1.74 tl.den lpg satan yerleri gördüm fakat dizel araçla gittiğimiz için lpg alamadık.
Bende bu fiyatları gördükten sonra İstanbulda neden bu fiyatlarla gaz alamadığımızı merak eder oldum.
Unutmadan yazayım,o ucuz gaz satan bölgelerde de isimli petrol istasyonlarında fiyatlar İstanbul'dakilerden pahalıydı.
 

Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

Sakarya - Adapazarı şehir merkezinde Gündoğar Petrol vardır. Şu anki net fiyat 1.67 lira. Marka olarak Lipetgaz. Yaklaşık 3 yıldır hiçbir problemle karşılaşmadan yakıtımı oradan almaktayım. Ki "Ucuz gaz az km yapar." söylentisini de kanımca boşa çıkarmıştır.
 

Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

ne yani en ucuz LPGyi Ankaralılar mı kullanıyor şimdi :smiley: Sakalardaki Milangaz dan 1,499'a alıyorum ben-
 

Ynt: İndirimli LPG Satılan Yerler

istanbuldan karadeniz istikametine giden arkadaşlara duyrulur merzifonu çıktıktan 4-5km sonra yolun sağ ve solunda güvenalgaz var lpg burada 1.72tl gayette kaliteli
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst